Lagrell rättar DN-krönikör

DN:s krönikör Johan Esk tror sig (i söndagens DN) veta att svensk fotboll dels vill ha straffområdesdomare och dels anser att spelprogrammet 2010 "var fel".
Han får här svar av SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell.

Fakta i de två frågorna är följande.
1. Om DN:s krönikör Johan Esk hade lyssnat hade han noterat att jag säger att vi har internationella regler i fotbollen och att svenska varianter är uteslutna. Vi vill fortsätta att vara medlem i FIFA. Jag är beredd att för Johan (om han ringer mig) berätta om hur regelbeslut tas inom fotbollen.
Det jag säger är att extradomare sannolikt ligger betydligt närmare i tid än målkameror. Och jag tror att extradomarna (i så fall, av de internationella förbunden) kommer att sättas in i de stora internationella slutspelen ... för att sedan möjligen tillkomma i nationella toppserier.
2. Allsvenskan ska spelas mellan den 15 mars och den 15 november (det är vårt principbeslut) och detta har väldigt lite med årets VM-slutspel att göra. Skälet är att få tid till träning och återhämtning...och för att vartannat år kunna göra ett uppehåll för VM- och EM-slutspel.
I en folkrörelse som fotbollen kan ett sådant beslut komma att ändras - om de inblandade vill ha en annan tingens ordning. Ändringsbeslut tas varje år av Representantskapet, i regel första veckoslutet av december månad.
Jag skriver dessa rader för att alla fotbollsintresserade ska få en korrekt bild av vår uppfattning.
Lars-Åke Lagrell