F18/89: Dussinet fullt i Tidaholm

I förrgår besegrade Ungern Kazakstan med hela 13-0. Ikväll var det Sveriges tur att ta sig an kazakiskorna, på Ulvesborg i Tidaholm.Det slog på ett mål att det skulle blivit repris. Sverige fick nöja sig med 12-0.
Segern innebär att det svenska avancemanget till nästa kvalomgång redan är klart. Det blir Sverige och Ungern som går vidare oavsett hur slutmötet i gruppen dem emellan slutar.
EM-kval i Västergötland
EM-kvalgrupp 3 blev lite rumphuggen sedan Georgien tvingats dra sig ur på grund av visumproblem. Sverige fick därför vila från spel i onsdags. Premiären kom istället på fredagkvällen, mot Kazakstan i Tidaholm.
Fyra av de svenska tjejerna, Nina Fellbrandt, Petronella Ekroth, Julia Bhy och Lollo Fors, var med om att EM-kvala mot Kazakstan redan ifjol (med 88-landslaget).
Matchen i Bromölla slutade då 7-0 i svensk favör.

Det blev så klart mer eller mindre spel mot ett mål även detta år. Det mest positiva beskedet var den goda spridningen på målskyttarna. Emma Lundh blev femmålsskytt.

Förbundskapten Calle Barrling kommenterar:
- Två eller tre mål kom efter hörnor i övrigt var det spelmål. Kazakstan spelade med hög backlinje och vi hade tränat på att kunna utnyttja det genom djupledsspel. Vi kom också runt på kanterna och många av målen gjordes ur rena frilägen.
- Den här årgången spelar teknisk och fyndig fotboll. Även om vi nu är klara för nästa kvalomgång känns det viktigt att vinna gruppen och därmed få en gynnsammare lottning än i fjol. Det finns en del att bevisa och det tänker vi göra mot Ungern på måndag. Ungern är den bästa representanten för flickfotbollens stora framsteg i Östeuropa.

Sverige-KazakstanEM-kval 1, grupp 3
28 september 19.00 
Ulvesborg, Tidaholm
Sverige-Kazakstan 12-0 (6-0)
1-0 (2) Kosovare Asllani, 2-0 (12) Anna Lindblom, 3-0 (16) Emmelie Konradsson, 4-0 (32) Petronella Ekroth, 5-0 (35) Emma Lundh, 6-0 (42) Asllani, 7-0 (49) Lundh, 8-0 (56) Lundh, 9-0 (58) Julia Lyckberg, 10-0 (64) Lundh, 11-0 Sara Fröjdfeldt, 12-0 (88) Lundh.
Sverige: 1 Nina Fellbrandt - 2 Anna Lindblom, 5 Emelie Ölander (K), 4 Petronella Ekroth, 6 Julia Bhy - 11 Louise Fors (9 Daniella Chamoun, 58), 16 Emmelie Konradsson, 18 Julia Lyckberg (17 Isabell Hammarbäck, 72) - 15 Sofia Jakobsson (8 Sara Fröjdfeldt, 68),  10 Kosovare Asllani, 14 Emma Lundh.
Ersättare, ej inbytta: 12 Susanne Nilsson - 3 Lena Blomkvist, 7 Lina Cederhorn, 13 Sara Sjöstedt.
Domare: Ivana Kosturova, Slovakien. Ass.domare: Renata Tomasova, Slovakien, & Jelena Nuijkina, Ryssland. Fjärdedomare: Nadesjda Uljanovskaja, Ryssland.
Publik: 425.


Biljetter
Spelprogram/Resultat
Sveriges trupp

Upplagt av: Thorsten Frennstedt