Kategori: Cuper & Serier

Serieförslag utskickade

Svenska Fotbollförbundets tävlingsavdelning har i dagarna sänt ut förslag för nästa års seriesammansättning i division 1 damer och division 1-2 herrar. För division 3 herrar har ett andra, reviderat, förslag idag gått ut.

Kategori: Cuper & Serier
Annica Svenssons Eskilstuna och Irma Helins Piteå ställs mot varandra i cupen.

Fjärde omgången i Svenska Cupen damer

16 lag är kvar i Svenska Cupen damer. Till 16-delsfinalernas lottning delades lagen upp i en nordlig och en sydlig grupp innan den fria lottningen företogs. Lag från lägre nivå har tilldelats hemmaplan i matcherna som ska vara färdigspelade senast 19 februari.

Kategori: Cuper & Serier
Norrby firar avancemanget till Superettan 2017.

Norrby upp, Assyriska ner

Det har varit en tung säsong, både på och utanför planen, för Assyriska och efter nio raka år i Superettan slutade den med nedflyttning. Norrby vann med totalt 4-2 och kommer 2017 att göra sin allra första säsong i Superettan.
Det gick bättre för Syrianska, Södertäljes andra klubb i näst högsta serien. I första mötet med Vasalund på bortaplan blev det 2-0, båda målen gjordes av Mattias Mete.
I kvalet till div 1 visade sig IFK Luleå vara starkast mot mindre meriterade stockholmsklubben Karlbergs BK. Även här blev det sammanlagda slutresultatet 4-2.

Kategori: Cuper & Serier

FC Rosengård klart för Söderettan

FC Rosengårds herrar är tillbaka i Division 1.

Första mötet Rosengård-Trollhättan i onsdags slutade 2-1 till Rosengård. Då låg skåningarna under, men vände och vann. Båda målen gjorde av inhopparen Granit Sherifi. Trollhättans mål gjordes av Robert Bagger.
I dagens retur i Trollhättan blev segersifforna desamma och tvåmålsskytt och matchhjälte blev Mohamed Ramadan.


Kategori: Cuper & Serier

Datum för kvalet till Superettan fastställt

Kvalmatchen till Superettan mellan Vasalunds IF och Syrianska FC blev uppskjuten tidigare i veckan på grund av snöfallet som var. Nu har tävlingskommittén tagit beslut att matchen ska spelas 17.00 den 13 november på Skytteholms IP och därmed returmötet 19.00 den 16 november på Södertälje fotbollsarena.

Kategori: Cuper & Serier
Eskilstuna förlorade tungt mot Wolfsburg på Tunavallen. Tyskorna vann med 5-1 i den första matchen av två i åttondelsfinalen av UEFA Women's Champions League.

Eskilstuna utspelat av Wolfsburg

Eskilstuna hade förhoppningar om att kunna bjuda Wolfsburg bra motstånd i Chamions League. Men trots hemmaplan i den första åttondelsfinalen blev det hela 5-1 till det tyska mästarlaget.
Stora förlustsiffror som faktiskt kunde ha varit ännu större. Eskilstuna hade inte mycket att hämta. Wolfsburg var bättre på alla positioner.

Kategori: Cuper & Serier
FC Rosengård startade åttondelsfinalspelet i UEFA Women's Champions League på bästa sätt med en 3-1-seger borta mot Slavia Prag. Bilden tagen vid ett annat tillfälle.

Rosengård på väg mot kvartsfinal

Rosengård har ett drömläge för att spela kvartsfinal i Champions League nästa år. På torsdagskvällen vann man bortamatchen mot Slavia Prag med 3-1.
- Jag är väldigt nöjd med vinsten, seger med 3-1 på bortaplan är ett mycket bra resultat inför returen. Vi gjorde framför allt en bra första halvlek då vi hade bra balans i laget och kontrollerade spelet, kommenterade tränaren Jack Majgaard Jensen.

Kategori: Cuper & Serier
2014 skrällde Sirius genom att slå ut Göteborg i kvartsfinal. Nu möts lagen igen i grupp 3!

Cuplottning den 20 november

Nåsta års första fotbollsfest - Svenska Cupens gruppspel (herrar) i februari-mars lottas den 20 november, direkt (16.00) i TV4Play och på fotbollskanalen.
De topprankade lagen är redan fördelade medan övriga lag lottas fritt till de åtta grupperna.

Kategori: Cuper & Serier
Eskilstuna spelar sin största match hittills i klubbens historia när man möter Wolfsburg på Tunavallen i kväll.

Balansen viktig för Eskilstuna

På torsdag kväll spelar Eskilstuna United klubbens största match någonsin. Tyska mästarlaget Wolfsburg kommer till Tunavallen för match i åttondelsfinal i Champions League.
- Det gäller att hitta rätt balans, säger tränaren Viktor Eriksson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter