Rosengård förlorade med 0-3

Rosengård hade inte mycket att sätta emot Chelsea i åttondelsfinalen i Champions League. Londonlaget vann med 3-0 och har ett perfekt läge inför returen i Malmö nästa vecka.
Zecira Musovic gjorde en mycket bra match i målet och svarade för flera fina räddningar, framför allt i den första halvleken.

Chelsea, med svenska landslagsspelarna Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson, satte full fart från början. Man skapade flera bra målchanser men utan att kunna överlista Musovic i Rosengårds mål.

Det dröjde en dryg halvtimme innan hemmalaget lyckades få hål på Rosengård. Francesca Kirby lurade både Ali Riley och Glodis Viggosdottir och kunde sedan sätta bollen med vänsterfoten i borte burgaveln. Musovic hade fingertopparna på bollen men det var för lite.

Rosengård hade en bra period i början av den andra halvleken och kunde pressa hemmalaget under några minuter. Man hade också ett par halvchanser men utan att riktigt kunna utmana Hedvig Lindahl i målet.

Efter den första kvarten tog hemmalaget över matchen igen och kunde göra ytterligare två mål. Ett av dom kom från Ramona Bachmann som tidigare spelat i Rosengård. Schweiziskan omringades av glada lagkamrater men var inte intresserad av att fira sitt 2-0-mål.

3-0 kom genom försvararen Gilly Flaherty som från nära håll satte bollen bakom Musovic.
Rosengård har förstås ett mycket svårt läge inför returen nästa vecka. Särskilt som laget har hackat en aning under hösten.

Svenska mål

Linda Sembrant blev matchhjälte för Montpellier i bortamatchen mot Brescia. Sembrant satte 3-2 på nick i den andra halvleken efter en hörna, ett resultat som stod sig matchen ut.
Montpellier låg under med både 0-1 och 1-2, men lyckades vända och vinna.

Stina Blackstenius stod för kvitteringen till 1-1, även det målet kom på nick.
Sembrant, Blackstenius och Sofia Jacobsson spelade hela matchen. Samtliga tre med i den svenska landslagstruppen mot Frankrike.

Stephanie Öhrström fick släppa fyra bollar förbi sig när Fiorentina förlorade med 0-4 hemma mot Wolfsburg. Förra Rosengårdsspelaren Sara Björk Gunnarsdottir gjorde två mål och Pernille Harder, tidigare i Linköping, gjorde ett mål. Wolfsburgs lagkapten Nilla Fischer spelade hela matchen.

Upplagt av: Stig Lindmark