Svenskkollen efter påskhelg

Pogba och Ibrahimovic

På torsdag ska det avgöras vilka fyra lag som kommer spela semifinal i UEFA Europa League. Fortfarande har åtta lag och tre svenska spelare chansen att nå semifinal och ta sig ett steg närmare finalen på Friends Arena den 24 maj. Svenskfotboll rapporterar om läget för de tre svenska spelarna efter påskhelgen som passerat.

John Guidetti
Celta Vigo följde upp 3-2-segern över Genk med att besegra Granada på bortaplan med klara 3-0 under påskdagen. Starkt besked inför returen på torsdag. John Guidetti, som spelade 70 minuter och stod för både mål och assist i matchen mot Genk, stod utanför matchtruppen mot Granada men förväntas vara tillbaka i returen mot Genk.

John Guidetti i UEFA Europa League
10 spelade matcher, 794 spelade minuter, 4 mål, 2 gula kort.

Isaac Kiese Thelin
Anderlecht tog en ny uddamålsseger med 1-0 i helgens ligaspel. KV Oostende besegrades på bortaplan. Skön vinst för Anderlecht att plocka med sig in till den tuffa returen på bortaplan mot Manchester United på torsdag. Isaac Kiese Thelin, som startade matchen mot Manchester United i torsdags, började på bänken och spelade sista 20 minuterna.

Isaac Kiese Thelin i UEFA Europa League
5 spelade matcher, 291 spelade minuter, 1 mål, 2 gula kort.

Zlatan Ibrahimovic
Spelade hela matchen senast i UEFA Europa League men började på bänken när Manchester United under påskdagen spelade mot Chelsea i ligan. Manchester United tog en stark seger och besegrade Chelsea med 2-0. Zlatan Ibrahimovic hoppade in och spelade de sista knappa tio minuterna.

Zlatan Ibrahimovic i UEFA Europa League
10 spelade matcher, 807 spelade minuter, 5 mål.

Så spelas returkvartsfinalerna
Torsdag 20 april. Matchstart 21.05.

Manchester United - Anderlecht
Genk- Celta Vigo
Schalke 04 - Ajax
Besiktas - Lyon