Kategori: Damallsvenskan

Marta ny i Rosengård

Svenska mästarlaget FC Rosengård presenterade på måndagen ett något överraskande nyförvärv, Marta Vieira Da Silva.
– Jag ville fortsätta spela i Sverige, i den bästa ligan som finns. Jag vill spela Champions League igen, sa Marta själv.

Kategori: Damallsvenskan
Örebros Elin Magnusson och Rosengårds Sara Björk Gunnarsdottir - två riktiga förgrundsgestalter under vårsäsongen.

KIF Örebro vårens stora överraskning

Halva Damallsvenskan har spelats. Den 5 juni valde Tyresö att dra sig ur serien och 24 juni försattes klubben formellt i konkurs och stjärnor som Marta, Seger, Boquete, Sembrant, Press, Wengen spreds över fotbollsvärlden. De andra lagen fick lite lugn och ro. Nu var alla spekulationer borta. Vi gör en kortare summering av varje lag efter elva spelade omgångar.

Kategori: Damallsvenskan
Stephanie Labbé, har ett säkert grepp.

Sjätte raka nollan för Labbé

Det röda Örebrotåget tuffar vidare mot toppen i Damallsvenskan efter åttonde raka segern på onsdagskvällen. Det blå Linköpingståget fick ett rejält stopp efter 0-2 borta mot Örebro.
Stephanie Labbé höll nollan för sjätte matchen i rad och är uppe i 564 minuter utan ett insläppt mål. Senast kanadensiskan släppte in ett mål var den 18:e maj hemma mot Piteå (3-2).

Kategori: Damallsvenskan
Sarah Michael, Kif Örebro.

Kif Örebro fortsätter hålla nollan

Kif Örebro fortsätter segerraden i damallsvenskan. På söndagen kom sjunde raka vinsten efter 1-0 hemma mot Umeå IK på Behrn Arena. Det innebär en andraplats i serien på 24 poäng, samma som FC Rosengård men de har en match mindre spelad. Matchhjälte var Sara Michael som satte segermålet i sjätte minuten.

Kategori: Damallsvenskan
Sanna Talonen gjorde Örebros 1-0-mål mot Kristianstad.

Sjätte raka segern för Örebro

I Svenska Cupens kvartsfinal förlorade Kif Örebro borta mot Kristianstad med 0-2. På tisdagen tog man revansch i Damallsvenskan och vann med samma siffror efter mål av
vassa anfallsduon Sanna Talonen och Sarah Michael.
FC Rosengård fick jobba väldigt hårt för att få hål på jumbolaget Jitex. 1-0 kom först i 79:e minuten genom Therese Sjögran.

Kategori: Damallsvenskan

Örebro krossade LFC

KIF Örebro ser ut att bli laget som jagar Rosengård i Damallsvenskan. Efter förkrossande 4-0 borta mot Linköping på måndagskvällen ligger Örebro tvåa, tre poäng bakom den stora guldfavoriten.
- En härlig seger och jag är grymt nöjd med vår insats, sade tränaren Rickard Nilsson.

Kategori: Damallsvenskan
Anja Mittag (31) har gjort just 3-1 och gratuleras av Elin Rubensson och Kathleen Radtke (22).

Eidevall: "Bästa halvleken någonsin"

Umeå IK åkte till Malmö i förhoppning om att kunna ta poäng av serieledaren FC Rosengård. Då presterade fjolårets mästarlag sin bästa fotboll och vann med klara 4-2.
– Första halvlek är den bästa vi gjort sedan jag tog över som tränare för ett och ett halvt år sedan, sade Jonas Eidevall.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter