Tuff förlust för Rosengård i UWCL-kvarten

FC Rosengård förlorade första matchen av två mot Barcelona med 0-1 inför en storpublik med över 5 000 besökare på Malmö IP.

I slutminuten av första halvlek drabbades Rosengård av dubbel otur i Champions League-mötet med Barcelona. Först skadade sig landslagsanfallaren Lotta Schelin.
Några sekunder senare gjorde Leila Ouahabi 1-0 till Barcelona. Ett resultat som stod sig matchen ut inför drygt 5 000 åskådare på Malmö IP.

Rosengård har därmed en svår uppgift att vända kvartsfinalreturen nästa vecka i Spanien.
- Vi har en del att rätta till inför returen. Vi klarade inte riktigt av den första pressen från dom. Vi var också passiva i våra egen press över hela banan. Samtidigt är Barcelona ett väldigt bra lag som är väldigt skickliga på att hålla i bollen, sade tränaren Jack Majgaard Jensen.

Rosengård är inne på sitt sjätte raka år i Champions League. Fyra gånger har mästarlaget blivit utslaget i kvartsfinal och det kan bli samma tråkiga visa i år.
Barcelona var det bättre laget i första halvlek. Med god teknik, bra rörelse och ett säkert passningsspel ställdes hemmaspelarna inför många svåra situationer.

Samtidigt var rörelsen under medel i Rosengård vilket innebar svåra uppspel som ofta gick till fel adress.
- Det var en jämn och tuff match. Rosengård gjorde det svårt för oss, de försökte, liksom vi, hålla bollen och vi fick jobba hårt. Men jag är glad över resultatet och över insatsen, sade Barcelonas tränare Xavi Llorens.

Segermålet kom förstås i ett tufft läge på tilläggstid för Rosengård. Samtidigt som Lotta Schelin väntade på att bli utbytt.
Försvaret tvekade och missade att rensa undan bollen. Det utnyttjade Ouahabi som rullade in bollen med vänsterfoten bakom Zecira Musovic.

- Vi var bättre i andra halvlek, även om vi inte skapade några öppna målchanser. Men känslan var bättre och den tar vi med oss till returen nästa vecka. Jag väntar mig samma matchbild, men vi behöver fixa till några saker i vårat spel, sade Majgaard Jensen.

När Lotta Schelin tvingades byta tog Marta ett steg upp i banan. Men hon mötte en tuff motståndare i Line Röddik Hansen, före detta klubbkamrat med Marta i både Tyresö och Rosengård.

FC Rosengård i Champions League

2016: Ut i kvart, Frankfurt, 1-1, 5-6 efter straffar.
2015: Ut i kvart, Wolfsburg, 4-4, färre gjorda bortamål.
2014: Ut i åttondel, Wolfsburg, 2-5.
2013: Ut i kvart, Lyon, 0-8.
2012: Ut i kvart, Frankfurt 1-3.

Upplagt av: Stig Lindmark