Bara 1-1 för Malmö mot Vardar

Andreas Christiansen var bäst på plan mot Vardar, men hade millimeterna emot sig på tilläggstid när hans halvvolley tog i underkanten av ribban och ner på mållinjen och ut.

Malmö FF spelade oavgjort 1-1 i Champions League-kvalet hemma mot Vardar Skopje. Makedonierna gjorde 1-0 i den 63:e minuten genom Boban Nikolov. Malmös kvittering nickades in av Franz Brorsson med dryga kvarten kvar att spela.
Malmö forcerade hårt i slutet av matchen, men får resa till nästa veckas bortamöte med oavgjort och ett insläppt mål på hemmaplan i bagaget.

Inget bra resultat, men jag tycker prestationen i sig är stabil. Vi släpper till lite, men skapar också en mängd chanser. Jag tror att alla har en dålig känsla nu utifrån resultatet, men prestationen är helt okej, sammanfattade MFF-tränaren Magnus Pehrsson till Viasat efter slutsignalen.

Malmö FF visade beslutsamhet direkt från avspark i mötet med Vardar Skopje. Man drev upp tempot och visade bra rörlighet och förde hela den första halvleken. Man skapade ett antal halvchanser och bra lägen för distansskott, men bara ett öppet läge då Jo Inge Berget bredsidade rakt på målvakten från nära håll efter fint förarbete av Anton Tinnerholm på högerkanten.

Vardarspelarnas strategi var att hela tiden dra ner på tempot, men de visade glimtvis också prov på fint tekniskt spel och en och annan riktigt farlig omställning.

I inledningen av den andra halvleken var Malmö inte lika dominanta. Tempot var lägre och Vardar fick mer att säga till om. I den 62:a minuten kom också kallduschen för de drygt 20 000 på Swedbank stadion.
Efter ett långt uppspel på targetspelaren Jonathan Balotelli hamnade bollen hos Boban Nikolov, som sköt bollen mellan benen på Franz Brorsson och stolpe in i bortre hörnet, helt utom räckhåll för Johan Wiland.

Brorsson var sedan den som stod för MFF:s kvittering i den 75:e minuten. Han nådde högst på en precis kantfrispark från Magnus Wolf Eikrem, som liksom Mattias Svanberg byttes in strax efter Vardars ledningsmål.

Andreas Christiansen, Malmös bäste startspelare för dagen, var ytterst nära att avgöra på tilläggstid. Han drog till direkt på en andraboll efter hörna, men bollen gick i ribbans underkant och ner på mållinjen.
Han skapade tidigare i halvleken också ett friläge efter att ha jonglerat sig genom Vardarförsvaret, men hann inte peta bollen förbi den utrusande målvakten Gacevski, som kunde avvärja.

Vardars Tigran Barseghyan borde ha blivit utvisad efter en ful attack på Pa Konate några minuter före 1-0, men isländske domaren Thorvaldur Árnasson nöjde sig med att visa upp det gula kortet.

Nu väntar returen i Makedonien tisdag nästa vecka. Matchen spelas i Strumica då Vardars hemmaarena i Skopje är blockerad från spel inför Supercupfinalen som ska avgöras där den 8 augusti.