Åtråvärda pokalen anländer till Sverige – på plats i Mall of Scandinavia

Pokalen
UEFA Europa League-pokalen. Foto: UEFA

Den 24 maj spelas finalen av UEFA Europa League på Friends Arena. Inför finalen kommer pokalen som vinnaren erhåller göra en Trophy Tour – med start i helgen på Mall of Scandinavia. Turneringens ambassadör Patrik Andersson anländer med pokalen på lördag klockan 11.00. Förbundskapten Janne Andersson kommer vara på plats och besökarna kan, utöver att ta foto tillsammans med pokalen, även utföra fotbollsaktiviteter tillsammans med adidas.

Vid lottningen av semifinalerna i Nyon på fredag sker Trophy Handover. Pokalen överlämnas till värdstaden Stockholm inför finalen på Friends Arena den 24 maj. Dagen efter lottningen, 22 april, anländer pokalen tillsammans med ambassadör Patrik Andersson till Mall of Scandinavia. Under den första timmen finns Patrik tillsammans med Janne Andersson på plats för att träffa besökare och skriva autografer.

Pokalen finns sedan utställd i Mall of Scandinavia mellan 11.00 och 18.00 under både lördag och söndag. Utöver att fotas med den kan även besökarna genomföra olika fotbollsaktiviteter tillsammans med adidas. Det finns även möjlighet att delta i tävlingar om biljetter till finalen.

Välkomna att besöka Mall of Scandinavia under helgen!

Kortare information om pokalen

  • Pokalen är den tyngsta av alla UEFA:s klubbturneringspokaler. Till skillnad mot de pokaler som vinnarna av andra europeiska klubbturneringar får – saknar UEFA Europa League-pokalen handtag.
  • Själva pokalen väger 15 kg, är 65 cm hög, 33 cm bred och 23 cm djup.
  • Pokalen designades och skapades av Bertoni i Milano inför finalen 1972.