ÖFK utslaget – trots imponerande seger

Östersund bortabesegrade Arsenal, men är utslaget ur Europa League. Här firar Ken Sema sitt vackra 2-0-mål.

Östersund bortabesegrade Arsenal med 2-1 i sextondelsreturen på Emirates Stadium, men är ändå utslaget ur Europa League.
Ett hopp om avancemang väcktes efter två snabba mål av Hosam Aiesh och Ken Sema i mitten av den första halvleken.
Ett mål av Sead Kolasinac tidigt i den andra halvleken skapade dock lugn och målmässig marginal för Arsenal, som är vidare till åttondelsfinal efter totalt 4-2.

Hosam Aiesh gjorde ÖFK:s 1-0-mål mot Arsenal.Östersund chockade Arsenal i den första halvleken av sextondelsreturen i Europa League. Inom loppet av 2-3 minuter i den första halvleken gjorde först Hosam Aiesh 1-0 med ett vinkelskott i vänstra burgaveln och sedan Ken Sema 2-0 i motsatt hörn efter att ha lurat bort Calum Chambers.
Plötsligt var det ordentligt nerv sextondelen som annars föreföll död efter Arsenals 3-0 på Jämtkraft Arena.

Arsenal reducerade dock tidigt i den andra halvleken genom Sead Kolasinac, vilket betydde att Östersund behövde göra ytterligare två mål för att ta sig vidare.
ÖFK satsade offensivt, men trots gediget och tappert försök lyckades man inte på allvar rubba cirklarna för Arséne Wengers manskap in mot slutsignalen.

Hur som helst, att bortabesegra Arsenal är ytterligare ett kvitto på Östersunds kapacitet och ännu en fjäder i hatten för ÖFK-tränaren Graham Potter.