Guidetti blickar mot Friends

John Guidetti

Ajax-Lyon och Celta Vigo-Manchester United. Det är lagen som gör upp om de två finalplatserna på Friends Arena 24 maj. Under onsdag- och torsdag kväll sparkas semifinalerna i UEFA Europa League i gång och John Guidetti, Celta Vigo, ser finalen framför sig.

- Det skulle vara en dröm att nå finalen på Friends Arena i min hemstad Stockholm, säger John Guidetti.

180 minuter fotboll, det är vad som står mellan John Guidetti och en finalmatch i UEFA Europa League på Friends Arena. Men motståndet är tufft. Manchester United kommer under torsdagen till spel mot Celta Vigo i Spanien och veckan efter, 11 maj, spelas returen på Old Trafford.

- Manchester United är ett bra lag som kommer göra allt för att ta sig till final. De har varit en av favoriterna till segern från början men vi har hela tiden trott på oss själva – att vi kan ta oss till finalen, säger John Guidetti.

Celta Vigo har på vägen till semifinal slagit ut Shakhtar Donetsk, Krasnodar och nu senast belgiska Genk. I ligaspelet har laget dessutom plockat segrar mot både Barcelona och Atletico Madrid.

- Vi har en bra känsla i laget att inget är omöjligt. Vi har kommit långt i slutspelet och jag försöker njuta av varje match. Men vi vill till finalen. Det vore en dröm att nå Stockholm och spela finalen inför alla våra fans, avslutar Guidetti.

I den andra semifinalen, där match nummer ett spelas i kväll 18:45, väntar mötet mellan Ajax och Lyon. En tuff semifinal där det för båda lagen krävdes övertid (Ajax) och straffar (Lyon) för att avancera från kvartsfinalerna.

Så spelas semifinalerna
3 maj 18:45
Ajax - Lyon
4 maj 21.05 Celta Vigo - Manchester United

11 maj 21.05 Lyon-Ajax
11 maj 21.05  Manchester United - Celta Vigo

Senaste nytt: UEFA Europa League 2017