Nu ska åtta lag bli fyra

Isaac Kiese Thelin

Dags för kvartsfinalreturer i UEFA Europa League. Med en dryg månad kvar till final på Friends Arena ska det avgöras vilka fyra lag som tar sig till semifinal. Isaac Kiese Thelin och hans Anderlecht fick till en sen kvittering mot Manchester United och har med sig 1-1 till returen som spelas i England.

- Det kommer givetvis bli tufft. Men vi tror på oss själva och har möjligheten att nå semifinal, säger Isaac Kiese Thelin.

I Belgien tog Manchester United ledningen i den första halvleken. Detta genom Henrich Mchitarjan som nu börjar hitta målformen i Unitedtröjan. Målet såg länge ut att bli det enda och Anderlecht skulle få resa till England och returmatch på Old Trafford med 0-1 i ryggen. Men med mindre än fem minuter kvar av matchen kunde Anderlecht kvittera och har nu i stället med sig 1-1 till returen i kväll.

- Den sena kvitteringen senast var väldigt viktig för oss. Nu slipper vi börja i underläge och ett mål räcker för att vi ska ta oss vidare. Det kommer bli ett spännande möte, säger Isaac Kiese Thelin.

På andra håll i Europa väntar ytterligare tuffa bataljer för att avgöra vilka de tre övriga lagen som tar sig vidare till semifinal blir. Ajax är det lag med bekvämast utgångsläge. Holländska laget vann med 2-0 hemma mot Schalke och kan nu kliva ut i Tyskland med två mål upp.

För Lyon och Celta Vigo är det mindre marginaler. Både det franska och spanska laget vann sina respektive kvartsfinaler, Lyon 2-1 över Besiktas och Vigo 3-2 över Genk, men motståndarna har bara ett mål upp och bortamålen på sin sida.

- Det är klart att vi hellre rest till Belgien med en 3-1-ledning men vi är fortfarande i ledning. Alla matcher är tuffa i Europa men nu ska vi åka till Genk och göra jobbet för att förvalta ledningen och ta oss vidare till semifinal, säger John Guidetti.