Finalarenan i Solna imponerade på UEFA

I söndags inledde UEFA sin planerade rundresa bland värdstäderna där man ska kontrollera de sju EM-arenorna. Första anhalt på resan var Solna där finalarenan visades upp. UEFA-delegationen från Nyon fick ett varmt välkomnande av både kommunstyrelseordföranden i Solna, Pehr Granfalk och Swedbank Arenas VD, Thomas Perslund som båda var väldigt glada och stolta över att få vara värdar för finalarrangemanget.Elson Ferreira, Venue Operations Manager på Dam EM-kansliet 2013

Även om finalarenan ännu inte är färdigställd var det ett imponerande arenabygge som visades upp på söndagseftermiddagen. En grundlig rundtur på finalarenan genomfördes där UEFA-representanterna kunde kontrollera utrymmen och ställa frågor kring hur man planerat arrangemanget inför finalen.

Den moderna arenan imponerade på UEFA-delegaten Mikael Salzer (Head of Women´s National Team Competitions) som har det yttersta ansvaret för turneringen:

- En framtidens arena med otroliga förutsättningar för media, hospitality och publik. Den moderna utformningen gör att man oavsett plats i arenan har väldigt god sikt över planen vilket gör det till en idealisk arena för fotboll. Det är verkligen en imponerande arena som är perfekt för finalen i UEFA Dam-EM 2013.

Trots att det är lång tid kvar innan turneringen drar igång arbetar man för fullt med alla detaljer för att arrangemanget ska bli så bra som möjligt. Caroline Strand som är lokal projektledare för evenemanget i Solna presenterade bland annat spännande idéer kring konceptet "fan zones" och hur man på bästa sätt ska marknadsföra finalen lokalt.

- Vi är oerhört glada och imponerade över Solna stads och Swedbank Arenas hängivna arbete som arrangörer. Att både Pehr Granfalk och Thomas Perslund är här idag visar verkligen på engagemanget för turneringen vilket verkligen är glädjande säger Göran Havik, organisationschef för UEFA Dam-EM 2013.

Sune Hellströmer, Caroline Strand, Christophe von Wattenwyl, Mikael Salzer, Pehr Granfalk, Thomas Perslund, Erika Zaar, Anna Nilsson, Göran Havik

Läs mer om besöket på Solna stads hemsida

Upplagt av: Tobias Frejfors