Kategori: Cuper & Serier
Finalen mellan Djurgården och Malmö har fått ändrad avsparkstid till 15.00 den 10 maj.

Ändrad avsparkstid i herrcupfinalen

På Kristi himmelsfärdsdag, torsdagen 10 maj, spelas finalen i Svenska Cupen herr mellan Djurgårdens IF och Malmö FF på Tele2 Arena. Nu står det klart att avsparkstiden har justerats från 18.15 till 15.00. Förköpsbiljetter till finalklubbarna samt föreningar släpps torsdag 12 april 14.00 och biljetter till allmänheten släpps sedan tisdag 17 april 09.00.

Kategori: Cuper & Serier
Linköpings Frida Leonardsen Maanum deppar efter 0-1 av Manchester City.

Linköping utan chans mot City

Linköping hade hopp om att vända underläge 0-2 i den andra kvartsfinalen hemma mot Manchester City i Champions League. Det blev precis tvärtom inför drygt 1.900 åksådare. Det engelska mästarlaget fullkomligt krossade alla drömmar om avancemang och besegrade Linköping med hela 5-3 på onsdagskvällen.

Kategori: Cuper & Serier
Djurgårdens Philana Tinotenda Kadewere firar efter segern i semifinalen i Svenska Cupen

Djurgården i cupfinal efter derbyseger

Djurgården vann derbyt och cupsemifinalen mot AIK med 2-0 efter mål av Tinotenda Kadewere och Kerim Mrabti inför 21.200 åskådare på Friends Arena. För Djurgården var det första derbysegern på sju år. Nu väntar Malmö FF i cupfinalen den 10 maj. - Jag tittade bara på bollen och hoppades att den skulle gå in. Underbart att vinna, sa Tinotenda Kadewere efter vårvinterns fjärde cupmål.

Kategori: Cuper & Serier
Fiona Brown segerjublar efter sitt segermål mot Djurgården.

Fjärde cupfinalen i rad för Rosengård

För fjärde året i rad blir det final i Svenska Cupen mellan de två stora klubbarna: Linköping och Rosengård. Rosengård fixade finalplatsen på söndagen efter 2-1 i dramatisk semifinal mot Djurgården.
I lördags vann Linköping den andra semifinalen mot Eskilstuna med samma siffror.

Kategori: Cuper & Serier

MFF till final - och jubel hos Häcken

Malmö FF är klart för final i Svenska Cupen efter 1-0 på Jämtkraft Arena. Arnor Traustason gjorde målet i andra halvlek. Därmed blir det inget spel för Östersund i Europa i år. Jubel däremot i Häcken som tar Sveriges tredje plats i kvalet till Europa League tack vare fjolårets allsvenska fjärdeplats.

Kategori: Cuper & Serier
Linköpings Natasha Dowie provar skott mot Eskilstuna

Femte raka finalen för Linköping

Linköpings senaste nyförvärv Natasha Dowie fick chansen från start i Svenska Cup-semin mot Eskilstuna. Efter bara åtta minuter placerade brittiskan in 1-0 bakom Emelie Lundberg i hemmamålet. Linköping vann till slut med 2-1 och är klart för femte raka cupfinalen. LFC vann de två första mot Kristianstad och Rosengård, men har förlorat de två senaste finalerna mot malmölaget.

Kategori: Cuper & Serier
Rosengårds Anja Mittag och Linköpings Lina Hurtig i duell.

Linköping och Rosengård mot ny cupfinal

I helgen spelas semifinalerna i Svenska Cupen. De senaste årens återkommande finallag Linköpings FC och FC Rosengård är åter framme i semifinal. Linköping åker till Eskilstuna på lördag och Rosengård tar emot Djurgården hemma på söndag. Kan något lag störa de två stora favoriterna, eller blir det en ny cupfinal mellan Linköping och Rosengård?

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter