Malmö utan chans mot Lyon

Lotta Schelin rycker loss och gör 0-1.

111 tävlingsmatcher i rad utan förlust. Världens bästa klubblag Lyon fortsatte den fantastiska sviten borta mot LdB Malmö i andra kvartsfinalen i Champions League. Lyon tog en ny enkel seger med 3-0 varav ett mål från Lotta Schelin. Sammanlagt blev det förkrossande 8-0 till franska mästarlaget.

Det är tre år sedan Lyon förlorade en tävlingsmatch och det lär nog dröja innan något lag lyckas besegra Olympic Lyonnais, som laget heter i Frankrike.

Lotta Schelin svarade för två snygga mål i den första 5-0-matchen på Stade de Gerland för en vecka sedan. På torsdagen inledde hon målskyttet i 15:e minuten. Efter en snabb spelvändning sprang hon ifrån Malmös mittback Amanda Ilestedt och satte bollen säkert vid vänstra stolpen bakom en chanslös Thora Helgadottir.

Camille Abily och Louisa Necib tillsammans med Schelin på topp var ständigt farliga.
Efter 1-0 slog Lyon av på takten en aning. De bevakade bara sin ledning och den matchbilden fortsatte i den andra halvleken.
Malmö hade mycket boll men kunde inte skapa några öppna målchanser. Malmös trio Anja Mittag, Manon Melis och Ramona Bachman gjorde 52 allsvenska mål i fjol. Mot Lyon har de haft varsin chans under 180 minuter.
Melis och Mittag var väldigt osynliga. Framför allt saknades den rätta viljan att löpa. Ramona Bachmann var däremot pigg under större delen av matchen.

Megan Rapinoe skrevs in som målskytt till 2-0  i 53:e minuten efter ett bra direktskott. Men Helgadottir styrde bollen i ribban och bollen var sedan aldrig inne.

3-0 gjorde skickliga mittbacken Wendie Renard på nick sedan Helgadottir missbedömt en frispark.

- Vi räcker inte till över två matcher mot Lyon, inget snack om det. Men jag är oerhört stolt över hur hårt vi jobbade för varandra och jag tycker att vi kunde ha fått in ett mål. Vi hade Amanda Ilestedt tillbaka i backlinjen och med Katrin Schmidt som lite mer defensiv fick vi en bättre balans i dag, sade Malmös tränare Jonas Eidervall.

Två sena mål genom Conny Pohlers och Lena Gössling förde Woltsburg till semifinal borta mot Rossijanka. Wolfsburg vann med sammanlagt 4-1. I semi väntar Arsenal som slog ut italienska Torres.

Semifinalerna spelas 13/14 och 20/21 april. Finalen spelas på Stamford Bridge i London 23 maj. Med Lyon som trolig slutsegrare.

Upplagt av: Stig Lindmark