Kategori: Damallsvenskan
I princip med matchen sista spark lyckades Piteå att kvittera mot LB07 som därmed snuvades på tre poäng.

Limhamn Bunkeflo sekunder från seger

Nykomlingen Limhamn Bunkeflo var bara några futtiga sekunder från första segern i damallsvenskan hemma mot Piteå. Men i 93:e minuten lyckades Hanna Pettersson kvittera till 1-1.
Stor glädje i Piteås förstås och enorm besvikelse i Limhamn Bunkeflo som var så nära sina första tre poäng.

Kategori: Damallsvenskan
Två nya mål av Marija Banusic mot Hammarby.

Banusic öser in mål för Linköping

Två matcher och fyra mål. Marija Banusic har fått en drömstart i sin nya klubb Linköping.
I första matchen hemma mot Limhamn Bunkeflo satte Banusic de två första målen i 3-0-segern. Borta mot Hammarby visade hon också vägen genom att göra de två första målen.
Linköping vann till slut med 3-1 och toppar damallsvenskan tillsammans med Rosengård på sex poäng.


Kategori: Damallsvenskan

Målvaktsmiss räddade Eskilstuna

Fiona Brown i Eskilstuna och Emma Holmgren, målvakt i Hammarby, kommer att minnas debuten i Damallsvenskan.
Skotskan Brown för att hon sköt matchens enda mål i den andra halvleken i sin första seriematch. Holmgren för att hon släppte in det enkla skottet mellan benen.

Kategori: Damallsvenskan

Segrar för tippade topplag

Tippade topplagen Rosengård, Linköping och Göteborg inledde med hemmasegrar. Rosengård krossade Kvarnsveden med hela 7-2. Linköping manövrerade ut nykomlingen Limhamn/Bunkeflo med 3-0. Göteborg lyckades få hål på Örebro i slutet och vann med 1-0.
Djurgården och Vittsjö överraskade med 1-0-vinster på bortaplan mot Piteå respektive Kristianstad.

Kategori: Damallsvenskan
Favorittryck. Jack Majgard Jensen och hans Rosengård får finna sig i att vaa storavoriter till SM-guldet 2017.

Rosengård given guldfavorit

På Påskdagen inleds Damallsvenskan med fem matcher. Det är 30:e säsongen för den högsta serien sedan Öxabäck tog hem första SM-guldet 1988.
Stor favorit är åter FC Rosengård. Malmölaget (tidigare LdB Malmö) har blivit svenska mästare fem gånger under de senaste sju åren.

TK-beslut i arenaärenden rörande Jönköping, Vittsjö och Hammarby

SvFF:s Tävlingskommitté har vid möte tagit beslut i tre ärenden som rör arenakraven för elitföreningar, i det här fallet Jönköping i Allsvenskan samt Vittsjö och Hammarby i Damallsvenskan.

Alla tre föreningarna har nu beviljats dispens i olika grad, i enlighet med de krav som ställts på övriga föreningar i tidigare ärenden. Denna likabehandlingsprincip är central.

Ingen ny dispens för Vittsjö

SvFF:s Tävlingskommitté har avslagit ny dispensansökan från Vittsjö GIK gällande spel på Vittsjö IP i Damallsvenskan 2017. Beslutet innebär att Vittsjö IP inte är godkänd som arena i Damallsvenskan 2017 och att Vittsjö GIK senast den 1 mars ska inkomma med ansökan om vilken annan ordinarie arena föreningen avser att använda sig av i Damallsvenskan 2017.

Kategori: Damallsvenskan
Hammarby och Limhamn Bunkeflo nya i Damallsvenskan 2017

Damallsvenska programmet klart

Nu är det damallsvenska spelprogrammet för 2017 klart och tillkännagett. Mästarlaget Linköping öppnar 16 april hemma mot nykomlingen Limhamn/Bunkeflo. Den andra nykomlingen, Hammarby, inleder i Eskilstuna dagen därpå.

Kategori: Damallsvenskan

Linköping fick fira på hemmaplan

För tre veckor sedan blev Linköping klara vinnare av Damallsvenskan. På lördagen fick lagkaptenen Magdalena Eriksson lyfta Prinsessan Victorias pokal hemma på Linköping Arena.
- Det känns otroligt bra just nu. Nu är det mer definitivt att vi tagit hem SM-guldet. När det blev klart efter matchen mot Vittsjö hade vi fortfarande två matcher kvar och dom ville vi förstås vinna, säger tränaren Martin Sjögren en timme efter prisutdelningen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter