Herr: Ingen Zlatan i EM-kvalen i oktober

Efter dagens samtal mellan förbundskapten Lars Lagerbäck och Zlatan Ibrahimovic står det klart att Zlatan inte vill medverka i EM-kvalen mot Spanien och Island i början av oktober och därför kommer han inte att bli uttagen.
Lars Lagerbäck- Vårt samtal var sakligt där vi klargjorde våra uppfattningar på ett lugnt sätt. Jag har fortsatt stor respekt för Zlatan både som fotbollsspelare och person. Jag hoppas och tror att han så småningom kommer att acceptera landslagets arbetssätt som bygger på en dialog mellan oss ledare och spelare om hur vi ska ha det när landslaget är samlat. Det är självklart tråkigt att inte kunna ta ut en så bra spelare till de kommande EM-kvalen, kommenterar Lars Lagerbäck.
- Generellt sett, undantag kan alltid finnas, så tror jag inte på att övertala eller att utifrån FIFA:s regelverk tvinga någon spelare att spela i landslaget. Det gäller även i detta fall. Om en spelare inte vill spela, oavsett skäl, så anser jag inte att han tillför landslaget något. Då väljer jag hellre en spelare som vill delta hundraprocentigt i landslaget, fortsätter Lagerbäck.
Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson fick lämna landslaget före EM-kvalet mot Liechtenstein i Göteborg, sedan de brutit mot de överenskommelser som spelare och ledare gemensamt beslutat skulle gälla under EM-kvalet..
Lars Lagerbäck och Roland Andersson har även talat med Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson.
- Vad gäller dem så är saken utagerad och de står till landslagets förfogande framöver. Jag kommer att ta upp en ny diskussion om framtiden med Zlatan efter de förestående matcherna, avslutar Lars Lagerbäck.