Med var sitt mål sänkte Therese Ivarsson och Ogonna Chukwudi nyblivna cupmästarinnorna

Hedin: "Oförutsägbar och glödhet serie"

Två tränare har redan fått lämna sina uppdrag och skrällarna avlöser varandra. Damallsvenskan är verkligen oförutsägbar och den känns glödhet.

Kategori: Damallsvenskan
Christen Press utsedd till månadens spelare i april.

Christen Press är månadens spelare

Flera spelare har under inledningen av ligan 2018 utmärkt sig genom att ta en ledande roll i sina lag och omröstningen har varit jämn. April månads vinnare är av juryn vald till Kopparbergs/Göteborg FCs hemvändande amerikanska stjärna Christen Press som under inledningen av säsongen visat sig mycket viktig för sitt lag genom starkt målskytte och offensivt spel.

Kategori: Damallsvenskan
Spelare från respektive lag i Damallsvenskan.

Rosengård favorit inför premiären

Under morgondagen sparkas årets upplaga av Damallsvenskan igång och likt de senaste åren är det Linköpings FC och FC Rosengård som på förhand nämns i kampen om guldet. Vem som vinner vet vi först i höst – men det var Rosengård som åter röstades fram till storfavorit under den årliga upptaktsträffen i måndags.

Kategori: fogis.se

Satsning på elitförberedande fotboll

Svenska Fotbollförbundet satsar sex miljoner kronor fördelat på tre år i projektet Världsklass. Projektet är ett samarbete mellan SvFF och Elitfotboll Dam och innefattar flera insatser med fokus på elitförberedande fotboll i åldrarna 15-23 år.

- Insatserna ska spetsa befintlig verksamhet i klubb- och landslagsmiljö och underlätta för unga spelare att ta steget och etablera sig i yppersta eliten, säger Lilie Persson, landslagschef U23/Flick Elit på Svenska Fotbollförbundet.

Kategori: Damallsvenskan

Två månader till premiär

FC Rosengård och Linköpings FC förväntas tampas om SM-guldet även 2018.

Om två månader, den 14 april, är det premiär i Damallsvenskan. Linköping och Rosengård har dominerat Damallsvenskan de senaste tio åren. Rosengård (tidigare Ldb Malmö) har vunnit fem SM-segrar medan Linköping har tre guld, varav två i rad, 2016 och 2017. Inför säsongen 2018 ser det ut att bli en kamp mellan de två stora igen.

Kategori: Damallsvenskan
Växjö DFF spelar i Damallsvenskan 2018 Foto: Lars-Göran Rydqvist

Well done Växjö

Hittills har allt gått i raketfart, men tro inte att Växjö DFF har för avsikt att ta bort foten från gaspedalen.
– År 2020 ska vi spela i Champions League, säger klubbchefen Anders Bergstrand.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter