IFK Norrköping till cupfinal

Niclas Eliasson och Christopher Telo firar Eliassons 3-0-mål mot BP.

IFK Norrköping har blivit cupmästare sex gånger, senast 1994. Efter 4-0 mot Brommapojkarna finns möjligheten till klubbens sjunde guld.
I finalen, skärtorsdagen den 13 april, väntar Östersunds FK, som aldrig spelat en cupfinal.

Semifinalen i Norrköping inleddes med en pigg BP-start, men sedan tog IFK över och efter en kraftig hemmapress kom ledningsmålet i den 20:e minuten. Jón Gudni Fjóluson var starkast i en nickduell och när bollen damp ner hos honom placerade han 1-0 från nära håll.

Kalle Holmbergs 2-0 efter en knapp halvtimma var snarlikt ledningsmålet. Bollen in i straffområdet, vanns av IFK och när den hamnade framför fötterna på Kalle Holmberg innebar det 2-0.
Målet var hans nionde i år och på frågan hur han bär sig åt svarade han i pausen i C More:
- Det gäller att vara på rätt plats i boxen.

Andra halvlek blev inte lika intensiv som den första. BP försökte komma till reducering, men IFK stod upp och visade varför det skiljer en division mellan lagen och när IFK gick till anfall osade det hett nästan varje gång.

Och målen skulle komma.
3-0 (62) Niclas Eliasson på ett kanonskott från 20 meter. 4-0 (66) Kalle Holmberg bredsida från nära håll på Filip Dagerståls precisa högerpassning.

Därmed har Kalle Holmberg gjort TIO mål i årets cup och det är bara att hålla med C More's expertkommentator Anders Andersson som "döpte om" svenska cupen till Kalle Holmbergs cup.

På läktaren, bland 2 895 åskådare, satt Östersunds tränare Graham Potter och vad tyckte han?
– Ett starkt hemmalag, som blir tuffa att möta i finalen.

Var finalen kommer att spelas – på Östgötaporten i Norrköping eller på Jämtkraft Arena i Östersund – lottas på måndagen i samband med den allsvenska upptaktsträffen i Uppsala.
Oavsett hemmaplan möts lagen i Allsvenskan den 9 april på Jämtkraft Arena, alltså fyra dagar innan cupfinalen. Rafflande värre.