Kategori: fogis.se

Satsning på elitförberedande fotboll

Svenska Fotbollförbundet satsar sex miljoner kronor fördelat på tre år i projektet Världsklass. Projektet är ett samarbete mellan SvFF och Elitfotboll Dam och innefattar flera insatser med fokus på elitförberedande fotboll i åldrarna 15-23 år.

- Insatserna ska spetsa befintlig verksamhet i klubb- och landslagsmiljö och underlätta för unga spelare att ta steget och etablera sig i yppersta eliten, säger Lilie Persson, landslagschef U23/Flick Elit på Svenska Fotbollförbundet.

Kategori: Damallsvenskan

Två månader till premiär

FC Rosengård och Linköpings FC förväntas tampas om SM-guldet även 2018.

Om två månader, den 14 april, är det premiär i Damallsvenskan. Linköping och Rosengård har dominerat Damallsvenskan de senaste tio åren. Rosengård (tidigare Ldb Malmö) har vunnit fem SM-segrar medan Linköping har tre guld, varav två i rad, 2016 och 2017. Inför säsongen 2018 ser det ut att bli en kamp mellan de två stora igen.

Kategori: Damallsvenskan
Växjö DFF spelar i Damallsvenskan 2018 Foto: Lars-Göran Rydqvist

Well done Växjö

Hittills har allt gått i raketfart, men tro inte att Växjö DFF har för avsikt att ta bort foten från gaspedalen.
– År 2020 ska vi spela i Champions League, säger klubbchefen Anders Bergstrand.

Elitlicenser beviljade för alla klubbar 2017

Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd har beviljat elitlicens för alla klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan som ska elitlicensprövas inför säsongen 2018.

Kategori: Damallsvenskan
Linköping fick lyfta bucklan i Malmö.

Slutspelat i Damallsvenskan 2017

Linköping vann den sista matchen i Damallsvenskan borta mot Limhamn Bunkeflo med 1-0. Lagkaptenen Janni Arnth fick sedan ta emot ta emot pokalen av Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson på Limhamns IP.

Kategori: Elitettan

IFK Kalmar klara för Damallsvenskan

IFK Kalmar spelar i Damallsvenskan 2018. Det står klart efter 6-3-seger mot Assi i den avslutande matchen i Elitettan. Därmed är det första gången som IFK Kalmar får testa vingarna i Damallsvenskan nästa år.

Kategori: Damallsvenskan
Kopparbergs/Göteborg vann mot Djurgården och klarade sig därmed kvar i Damallsvenskan.

Göteborg kvar - Kvarnsveden åker ur

Bottenstriden har länge varit en öppen historia med flera lag inblandade. Men redan efter den näst sista omgången står det klart att Kvarnsveden och Örebro åker ur Damallsvenskan 2017.
Göteborg vann hemma mot Djurgården med 1-0 och gick upp på fast mark som nionde lag på 24 poäng. Segerskytt var Adelisa Engman i den 35:e minuten.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter