Kategori: Damallsvenskan
En spännande säsong väntar för Lisa Dahlkvist. Damallsvenskan och Champions League med Kif Örebro och VM med damlandslaget.

Dahlkvist har flyttat hem till trygga Örebro

För nio år sedan lämnade Lisa Dahlkvist Kif Örebro. Efter en lång och framgångsrik fotbollsresa är hon tillbaka i moderklubben. Mer sugen än någonsin på fotboll.
– Det känns väldigt tryggt och bra att vara tillbaka i Örebro. Förra året, med allt det som hände i Tyresö, kändes som tre hela säsonger. Nu är det fullt fokus mot ett väldigt spännande år, säger hon.

Kategori: Damallsvenskan
Maria Bergkvist - en av få kvinnliga huvudtränare inom elitfotbollen. Foto: Umeå IK/Peter Sandberg.

Bergkvist redo att ta tränaransvaret

6 SM-guld. 4 Svenska Cupen. 2 Champions League.
Maria Bergkvist har en imponerande meritlista som spelare. Kommande säsong är hon ansvarig tränare för Umeå IK. En toppklubb som hade ett mellanår 2014 med en sjätteplats i Damallsvenskan, 27 poäng bakom Rosengård.

Kategori: Damallsvenskan
Anja Mittag, skyttedrottning igen

Rosengård aldrig hotat

FC Rosengård var aldrig hotat i årets damallsvenska. Det blev till slut tolv poäng ner till tvåan KIF Örebro. Anja Mittag vann skytteligan – igen. Hon delade förstaplatsen i assistligan.
Inför säsongen ställde vi två frågor om och kring samtliga lag. Några enkla men även ett par svårare för att säsongen skulle bli bra. Svaren har vi nu fått. Vissa lyckades bra, en del mindre bra.

Kategori: Damallsvenskan

Domarna prisar Elin

Elin Magnusson

Sveriges Elitdamdomare (SEDD) delar varje år ut en utmärkelse till en spelare som agerar föredömligt för svensk damfotboll. I år tilldelas Elin Magnusson, KIF Örebro DFF, priset.

Kategori: Damallsvenskan
Örebros Sanna Talonen prickar in 2-0 och säkrar andraplatsen i serien.

Guld Rosengård! Örebro tvåa.

FC Rosengårds andra raka SM-guld har varit klart sedan länge. KIF Örebros silvermedalj blev klar på söndagen sedan man besegrat Eskilstuna hemma med 2-0. Första medaljen i klubbens historia och en plats i Champions League nästa år. Glädjen var enorm på Behrn Arena. Spelarna sprang runt som tokiga, tvillingarna Lucie och Irena Martinkova kramade alla i sin närhet.

Kategori: Damallsvenskan
Örebros starka försvar: Susanna Lehtinen, Marina Pettersson Engström, Marie-Eve Nault och Elin Magnusson och målvakten Stéphanie Labbé .

Försvaret bakom Örebros framgång

Det sägs ibland att anfall är bästa försvar. I Kif Örebro är det tvärtom. Där är försvarsarbetet nyckeln till mål och poäng.
Klubben har redan säkrat sin första medalj någonsin. Om de tar en poäng hemma mot Eskilstuna på söndag blir det silver – och spel i Champions League nästa år.

Kategori: Damallsvenskan

Fördel Örebro i kampen om silvermedaljen

Det svänger sannerligen i kampen om silvermedaljen i Damallsvenskan. Kif Örebro var i princip uträknat efter 0-1 hemma Kopparbergs/Göteborg 4 oktober. Men så förlorade Göteborg överraskande borta mot Kristianstad med 2-3 på söndagen och i lördags vann Örebro med 2-1 borta mot Jitex.
Det innebär att Örebro behöver en poäng hemma mot Eskilstuna United i sista omgången på söndag för att knipa andraplatsen. Samt en plats i Champions League kommande säsong.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter