P16/91: Målfest i Ystad

Landskamper i Ystad och HöllvikenTisdag kväll spelade P16-landslaget årets första landskamp - mot Lettland i Ystad. Och ystadspubliken (752 personer) är bara att gratulera, första landskampen någonsin i den södra utposten blev ett riktigt målkalas - i svensk favör, 6-0.
- Det var framförallt följden av ett mycket bra spel från vår sida, berömde förbundskapten Ulf Svensson.

Det var full fart från första sekund på matchen. Landskronas Jesper Olsson spräckte den lettiska nollan redan innan fem minuter var gångna och lagkaptenen Robin Söder från Stenungsund spädde på fem minuter senare. Innan paus kom även trean från Jesper.
I andra halvlek gjorde Sverige ytterligare tre mål och slutresultatet skrevs därmed till förkrossande 6-0.
Förbundskapten Svensson var självfallet mycket nöjd efter segern men lyfte blicken från segersiffrorna:
- Vi prioriterar prestationen och är den bra blir det ofta automatiskt bra resultat. Idag var vår prestation riktigt, riktigt bra, menade Svensson och exemplifierade med det fina passningsspelet och många bra intentioner i djupledsspelet och det offensiva spelet i sista tredjedelen.
Nu gäller det bara att ladda om batterierna och inte underskatta ett Lettland som har skäl att vara revanschsugna på torsdag när lagen möts igen, denna gång i Höllviken (avspark 13.00).
- Nu ska vi fokusera på den matchen, ta med oss det som var bra idag och hantera det på ett bra sätt. Sedan ska vi inte jaga resultatet utan se till att göra en lika bra prestation en gång till.
Sverige-Lettland24 april 18.30
Ystads IP
Sverige-Lettland 6-0 (3-0)
1-0 (5) Jesper Olsson, 2-0 (11) Robin Söder, 3-0 (31) Olsson, 4-0 (50) Söder, 5-0 (66) Robin Eriksson, 6-0 (80) Philip Hellqvist.
Sverige: 1 Dejan Garaca - 3 Albin Jansson (6 Filip Stenström, 62), 2 Tim Björkström, 5 André Möllestam, 4 Anton Lans - 8 Edis Djugomovic (13 Niklas Johansson, 62), 17 Jesper Olsson, 11 Pontus Jansson (10 Philip Hellqvist, 73), 14 Alexander Kacaniklic (16 Kamal Mostafa 71) - 18 Robin Söder (K), 15 Viktor Lundberg (9 Robin Eriksson, 62).
Ersättare, ej inbytta: 12 Viktor Noring - 7 Hamid Alamin.
Lettland: 1 Andresj Alexandrov - 3 Valdes Kaiva (2 Jevgenijs Haitov 19), 4 Vitalijs Stols (8 Arturs Klimovich 67), 7 Arturs Zjusins (5 Andrejs Sinitcin 58), 9 Harijs Tcepuritis, 10 Dmitrijs Danilov (14 Vladislavs Lebedko 78), 11 Denniss Babul (19 Viktors Kurma 67), 13 Glebs Bodrov, 15 Dallakyan Georgijs, 17 Visvaldes Ignatans, 18 Aleksandrs Klimov.
Ersättare, ej inbytta: 12 Elvis Putninsh - 16 Oskars Ikstens.
Lettisk varning: Zjusins (43)
Domare: Denan Cisik, Värnamo. Ass.domare: Mohammed Mehmet Culum & Jonas Andersson, båda Malmö. Fjärdedomare: Niklas Andersson, Malmö. Publik: 752.
Matchtid 2x40 minuter.

Sveriges trupp
Spelarporträtt 2007