Dam: Målkalas mot England

Sverige slog England med 6-3 (3-0) i den sista gruppspelsmatchen i Algarve Cup. Men Kina och Norge får spela final. Norge slog USA med 3-2. Sverige får möta Tyskland i match om tredje pris på torsdagen i Faro.

Therese SjögranEngland kom in i matchen på nytt genom en tvivelaktigt dömd straff i andra halvleks inledning och bara några minuter senare var Sveriges ledning reducerad till 3-2.
Sverige fick å andra sidan en önskestart på första halvlek med mål inom loppet av samma minut av Therese Sjögran och Elin Flyborg framspelade av Malin Moström respektive Linda Fagerström. Victoria Svensson prickade ribban med ett långskott innan Therese Sjögran ökade på till 3-0 efter framspelning av Malin Andersson.
Karen Walker reducerade på straff för England, och hon gjorde även spelmålet 2-3 ur fritt läge misstänkt nära offside.
Hanna Ljungberg byttes in strax därefter, och den injektionen gav resultat när hon ökade till 4-2 på framspelning från Malin Moström. Hanna spelade själv fram Ulrika Björn, även hon ersättare i andra halvlek, till 5-2 innan Amanda Barr på nytt reducerade för England. Bara en minut senare fastställde Ulrika Björn slutresultatet på en nick efter inlägg från Malin Moström.

Förbundskapten Marika Domanski-Lyfors kommenterar:
- Den enligt min mening feldömda straffen var nära att ställa till det för oss, särskilt som det följdes av ett lika diskutabelt offsidemål. Vi ville ju ha de tre målens marginal för den händelse att förstaplatsen i gruppen skulle avgöras på målskillnad.
- England hade fyra mittfältare och det blev ett bredare spel än när vi mötte USA och Norge. Det förklarar också att det blev en annan matchbild. Roligt att spelarna som inte fått speltid i de båda tidigare matcherna skötte sig så bra, såväl Elin Flyborg som Frida Östberg och Ulrika Björn.
I de tre senaste matcherna mot England var vi gjort 15 mål, och betydligt fler än Norge och USA lyckades med i Algarve Cup. 

Algarve Cup - Grupp B - 5 mars

Lagos 14.00 (15.00 svensk tid)
England-Sverige 3-6 (0-3)
0-1 (6) Therese Sjögran, 0-2 (8) Elin Flyborg, 0-3 (41) Sjögran, 1-3 (48) Karen Walker straff, 2-3 (53) Walker, 2-4 (70) Hanna Ljungberg, 2-5 (80) Ulrika Björn, 3-5 (89) Amanda Barr, 3-6 (91) Ulrika Björn.
Sveriges lag: Sofia Lundgren - Sara Larsson, Hanna Marklund, Karolina Westberg, Frida Östberg - Linda Fagerström, Malin Andersson (Anna Sjöström 76), Malin Moström, Therese Sjögran - Victoria Svensson (Hanna Ljungberg 62), Elin Flyborg (Ulrika Björn 76).
Domare: Jill Proctor, Kanada.
Lagos 16.15 (17.15 svensk tid)
Norge-USA 3-2
--> Matchfakta på fotball.no.

Upplagt av: Thorsten Frennstedt