Kategori: Damallsvenskan
Sara Björk Gunnarsdottir firar 0-2 med Line Röddik Hansen.

Bra start för Tilly i Rosengård

Markus Tilly fick en perfekt start som ansvarig tränare för FC Rosengård. Han kunde sitta lugn på bänken och se sitt lag vinna med 2-1.
Segern var säker och rättvis, men det var två rätt så billiga mål i första halvlek som ordnade säsongens tionde seger. Rosengård hade två skott i ribban och ett i stolpen, och Marta kom in på slutet.

Kategori: Damallsvenskan

Marta ny i Rosengård

Svenska mästarlaget FC Rosengård presenterade på måndagen ett något överraskande nyförvärv, Marta Vieira Da Silva.
– Jag ville fortsätta spela i Sverige, i den bästa ligan som finns. Jag vill spela Champions League igen, sa Marta själv.

Kategori: Damallsvenskan
Örebros Elin Magnusson och Rosengårds Sara Björk Gunnarsdottir - två riktiga förgrundsgestalter under vårsäsongen.

KIF Örebro vårens stora överraskning

Halva Damallsvenskan har spelats. Den 5 juni valde Tyresö att dra sig ur serien och 24 juni försattes klubben formellt i konkurs och stjärnor som Marta, Seger, Boquete, Sembrant, Press, Wengen spreds över fotbollsvärlden. De andra lagen fick lite lugn och ro. Nu var alla spekulationer borta. Vi gör en kortare summering av varje lag efter elva spelade omgångar.

Kategori: Damallsvenskan
Stephanie Labbé, har ett säkert grepp.

Sjätte raka nollan för Labbé

Det röda Örebrotåget tuffar vidare mot toppen i Damallsvenskan efter åttonde raka segern på onsdagskvällen. Det blå Linköpingståget fick ett rejält stopp efter 0-2 borta mot Örebro.
Stephanie Labbé höll nollan för sjätte matchen i rad och är uppe i 564 minuter utan ett insläppt mål. Senast kanadensiskan släppte in ett mål var den 18:e maj hemma mot Piteå (3-2).

Kategori: Damallsvenskan
Sarah Michael, Kif Örebro.

Kif Örebro fortsätter hålla nollan

Kif Örebro fortsätter segerraden i damallsvenskan. På söndagen kom sjunde raka vinsten efter 1-0 hemma mot Umeå IK på Behrn Arena. Det innebär en andraplats i serien på 24 poäng, samma som FC Rosengård men de har en match mindre spelad. Matchhjälte var Sara Michael som satte segermålet i sjätte minuten.

Kategori: Damallsvenskan
Sanna Talonen gjorde Örebros 1-0-mål mot Kristianstad.

Sjätte raka segern för Örebro

I Svenska Cupens kvartsfinal förlorade Kif Örebro borta mot Kristianstad med 0-2. På tisdagen tog man revansch i Damallsvenskan och vann med samma siffror efter mål av
vassa anfallsduon Sanna Talonen och Sarah Michael.
FC Rosengård fick jobba väldigt hårt för att få hål på jumbolaget Jitex. 1-0 kom först i 79:e minuten genom Therese Sjögran.

Kategori: Damallsvenskan

Örebro krossade LFC

KIF Örebro ser ut att bli laget som jagar Rosengård i Damallsvenskan. Efter förkrossande 4-0 borta mot Linköping på måndagskvällen ligger Örebro tvåa, tre poäng bakom den stora guldfavoriten.
- En härlig seger och jag är grymt nöjd med vår insats, sade tränaren Rickard Nilsson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter