TK-beslut i arenaärenden rörande Jönköping, Vittsjö och Hammarby

SvFF:s Tävlingskommitté har vid möte tagit beslut i tre ärenden som rör arenakraven för elitföreningar, i det här fallet Jönköping i Allsvenskan samt Vittsjö och Hammarby i Damallsvenskan.

Alla tre föreningarna har nu beviljats dispens i olika grad, i enlighet med de krav som ställts på övriga föreningar i tidigare ärenden. Denna likabehandlingsprincip är central.

Ingen ny dispens för Vittsjö

SvFF:s Tävlingskommitté har avslagit ny dispensansökan från Vittsjö GIK gällande spel på Vittsjö IP i Damallsvenskan 2017. Beslutet innebär att Vittsjö IP inte är godkänd som arena i Damallsvenskan 2017 och att Vittsjö GIK senast den 1 mars ska inkomma med ansökan om vilken annan ordinarie arena föreningen avser att använda sig av i Damallsvenskan 2017.

Kategori: Damallsvenskan
Hammarby och Limhamn Bunkeflo nya i Damallsvenskan 2017

Damallsvenska programmet klart

Nu är det damallsvenska spelprogrammet för 2017 klart och tillkännagett. Mästarlaget Linköping öppnar 16 april hemma mot nykomlingen Limhamn/Bunkeflo. Den andra nykomlingen, Hammarby, inleder i Eskilstuna dagen därpå.

Kategori: Damallsvenskan

Linköping fick fira på hemmaplan

För tre veckor sedan blev Linköping klara vinnare av Damallsvenskan. På lördagen fick lagkaptenen Magdalena Eriksson lyfta Prinsessan Victorias pokal hemma på Linköping Arena.
- Det känns otroligt bra just nu. Nu är det mer definitivt att vi tagit hem SM-guldet. När det blev klart efter matchen mot Vittsjö hade vi fortfarande två matcher kvar och dom ville vi förstås vinna, säger tränaren Martin Sjögren en timme efter prisutdelningen.

Kategori: Damallsvenskan

Kristianstad klarade kontraktet

Kristianstad spelar kvar i Damallsvenskan nästa år. Laget klarade oavgjort, 1-1, i den sista och avgörande matchen hemma mot Umeå. Gästerna behövde vinna för att hålla sig kvar men nu är den allsvenska resan över för ett av världens bästa lag under 2000-talet.
- Det känns otroligt skönt och det är en lättnad. Jag känner även en stolthet över att vi klarade av den här matchen. Det har varit jobbigt och väldigt nervöst. Jag vill verkligen tacka alla som ställt upp kring laget och hjälpt oss. Samtidigt lider jag med Umeå, de har ett bra lag när alla är friska, sade Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir.

Kategori: Damallsvenskan

Bucklan tillbaka till Linköping

Charlotte Rohlin med pokalen senast det begav sig för LFC.

Kronprinsessan Victorias pokal har, så när som på en ettårig utflykt till Tyresö befunnit sig i Malmö sedan 2010. Dit kom den från Linköping (svenska mästarinnor 2009) och på lördag återvänder den. LFC kommer få hissa bucklan mot skyn efter serieepilogen mot Eskilstuna hemma på Linköping Arena.

Kategori: Damallsvenskan

Dramatik i bottenstriden

Guldstriden i damallsvenskan avgjordes förra omgången när Linköping blev klar mästare. Men den jämna bottenstriden fortsätter i allra högsta grad mellan Kristianstad, Mallbacken och Umeå.
Kristianstad klarade en poäng borta mot Kvarnsveden i näst sista omgången efter att ha kvitterat till 2-2 i den femte tilläggsminuten. Umeå dominerade helt hemma mot Göteborg och missade bland annat en straff. Men man fick bara 0-0 hemma på Gammliavallen.

Kategori: Damallsvenskan
Hårt och långsiktigt arbete ligger bakom Linköpings SM-guld.

Långsiktigt arbete gav Linköping SM-guld

Några timmar har gått sedan SM-guldet blev klart. Tränaren Martin Sjögren sitter i spelarbussen hem till Linköping. Där väntar fortsatt guldfirande tillsammans med samtliga inblandade; spelare, ledare, styrelse och andra som hjälpt laget att bli bäst i Sverige.
– Det är ett väldigt hårt och långsiktigt arbete som ligger bakom det här guldet. Och det känns förstås enormt skönt att lyckas, säger Martin Sjögren.


Visa fler nyheter
Visa alla nyheter