Östersund skräller vidare

Gero och Ghoddos firar i Lviv.

Efter en trevande första halvlek satte Saman Ghoddos Östersund i ledningen i den första gruppmatchen i Europa League nere i Lviv. Alhaji Gero fullbordade skrällen med en kanonträff på övertid - 2-0 för svenskarna mot Zorya Luhansk!

En fin raid av Ken Sema med en snygg pass i djupled till en perfekt löpande Saman Ghoddos låg bakom det svenska ledningsmålet. I friläge avslutade Ghoddos kliniskt vid bortre stolpen.

Ledningen kom psykologiskt riktigt. I den första relativt chansfattiga halvleken hade hemmalaget etablerat visst tryck i slutminuterna. Efter bortaledningen var en hemmaoffensiv att vänta igen men Östersund tog udden av det mesta och hotade ständigt offensivt. Ledningen stod sig och i den sista av fyra tilläggsminuter kunde Alhaji Gero sätta 2-0 på ett mäktigt distansskott ribba in.

Nu väntar två raka hemmamatcher för Östersund. Och där trivs de svenska cupmästarna i regel.

- Hopefully it's nice and cold, and horrible for our visitors, log Graham Potter som var stolt över sina spelares tåga och karaktär.

- Vi har aldrig varit på den här nivån förut så det är svårt att föreställa sig innan. Allt runt omkring är så annorlunda jämfört med Allsvenskan.