Kategori: Futsal

Uddevalla värd för UEFA-cupspel

Svenska mästarna IFK Uddevalla har fått äran att stå som värd för en av grupperna i preliminäromgången av UEFA Futsal Cup 23-26 augusti.
- Det är oerhört glädjande och stort för både oss och Uddevalla att vi får stå värd för en internationell turnering av den här digniteten, säger klubbchefen Dennis Fredriksson på IFK:s facebooksida.

Kategori: Cuper & Serier
Östersund, som för första gången någonsin spelar i Europa, väntar Galatasaray i kvalet till Europa League.

Lottat i kvalet till Europa League

AIK, IFK Norrköping och Östersund har fått sina motståndare i kvalet till Europa League lottade under måndagen. För AIK och IFK Norrköping - som går in i den första kvalomgången - väntar KÍ Klaksvík (Färöarna) respektive Pristina (Kosovo). Östersund, som går in i den andra kvalomgången, får turkiskt motstånd och möter Galatasaray.

Kategori: Cuper & Serier
Närkamp Foto: Vetlanda United

Tolfte plats i Euro Winner's Cup

Vetlanda United avslutar turneringen i Portugal med en förlust. Viod Driezum blev en för svår uppgift för United som hamnade i underläge och fick jaga hela matchen igenom. Slutsiffrorna skrevs till 5-2 till det holländska mästarlaget. Målskyttar Jennifer Hedin och Josefin Bauer.

Kategori: Cuper & Serier

Förlust för Vetlanda

Vetlanda fick en tuff uppvisning i matchen mot Astra i spel om platserna nio och tolv i av Euro Winners Cup. Det slutade med en 1-7-förlust.
- Vi hade inte riktigt med energi för att genomföra vår gameplan. Vi möter ett riktigt bra lag som har bra teknik och flyttar boll på ett effektivt sätt. Vi kommer inte åt dem i vår press och det tar slut på vår ork, säger Patrick Blomström.

Kategori: Cuper & Serier

Vetlanda besegrade BS HTC

Efter en jobbig slutsekundskvittering och övertidsförlust under gårdagen repade Vetlanda nytt mod och vann dagens match över BS HTC. Vetlanda United vann med 2-1 och har nu två matcher kvar som ska bestämma Uniteds slutplacering i Euro Winner's Cup. Som bäst kan laget sluta på nionde plats.

Kategori: Cuper & Serier

Vetlanda tappade i slutsekunderna

Om det finns något som heter tur så har inte Vetlanda United haft det med sig under Euro Winner's Cup. I senaste matchen blev det förlust på straffar efter att motståndarna kvitterat med en felstuds i sista sekunden. Under gårdagen upprepades slutsekundsdramat där BSC Havana Shots Aargau gör mål och kvitterar till 3-3 med tre sekunder kvar på ordinarie tid. Det innebär att Vetlanda United missar kvartsfinal.

Kategori: Cuper & Serier
Jannike Kjellberg straffräddar. Foto: Vetlanda United

Euro Winner's Cup onsdag

Under onsdagen spelade Vetlanda United sin andra match i turneringen. Vetlanda föll knappt mot Huelva Madrid 5-6. Glömminge spelade sin sista match i turneringen och föll mot Artur Music med 8-2.

Kategori: Cuper & Serier
Vetlanda United laddade för sin första match Foto: Vetlanda United IF

Rapport från Euro Winner's Cup

Sveriges mästarlag i beach soccer, Vetlanda (dam) och Glömminge (herr), befinner sig i Portugal och spelar Euro Winner's Cup. Glömminge har hittills åkt på två raka förluster men Vetlanda vann sin första match. Under onsdagen fortsätter turneringen och både Vetlanda och Glömminges matcher livesänds på svenskfotboll.se.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter