Kategori: Superettan
BoIS mot Brage, i Superettan-möte 2000, seriens debutår.

Landskrona och Brage - två historiska nykomlingar

Jönköpings Södra eller Trelleborgs FF i Allsvenskan eller Superettan 2018? På söndag eftermiddag vet vi.
Klart är att div 1-segrarna Landskrona BoIS och IK Brage spelar i Superettan nästa år. En serie de känner till mycket väl. Landskrona har spelat i högsta serien i 52 säsonger, Brage i 51,5 säsonger. Det känns redan nu som om Superettan 2018 blir något alldeles extra.

Kategori: Cuper & Serier

Chelsea för svåra för Rosengård

Ji So-Yun gjorde Chelseas segermål mot Rosengård.

Rosengård är utslaget ur Champions League efter ännu en förlust mot Chelsea. Londonlaget vann med 1-0 på Malmö IP efter mål av Ji So-Yun i början av den andra halvleken (53:e minuten).
Chelsea grundlade avancemanget till kvartsfinalen i hemmamatchen för en vecka sedan då man vann med hela 3-0.

Kategori: Cuper & Serier
LFC-jubel.

Linköping till kvartsfinal

Linköping är klart för kvartsfinal i Champions League. Sparta Prag kämpade emot bra i en dryg timme, men tröttnade mot slutet och Linköping vann till slut med 3-0.
4-1 sammanlagt och laget är för tredje gången klart för kvartsfinal.

Kategori: Superettan
Vild ÖIS-glädje efter slutsignal i förlängningen.

Frej och Örgryte kvar i Superettan

53 klubbar har spelat i Superettan sedan starten 2000. Akropolis IF kunde ha blivit den 54:e, men efter 0-0 på Vikingavallen stannar Frej kvar tack vare onsdagens 1-1 på bortaplan då bortamål räknas dubbelt. Dramatiskt värre på Gamla Ullevi där Örgryte vände onsdagens 1-2 till 2-1 efter ordinarie tid. I förlängningens näst sista minut nickade Hakeem Araba kvar Örgryte i Superettan.

Kategori: Cuper & Serier

Rosengård förlorade med 0-3

Rosengård hade inte mycket att sätta emot Chelsea i åttondelsfinalen i Champions League. Londonlaget vann med 3-0 och har ett perfekt läge inför returen i Malmö nästa vecka.
Zecira Musovic gjorde en mycket bra match i målet och svarade för flera fina räddningar, framför allt i den första halvleken.

Kategori: Cuper & Serier
Landslagsspelaren Lina Hurtig gjorde Linköpings mål i 1-1-matchen borta mot Sparta Prag.

Kryss för Linköping i UWCL

Linköping var förvarnade. Sparta Prag blev en tuff motståndare i den första åttondelsfinalen i Champions League. Matchen slutade 1-1 sedan Lina Hurtig kvitterat i 54:e minuten.
Trots allt ett klart godkänt resultat för mästarlaget som har allt i egna händer i hemmareturen om en vecka.
- En bra insats av oss. Framför allt försvarsmässigt där vi inte släppte till mycket. Nu har vi ett bra läge hemma på konstgräset, sade tränaren Kim Björkegren.

Kategori: Cuper & Serier
Mjällby besegrade Örgryte med 2-1 på hemmaplan. Det andra kvalmötet slutade 1-1 mellan Akropolis och Frej.

Mjällby onsdagskvalets enda vinnare

När Superettans fyra kvallag möttes på onsdagskvällen var det en repris av kvalmatcherna 2015. Då möttes Mjällby-Örgryte och Akropolis-Frej och då hette de slutliga vinnarna Örgryte och Frej. Vad de heter i år vet först efter lördagens returer. Onsdagskvällens vinnare blev i alla fall Mjällby, som vann med 2-1, medan Akropolis och Frej spelade 1-1 efter en mycket sen hemmakvittering.

Kategori: Cuper & Serier
Lina Hurtig, LFC, Ebba Wieder, FCR.

En enkel och en svår i Champions League

Linköpingspelarna knöt säkert näven och viskade ett "yes" när Sparta Prag blev motståndare i Champions League. En behaglig lottning för svenska mästarlaget.
I Rosengård kom det nog en liten svordom när Chelsea stod på lotten i åttondelsfinalen på onsdag. En supersvår motståndare för svenska cupvinnaren.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter