Svenska Spel F19

Eskilstuna United, 2017 års vinnare i Svenska Spel F19 efter seger 2-1 i finalen mot Umeå.

Slutspelet i Svenska Spel F19 2017 genomfördes den 3-5 november och segrare i årets upplaga blev Eskilstuna United DFF. Mer information om resultat finner ni under rubriken Spelprogram Slutspel i menyn till vänster.

Information om Svenska Spel F19

Serien är till för spelare födda 1998 och senare. Fyra överåriga spelare tillåts (fem om man har en överårig målvakt). Ev överåriga spelare som deltar i match ska vara licensierade i den egna föreningen.

Matcherna i F 19-serien följer SvFF:s Tävlingsbestämmelser förutom att "lån av spelare" får tillämpas. En förening har möjlighet att, utan sedvanlig övergångsanmälan, låna max sex spelare (sju vid målvakt). Det är dock inte tillåtet att låna in utländska provspelare. Deltagande av i föreningen icke licensierad spelare (s.k. lån) är tillåtet om spelaren är född 1998 eller senare och ska föregås av ett skriftligt godkännande av moderföreningen samt av målsman om spelaren inte fyllt 18 år. Godkännandet ska bifogas laguppställningen.

Tävlingsformat

Grundserien, är uppdelad i en norr och en söderserie. Sista speldag i serien är den 29 oktober. Därefter följer slutspel med semifinaler och final 3-5 november på Bosön.

Blankett lån av spelare F19 (PDF)

Matchändringsblankett (PDF-dokument, 211 kB)

Spelordning och speltider hittar ni i menyn.

*EFD står för Elitfotboll Dam.