Ajax-Manchester United i final

Finalen Friends Arena

Nu står det klart - det blir en klassfinal mellan Ajax och Manchester United i UEFA Europa League. Den 24 maj kommer de två storlagen göra upp om titeln på Friends Arena. Vi välkomnar profiler som Paul Pogba, Davy Klaassen och José Mourinho till Stockholm och Friends Arena.

De båda lagen hade med sig en varsin ledning till returerna under torsdagskvällen. Ajax hade med sig hela 4-1 till bortareturen i Frankrike men fick kämpa för att ta sig till final. Holländska laget fick en bra start på matchen där unga danske Dolberg satte 0-1 efter knappt 30 minuter. Men Lyon fick till en vändning till 2-1 innan paus. Med tio minuter kvar av matchen kom även 3-1 och Lyon var ett mål från förlängning. Ajax kunde dock hålla 3-1 och är nu redo för final.

John Guidetti och Celta Vigo försökte vända 0-1-underläget på Old Trafford men Manchester United kunde hålla sin ledning. Fellaini nickade in 1-0 i den första halvleken och Celta Vigo behövde göra två för att ta sig vidare. Med några minuter kvar kom kvitteringen men United kunde hålla undan. 1-1 på Old Trafford och Manchester United vidare till final.

Klassfinal på Friends Arena

Nu väntar en spännande finalmatch mellan två klassiska europeiska storlag - Ajax och Manchester United. Med segrar både nationellt och ute i Europa är det två titeltäta klubbar som kommer till Stockholm, Solna och Friends Arena för att göra upp om ytterligare en titel.

Finalen spelas på Friends Arena den 24 maj med matchstart 20.45.

Senaste nytt: UEFA Europa League 2017