Kategori: Damallsvenskan
Anja MIttag gjorde tre av Rosengårds mål borta mot Piteå. Här 2-1 bakom HIlda Carlén.

Tre mål av Mittag, Sjölund och Harder

Anja Mittag har en fantastisk förmåga att göra mål. Mot Piteå gjorde tyskan tre mål när FC Rosengård vann på bortaplan med 4-2.
Tre mål gjorde även Annica Sjölund när Kopparbergs/Göteborg besegrade AIK borta med 3-0 och Pernille Harder när Linköping krossade Jitex med 8-0.

Kategori: Damallsvenskan

Nionde raka för KIF Örebro, seriefinal nästa

Umeå IK kom med fem raka förluster och ett stukat självförtroende. Kif Örebro kom med åtta raka segrar och ett toppat självförtroende. Det märktes när de båda lagen möttes i den tolfte omgången av damallsvenskan. Örebro vann bortamatchen med 3-2 och jagar fortsatt Rosengård i toppen.
- En mycket härlig seger. Det var tufft och hårt men jag tycker vi vann rättvist, sade Örebros tränare Rickard Nilsson.

Kategori: Damallsvenskan
Julia Wahlberg och Lina Hurtig är två av profilerna i den damallsvenska kampanjen #damstars.

Ny damallsvensk kampanj: #damstars

Elitfotboll Dam (EFD) och Damallsvenskan har kickat igång kampanjen #damstars på Instagram, Twitter, Facebook och YouTube. Kampanjen kommer de närmaste fem veckorna att lyfta fram fem unga spelarprofiler i Damallsvenskan, alla framröstade av Damallsvenskans följare på Facebook, Instagram och Twitter.

De fem framröstade är Nathalie Björn, AIK, Felicia Karlsson, Eskilstuna United, Julia Wahlberg, Kopparbergs/Göteborg FC, Jennie Nordin, Linköpings FC och Lina Hurtig, Umeå IK.

Kategori: Damallsvenskan

Linköping närmar sig toppen efter ny seger

Linköping följde upp vinsten i Svenska Cupen i torsdags med en säker seger i damallsvenskan mot Umeå IK med 2-0. Målskyttar Pernille Harder och Fridolina Rolfö.
- En väldigt viktig seger för oss. Nu är vi med där uppe där uppe och fajtas igen, sade Rolfö.

Kategori: Damallsvenskan
Sara Björk Gunnarsdottir firar 0-2 med Line Röddik Hansen.

Bra start för Tilly i Rosengård

Markus Tilly fick en perfekt start som ansvarig tränare för FC Rosengård. Han kunde sitta lugn på bänken och se sitt lag vinna med 2-1.
Segern var säker och rättvis, men det var två rätt så billiga mål i första halvlek som ordnade säsongens tionde seger. Rosengård hade två skott i ribban och ett i stolpen, och Marta kom in på slutet.

Kategori: Damallsvenskan

Marta ny i Rosengård

Svenska mästarlaget FC Rosengård presenterade på måndagen ett något överraskande nyförvärv, Marta Vieira Da Silva.
– Jag ville fortsätta spela i Sverige, i den bästa ligan som finns. Jag vill spela Champions League igen, sa Marta själv.

Kategori: Damallsvenskan
Örebros Elin Magnusson och Rosengårds Sara Björk Gunnarsdottir - två riktiga förgrundsgestalter under vårsäsongen.

KIF Örebro vårens stora överraskning

Halva Damallsvenskan har spelats. Den 5 juni valde Tyresö att dra sig ur serien och 24 juni försattes klubben formellt i konkurs och stjärnor som Marta, Seger, Boquete, Sembrant, Press, Wengen spreds över fotbollsvärlden. De andra lagen fick lite lugn och ro. Nu var alla spekulationer borta. Vi gör en kortare summering av varje lag efter elva spelade omgångar.

Kategori: Damallsvenskan
Stephanie Labbé, har ett säkert grepp.

Sjätte raka nollan för Labbé

Det röda Örebrotåget tuffar vidare mot toppen i Damallsvenskan efter åttonde raka segern på onsdagskvällen. Det blå Linköpingståget fick ett rejält stopp efter 0-2 borta mot Örebro.
Stephanie Labbé höll nollan för sjätte matchen i rad och är uppe i 564 minuter utan ett insläppt mål. Senast kanadensiskan släppte in ett mål var den 18:e maj hemma mot Piteå (3-2).

Kategori: Damallsvenskan
Sarah Michael, Kif Örebro.

Kif Örebro fortsätter hålla nollan

Kif Örebro fortsätter segerraden i damallsvenskan. På söndagen kom sjunde raka vinsten efter 1-0 hemma mot Umeå IK på Behrn Arena. Det innebär en andraplats i serien på 24 poäng, samma som FC Rosengård men de har en match mindre spelad. Matchhjälte var Sara Michael som satte segermålet i sjätte minuten.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter