Kategori: Cuper & Serier
Lotta Ökvists Piteå ställs mot Rosengård på hemmaplan.

Kvartsfinalerna lottade

När kvartsfinalerna i Svenska Cupen damer lottades på måndagen fanns inga geografiska förbehåll. Den fria lottningen utföll också så att det nordligaste laget ställs mot det sydligaste, Piteå tar emot Rosengård.

Piteå vidare efter straffrysare

Piteå slog ut Eskilstuna United efter straffar.

Kvarnsveden och Piteå blev klara för kvartsfinal i Svenska Cupen på söndagen. Kvarnsveden vann enkelt borta mot Östersund med 5-0. Piteå vann en dramatisk åttondelsfinal mot Eskilstuna som avgjordes efter straffar, 4-3.


Kategori: Cuper & Serier
Delad poäng när Värnamo gästade Elfsborg i Svenska Cupen. Här Freddy Winst och Jesper Manns.

Kryss för tre allsvenska klubbar

I fyra av Cupens sex söndagsmatcher ställdes lag från Allsvenskan mot lag från Superettan. I bara ett fall blev det seger, AIK mot GAIS 1-0. Elfsborg, Norrköping och Kalmar FF fick nöja sig med oavgjort.
Allsvenska nykomlingen Sirius släppte loss och vann med 5-0 mot div 1-laget Arameisk-Syrianska medan Landskrona BoIS något överraskande besegrade Gefle med 2-1.
Måndagens Djurgården-Degerfors (grupp 6) avslutar första gruppomgången.

Kategori: Cuper & Serier
Vänersborg firar Valon Gashis 2-1-mål mot HBK

Första cupknallen kom i Vänersborg

Första cupmålet gjordes i Kristianstad av Robin Clason, men det räckte inte för att slå Dalkurd. Regerande cupmästarna Häcken inledde på bästa sätt då div 2-klubben Norrtälje besegrades med 4-0 efter två mål av hete Alhassan Kamara.
Cupknallen stod en annan div 2-klubb för då Vänersborgs FK spelade 2-2 mot nyallsvenska Halmstads BK. Här ledde VFK både med 1-0 och 2-1. Totalt gjordes 33 mål på lördagens nio cuparenor. På söndagen spelas sex nya cupmatcher.

Kategori: Cuper & Serier

Mallbacken vidare till kvartsfinal

Nkem Ezurike, här i Vittsjös röda tröja, spelar nu för Mallbacken och var med om att spela bort just Vittsjö ur cupen.

Mallbacken bjöd på lördagens skräll i Svenska Cupen. Elitettanlaget besegrade Vittsjö med 2-1 i nya inomhushallen Airdome i Karlstad. Mallbacken är därmed klart för kvartsfinal.
Vidare är också allsvenska lagen Djurgården, Kristianstad, Rosengård, Örebro samt Linköping.

Kategori: Cuper & Serier
Mallbacken laddar om efter degraderingen till Elitettan med åttondelsfinal mot Vittsjö.

Åttondelsfinaler i Svenska Cupen

I helgen drar säsongen igång på allvar för damfotbollen med åttondelsfinaler i Svenska Cupen. Växjö-Linköping (0-4) spelades i torsdags medan övriga sju matcher avgörs lördag och söndag. Tre av matcherna spelas inomhus.

Kategori: Cuper & Serier
Emil Wahlström och Häcken ser fram emot att försvara cupguldet

Mästarna inleder i Norrtälje

32 klubbar har chans att vinna Svenska Cupen för herrar 2017. Regerande mästarna Häcken är en. Div 2-klubben BKV Norrtälje är en annan. På lördag möts de.
- Vi vill vinna cupen igen, fastslår Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Kategori: Cuper & Serier
Ljungskile får den vakanta platsen i Svenska cupen.

Ljungskile ersätter Ängelholm i cupen

SvFF:s tävlingskommitté har beslutat att ersätta vakansen i Svenska cupen herrar med "bästa förlorande lag" i omgång 2 av cupen, som TK har konstaterat är Ljungskile SK. LSK har fått frågan och också accepterat att ta Ängelholms plats i gruppspelet.

Kategori: Cuper & Serier

Hemmalagsbyte i cupen

Bravida Arena i Göteborg

SvFF:s tävlingskommitté har bifallit en framställan från Arameisk-Syrianska och IFK Göteborg om byte av hemmalag. Matchen i Svenska Cupens gruppspel (Grupp 3) den 26 februari kommer nu att spelas på Bravida Arena i Göteborg.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter