Robin Olsen om lottning och hållna nollor

Robin Olsen

Landslagsmålvakten Robin Olsen, FC Köpenhamn, är i sitt livs form. Torsdagens UEFA Europa League-match innebar att han höll nollan för 21:a gången den här säsongen.

- Nu siktar vi på final i UEFA Europa League på Friends Arena den 24 maj, säger Robin.

2-1-segern mot Ludogorets borta följdes upp med 0-0 under gårdagens hemmamöte, i en match där FCK till viss del spelade på resultatet.

- Att det flyter på så bra i klubblaget just nu är på grund av att vi spelat med samma backlinje en längre tid och därmed fått kontinuitet. Jag har inte haft så extremt mycket att göra och det som kommit har jag klarat av att hantera, säger Robin Olsen.

Ekstrabladet i Danmark har räknats ut att han är näst bäst i Europa för tillfället, endast Celtics målvakt Craig Gordon har hållit nollan i fler matcher (22). Robin har släppt in två mål på hela säsongen och hållit nollan i 21 matcher!

På torsdagen körde FCK dubbla träningspass, så spelarna kom precis till tv:n i klubbhuset när de såg hur lottningen skulle bli. Lotten föll på Ajax, med start hemma den 6 mars och retur en vecka senare.

- Lottningen kunde varit värre, United, Roma och Lyon känns svårare än Ajax där vi känner att vi har en bra chans. Framförallt är vi starka hemma, där ska mycket till för att vi ska förlora över huvud taget, fortsätter Robin Olsen.

FCK är stolta över de nio plockade poängen i Champions League-gruppspelet och inledningen nu i Europa League-slutspelet är imponerande.

- Det är bara bra lag kvar och vi har respekt för alla. Rostov som Zlatan Ibrahimovic och Manchester United får möta är kanske det lag man vet minst om.

Det blir en spännande vår för Robin Olsen och Köpenhamn, samtidigt som landslagsmålvakten med all säkerhet är med landslaget mot Vitryssland den 25 mars och mot Frankrike den 9 juni, VM-kval på Friends Arena. Däremellan spelas UEFA Europa League-finalen 24 maj på samma arena.

- Vi svenskar har pratat om möjligheten, så det får vi gå för. När det gäller mig själv hoppas jag att jag kan ta fler steg i min utveckling även om det går bra för tillfället, avslutar Robin Olsen.