Kategori: Damallsvenskan
Anja MIttag gjorde ett mål i sista matchen för Rosengård och tackades av efter matchen,.

VM-uppehåll med Rosengård i klar ledning

FC Rosengård går till VM-uppehåll i klar ledning i Damallsvenskan. Kristianstad hade inget att sätta emot i Skånederbyt på Malmö IP som Rosengård kunde vinna med hela 7-0. Fjolårets mästarlag är därmed obesegrat i sju matcher och har ett klart grepp om serieledningen

Kategori: Damallsvenskan
Rebecka Blomqvist

17-åring avgjorde för Göteborg

Rebecka Blomqvist har fått hoppa in alla matcher med Kopparbergs/Göteborg i år. Mot Mallbacken fick 17-åringen debutera från start i Damallsvenskan och levererade direkt. Blomqvist gjorde matchens enda mål och fixade tre viktiga poäng för Göteborg.

Kategori: fogis.se

Elitlicens 2016 - delbeslut från Licensnämnden

Under våren 2015 prövar Licensnämnden om klubbarna i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan uppfyller de ekonomikriterier för elitlicensen som innebär att en klubb inte får ha negativt eget kapital per den 31 december 2014. Om kapitalet är negativt ska klubben upprätta en trovärdig handlingsplan som visar vilka åtgärder man tänker vidta för att det egna kapitalet ska vara positivt (eller noll) vid innevarande års utgång.
Kategori: Damallsvenskan
Therese Sjögran kramas om efter sitt matchavgörande 2-1-mål mot Eskilstuna.

Sjögran avgjorde mot Eskilstuna

Therese Sjögran är i slutet av sin framgångsrika spelarkarriär. Och viljan att vinna fotbollsmatcher består.
I toppfajten hemma mot Eskilstuna avgjorde Sjögran med sitt 2-1-mål i 62:a minuten. Säsongens första mål gick in via ribban där bollen studsade ner några centimeter bakom mållinjen.
Rosengård leder därmed damallsvenskan med sex poäng före Kristianstad och Eskilstuna.

Kategori: Damallsvenskan
En bra dag för Linda Sällström. Första matchen från start sedan 2011 och dessutom matchvinnare.

Sällström tillbaka som matchhjälte

Linda Sällström hade inte startat en allsvensk match sedan 2011 när hon fick chansen från start hemma mot AIK. I 90:e minuten tackade hon för förtroendet genom att sätta 3-2 och fixa tre poäng till Vittsjö.
– Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva känslan. Det var ju så länge sedan och hade nästan glömt bort hur härligt det var att göra mål och avgöra, sade Linda Sällström.

Kategori: Damallsvenskan

Umeå trivs på Västkusten - tog viktig seger

Umeå IK gjorde en synnerligen lyckad resa till Västkusten i veckan. I tisdags vann laget kvartsfinalen i Svenska Cupen mot Jitex med 2-0. Tre dagar senare hämtade Umeå tre poäng i damallsvenskan efter 3-1 borta mot Kopparbergs/Göteborg.
- Äntligen lossnade det och vi fick lite utdelning, sade Lina Hurtig till TV4 Sport.

Kategori: Damallsvenskan

Curmark avgjorde för Göteborg

Efter en något trög start har Kopparbergs/Göteborg hittat formen i Damallsvenskan. 3-0 i förra matchen hemma mot Hammarby följdes upp med 2-1 borta mot Vittsjö.
- Jag är jättenöjd och glad över tre poäng och på det sätt vi vann. Det var en riktig krigarinsats av tjejerna, sade tränaren Stefan Rehn.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter