Svenska Cupen inleds i helgen

Helgen bjuder på årets första tävlingsmatcher när gruppspelen i Svenska Cupen inleds - för första gången med gruppspel även i damernas turnering. En annan nyhet är att vinnaren av damernas upplaga premieras med vinstpengar. Samtidigt smygstartar herrarnas gruppspel på fredag där regerande mästarna Östersund ställs mot Trelleborg.

Det är ett nytt format av Svenska Cupen dam som har premiär till helgen. Nytt för i år är att de 16 kvarvarande lagen delats in i fyra grupper där segrarna går till semifinal.

En annan nyhet är att vinnaren av damernas upplaga premieras med vinstpengar – segraren får 150 000 kronor, tvåan 50 000 kronor.

Första omgången bjuder bland annat på regerande mästarinnorna FC Rosengårds möte med Vittsjö GIK på Malmö IP, lördag kl 14.00. Sportkanalen sänder, med samma starttid, Stockholmsderbyt Djurgården-Hammarby.

Smygpremiär på herrsidan
På herrsidan innebär en cupseger kvalspel till UEFA Europa League. Herrarnas upplaga av Svenska Cupen har premiär nästa helg, men för att matcha spelschemat i Europa League väntar smygpremiär mellan Östersund och Trelleborg redan nu på fredag. Matchen har avspark 19.00 och sänds i CMore Fotboll.