Europeisk drömstart för Östersund

En storhet som Galatasaray i europadebuten. Östersund närmade sig den som vilken allsvensk match som helst, ödmjukt kaxiga. Man visste att man kunde vinna hemmamatchen och man gjorde det också. 2-0 är ett lysande resultat för de svenska cupmästarna inför returen om två veckor.
Norrköping slog Trakai hemma med 2-1 medan Zeljeznicar-AIK slutade mållöst.

Andra kvalomgången - match 1

Östersund-Galatasaray 2-0 (0-0)

Östersund spelade sin första match någonsin i Europa League. Mot ett lag som vunnit hela konkarongen (UEFA-cupen) och notoriskt förekommer långt fram i de europeiska cuperna. Det verkade dock inte bekymra hemmalaget som direkt från start tog kommandot hemma på Jämtkraft Arena.

Galatasaray lyckades försvarsmässigt hålla Östersund stången i den första halvleken trots att hemmalaget från början tagit kommandot med en hög press. I den andra halvleken repade gästerna mod men då replikerade ÖFK med besked. Saman Ghoddos 1-0-mål kom efter ett grandiost samarbete mellan Ken Sema och Fouad Bachirou.

Galatasaray satsade allt för en utjämning men fick en ny kalldusch på övertid när inhoppande Jamie Hopcutt på egen hand tråcklade sig fram och satte 2-0 inför 5.407 på Jämtkraft Arena.

Norrköping-Trakai 2-1 (1-0)

Sebastian Andersson före halvtidsvilan och Kalle Holmberg kvarten in på andra. Där har vi IFK:s målskyttar mot litauiska Trakai inför 5.133 på Östgötaporten. Tyvärr, för svensk del, så reducerade gästerna vilket gör Snokas uppgift vanskligare i returen. Men en seger är en seger.

Zeljeznicar-AIK 0-0

Precis som i första kvalomgången inledde AIK med ett mållöst bortamöte. Den här gången hade solnalaget ett inlägg i ribban före paus och en nick precis utanför stolpen av Nyholm i den andra. 0-0 är ändå ett gott utgångsläge inför returen hemma för AIK.