Axwell Λ Ingrosso inviger finalen i UEFA Europa League – återvänder till Friends Arena

Axwell^Ingrosso
Foto: ATM Artists

UEFA Europa League-finalen 2017 avgörs den 24 maj på Friends Arena. I en spektakulär show tillsammans med kulturskolorna i Stockholm och Solna kommer den grammisnominerade DJ-duon Axwell Λ Ingrosso sätta stämningen inför avspark. Duon återvänder därmed till Friends Arena i hemstaden Stockholm för ett exklusivt framträdande.

Den 24 maj kommer två av Europas bästa fotbollsklubblag göra upp om titeln i UEFA Europa League på Friends Arena. Finalen följs av upp mot 160 miljoner TV-tittare världen över och nu står det klart vilka som kommer få det ärofyllda uppdraget att uppträda under invigningsceremonin inför avspark, Axwell Λ Ingrosso.

Duon - bestående av Sebastian Ingrosso och Axwell - har redan 2012 uppträtt för ett utsålt Friends Arena, då som medlemmar av Swedish House Mafia. Duon lovar nu att återvända och leverera ytterligare en unik show med några av deras största hits. Allt för att skapa rätt stämning för de knappt 50 000 fansen på läktaren.

– Det är en ära att återvända till Friends Arena i vår hemstad Stockholm för det här enorma sportevenemanget, säger Axwell Λ Ingrosso i en kommentar.

Tillsammans med lokala kulturskolor

I öppningsceremonin med Axwell Λ Ingrosso kommer 150 danselever från kulturskolorna i Solna och Stockholm medverka i en musik- och dansshow. En fantastisk upplevelse, inte minst för eleverna själva som under terminerna går på kulturskolornas dansundervisningar eftermiddagar och kvällar.

Från och med 12.00 i dag kan intresserade ansöka om biljetter till finalen. UEFA tillämpar inte först till kvarn utan fram till och med 28 mars kan alla intresserade ansöka om biljetter, en stor möjlighet för svenskar att uppleva ett idrottsevenemang i största dignitet i Sverige.

– Vi är glada att vi vid ett så här stort evenemang även har möjlighet att visa upp bland det bästa som musiksverige fått fram. Det blir en bra samverkan mellan sporten och kulturen och Axwell Λ Ingrosso kommer sätta tonen för en bra inramning kring finalen, säger Göran Havik, projektledare för finalen.

Fakta Axwell Λ Ingrosso

Med över 300 miljoner streams globalt av deras musik är Axwell Λ Ingrosso aktuella med nya singeln "I Love You" feat. Kid Ink. De har legat etta på US Billboard Dance Chart med "Something New". Axwell /\ Ingrosso toppade också den svenska singellistan, Spotify-listan och radiolistan under fyra veckor med jättehiten "Sun Is Shining". Singeln har sålt 5 x Platina I Sverige och har över 65 miljoner views på YouTube. Duons alla singelreleaser har tillsammans spelats mer än 65 miljoner gånger på Spotify i Sverige. Som en del av Swedish House Mafia har de sålt över 1 miljon konsertbiljetter världen över och över 11 miljoner singlar.

Fakta UEFA Europa League

 • Största internationella turneringen sett till antal deltagande lag och nationer.
 • Så komplext och omfattande arrangemang att det är det största internationella fotbollsevenemang som Sverige kan arrangera som egen nation.
 • Sevilla FC, Spanien, är regerande mästare
 • Finalen 2017 spelas på Friends Arena 24 maj 20:45 (Dagen innan Kristi Himmelsfärdsdag).
 • Friends Arena har en kapacitet på 48 000 åskådare.
 • Kvartsfinalerna spelas 13 och 17 april. Semifinalerna 4 och 11 maj.
 • Ansök om biljetter på UEFA.com mellan 17 och 28 mars.
 • Finalen följs av upp mot 160 miljoner TV-tittare världen över.
 • Finalen bevakas av drygt 1000 medierepresentanter.
 • Arlanda har indikerat att finalevenemanget är en av flygplatsens mest komplicerade operationer någonsin.
 • Cirka 300 volontärer rekryteras för att hjälpa till med evenemanget.