Wieder segerskytt för Rosengård

Ebba Wieder gjorde matchens enda mål i WUCL mot Cluj för Rosengård.

Rosengård har skaffat sig ett fint läge inför returen i Champions League hemma mot Olimpia Cluj på onsdag. Det blev en säker vinst med 1-0 i den första matchen i sextondelsfinalen.
Ebba Wieder sköt segermålet på Cluj Arena i den första halvleken.

1-0 verkar vara ett gångbart resultat för de två svenska lagen i Women's Champions League. I onsdags vann Linköping bortamatchen mot Apollon på Cypern med 1-0. Och nu Rosengård med samma segerresultat borta mot rumänska mästarlaget Cluj.

Rosengård har haft en något strulig vecka sedan tränaren Jack Majgaard Jensen lämnat klubben. Malin Levenstad har tagit över som huvudtränare och det började illa förra helgen med förlust i Skånederbyt mot Kristianstad, 1-2.

Sedan gällde det att snabbt samla laget för CL-matchen i Rumänien på torsdagen.
Rosengård gjorde en bra första halvlek men lyckades inte riktigt i avsluten. Cluj spelade optimistiskt med hög backlinje. Rosengård hittade in några gånger bakom deras backlinje med djupledsbollar till anfallarna men skärpan saknades.

I den 35:e minuten kom det efterlängtade ledningsmålet. Det var efter en hörna som bollen hamnade hos Ebba Wieder, någon meter innanför straffområdet. Mittfältaren fick tid på sig och satte bollen med högerfoten mot det vänstra krysset.
Första CL-målet för 19-åriga Wieder.

- Det var förstås skönt med målet men vi borde ha gjort ytterligare något mål i första halvlek. Vi saknade lite tålamod och precision, sade Malin Levenstad.

I den andra halvleken hade Cluj några kontringslägen men målvakten Erin McLeod var säker där bak.
- Vinst och inget baklängesmål är väldigt bra. Jag är nöjd även om vi har en del att förbättra, sade Levenstad.

Hemma på konstgräset på Malmö IP bör Rosengård vara starka och avancemang till åttondelsfinal nära.
Först väntar hemmamatch mot Djurgården i Damallsvenskan på söndag.

Upplagt av: Stig Lindmark