Eskilstuna utan chans mot Wolfsburg

Eskilstuna är utslaget ur Womens Champions League. Wolfsburg vann den andra matchen med 3-0 på hemmaplan och det blev sammanlagt 8-1. Åttondelsfinalen på AOK-stadion blev ännu en uppvisning av Wolfsburg. Champions League-mästarna från 2013 och 2014 hade hela 30 avslut mot Eskilstunas tre. Det säger en del om deras överlägsenhet.

Mimmi Larsson var den enda som kunde hota det tyska försvaret med svenska landslagsbacken Nilla Fischer som säker mittback. Larsson hade tre hyfsade lägen men lyckades inte pricka målet.

Wolfsburgs inläggsspel och hörnor var åter väldigt vassa. Med perfekta inlägg och precisa löpningar in i boxen blev det två mål.

Ett av målen gjordes av Zsanetti Jakabfi, ungerskan som satte fyra mål förra veckan på Tunavallen. Hon leder därmed skytteligan i Champions League med åtta fullträffar. De övriga två kom genom schweiziskan Lara Dickenman som slog in en hörnretur och Vanessa Bauer som nickade in en perfekt hörna från Jakabfi.

Eskilstuna har nu spelat fyra CL-matcher (Glasgow/Wolfsburg) och förhoppningsvis lärt sig mycket inför framtiden.

Rosengård är därmed enda svenska lag kvar i Champions League. Övriga lag i kvartsfinal är: Barcelona, Bayern München, Fortuna Hjörring, Lyon, Manchester City, Paris SG och Wolfsburg.

Lottning sker den 25 november och värsta motståndare är förstås tyska lagen Wolfsburg och Bayern München samt franska mästarlaget Lyon. Fem gånger i rad har Rosengård blivit utslaget i kvarten av tyska lag och en gång i semifinal av Lyon.

Drömmotståndare för Rosengård är utan tvekan danska Fortuna Hjörring. Kort resa och förhållandevis enkelt motstånd.