Rosengård vill vända och vinna

Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen tror att hans lag kan vända mot Barcelona i Champions League.

I fjol förlorade Rosengård den första kvartsfinalen i Champions League hemma mot Frankfurt med 0-1. Man vann returen borta samma siffror men förlorade straffsparksläggningen.

Rosengård är i samma utsatta läge inför kvartsfinalen mot Barcelona. Förlust hemma med 0-1 och retur på bortaplan på onsdag kväll.
– Vi vet hur vi ska vända det här och vi vet att vi kan det, säger tränaren Jack Majgaard Jensen.

Det var frustrerade Rosengårdsspelare efter förlusten förra veckan. Det är en sak att förlora mot ett bättre lag. En helt annan när man känner att den egna prestationen inte varit tillräckligt bra. Att man inte kommit upp i den nivå som man kan och vill vara på.

– Vi har förstås analyserat matchen och kommit fram till en del saker. Utan att gå in för mycket på detaljer så var försvaret alltför passivt. Vi var också passiva i övriga lagdelar, säger Majgaard Jensen.
– Vi måste också få med Marta och Martens mer i det offensiva spelet. Men vi har en plan och jag har gott hopp.

Rosengård reste till Spanien i söndags och har hunnit med flera bra träningar. De får tyvärr klara sig utan landslagsspelarna Lotta Schelin och Hanna Folkesson.
På söndagskvällen såg de Barcelona vinna hemma mot Huelva med 5-1.
– Barcelona var klart bättre, men en match i rätt så lågt tempo, sade Rosengårdstränaren.

Förhoppningsvis blir det tuffare för Barcelona på onsdagskvällen. Om Rosengård utnyttjar sin fysik bättre än senast, lyckas sätta press på bollskickliga hemmaspelare. Samt lyckas med passningarna i sina omställningar kan mästarlaget ta sig vidare till den efterlängtade semifinalen.

Övriga svenskor i CL

Nilla Fischer i Wolfsburg har ett svårt läge mot Lyon med Caroline Seger i laget. Den svenska landslagsbacken åker till Frankrike med 0-2 att hämta upp från den första kvartsfinalen. Hemma i Lyon förlorar laget nästan aldrig. Klar fördel Lyon och Seger.

Fridolina Rolfö (muskelskada enligt klubbens hemsida) saknades när Bayern München vann hemma mot Paris SG med 1-0. Landslagsanfallaren är en av sju-åtta skadade i Bayern som får en tuff bortamatch på Parc des Prince.

Kosovare Asllani och hennes Manchester City har ett drömläge att ta sig till semifinal efter 1-0 borta mot Fortuna Hjörring. Segerskytt var världens bästa spelare, amerikanskan Carli Lloyd. Asllani spelade 67 minuter mot danska mästarlaget. Matchen spelas på torsdag. Övriga tre på onsdag.

Semifinalerna spelas 22-23 april och 29-30 april.
Rosengård/Barcelona - Bayern München/Paris SG
Fortuna Hjörring/Manchester City - Wolfsburg/Lyon

Finalen spelas i Cardiff 1 juni.

FC Rosengård i Champions League

Här är de senaste fem årens CL-facit för Rosengård.

  • 2016: Ut i kvart, Frankfurt, 1-1, 5-6 efter straffar.
  • 2015: Ut i kvart, Wolfsburg, 4-4, färre gjorda bortamål.
  • 2014: Ut i åttondel, Wolfsburg, 2-5.
  • 2013: Ut i kvart, Lyon, 0-8.
  • 2012: Ut i kvart, Frankfurt 1-3.

Upplagt av: Stig Lindmark