Malmö FF tappade borta mot Vardar

Malmö FF deppar efter förlusten mot Vardar.

Det blir inget Europaspel för Malmö FF denna säsong. Malmö spelade 1-1 hemma mot Vardar förra veckan men fick se sig besegrade på bortaplan i Makedonien. Markus Rosenberg sköt 1-0 från straffpunkten efter en kvart men Vardar kom tillbaka och vände matchen till 3-1. Därmed är Europaäventyret slut för denna gång.

– Det här kommer sitta i länge. Samtidigt måste vi studsa tillbaka snabbt i Allsvenskan igen. Men just nu är det bara en otroligt stor besvikelse, säger Markus Rosenberg till Malmö FF:s hemsida.

Malmö FF hade ett tufft utgångsläge i andra kvalrundan till UEFA Champions League. Skånelaget spelade 1-1 hemma mot Vardar i förra veckan och det makedonska laget hade således ett bra bortamål att gå på.

Men Malmö FF fick en smakstart på bortamatchen. Redan i den 16 spelminuten klev Markus Rosenberg fram och satte dit 1-0 på straff. Malmö FF i förarsätet 2-1 och med bortamål på kontot.

Tio minuter in i andra halvlek väntade dock fem mardrömsminuter för Malmö. Först klev lagkapten Boban Grncarov fram och nickade in kvitteringen på hörna. Fem minuter senare var det Vardars tur att tilldömas straff. Johan Wiland gick åt rätt håll och räddade straffen men på returen var Vardarspelare först och rakade in 2-1.

Malmö FF gick för en avgörande kvittering mot slutet men hade svårt att hitta riktigt heta chanser. I stället var det Vardar som släckte hoppet helt. På kontring var Boban Nikolov sist på bollen och satte dit 3-1. Tack och godnatt för Malmö FF som nu missar Europaspel. Laget får inte heller kvala vidare till UEFA Europa League.

– Jag tycker inte att vi gör en usel insats, utan tycker att det är en ganska jämn fotbollsmatch om du tittar på chanser och hur det ser ut. Det är idag vi förlorar men det är alla de ytterligare missade målchanserna i första matchen som gör att vi inte har gått vidare. Så man kan krasst konstatera det, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.