Nu avgörs semifinalerna

Guidetti i kamp med Bailly

Fyra lag ska bli två. Nu ska det avgöras vilka två lag som kommer spela finalen i UEFA Europa League på Friends Arena den 24 maj. I kväll 21.05 sparkas semifinalreturerna i gång. Ajax och Manchester United är i ledning men Lyon och Celta Vigo har möjligheten att vända.

- Vi ska göra allt för att nå finalen på Friends Arena, säger John Guidetti, Celta Vigo.

Manchester United vann första semifinalen mot Celta Vigo i Spanien med 1-0. Marcus Rashford satte dit en frispark och satte Manchesterlaget i ett gyllene tillfälle inför returen på hemmaplan i kväll. Ledning och med ett bortamål på sin sida.

Celta Vigo har dock visat sig vassa på bortaplan under turneringen. I åttondelsfinal satte Celta Vigo dit två bollar mot Shakhtar Donetsk och avancerade till kvartsfinal. Väl där gjorde spanska laget åter två mål på bortaplan mot Krasnodar. Även i semifinalspelet mot Genk lyckades Celta Vigo hitta nätet på bortaplan. Kan John Guidettis Celta Vigo återupprepa bedriften och sätta press på Manchester United på Old Trafford.

- Vi vet att vi kan göra mål på bortaplan och vi vet att vi kan göra det även mot Manchester United. Vi vann med 2-0 borta mot både Krasnodar och Shakhtar Donetsk och lyckas vi med samma sak igen spelar vi final, säger John Guidetti.

Ajax i behaglig ledning

I den andra semifinalen har Ajax ett betydligt mer behagligt utgångsläge. Det unga och fartfyllda laget rivstartade semifinalspelet förra veckan och gick på knock mot Lyon. Hemma på Amsterdam Arena besegrades Lyon med klara 4-1 och Ajax har nu tre mål att gå på i bortamötet i Frankrike.

Senaste nytt: UEFA Europa League 2017