Kategori: Damallsvenskan
Anja Mittag, skyttedrottning igen

Rosengård aldrig hotat

FC Rosengård var aldrig hotat i årets damallsvenska. Det blev till slut tolv poäng ner till tvåan KIF Örebro. Anja Mittag vann skytteligan – igen. Hon delade förstaplatsen i assistligan.
Inför säsongen ställde vi två frågor om och kring samtliga lag. Några enkla men även ett par svårare för att säsongen skulle bli bra. Svaren har vi nu fått. Vissa lyckades bra, en del mindre bra.

Kategori: Damallsvenskan

Domarna prisar Elin

Elin Magnusson

Sveriges Elitdamdomare (SEDD) delar varje år ut en utmärkelse till en spelare som agerar föredömligt för svensk damfotboll. I år tilldelas Elin Magnusson, KIF Örebro DFF, priset.

Kategori: Damallsvenskan
Örebros Sanna Talonen prickar in 2-0 och säkrar andraplatsen i serien.

Guld Rosengård! Örebro tvåa.

FC Rosengårds andra raka SM-guld har varit klart sedan länge. KIF Örebros silvermedalj blev klar på söndagen sedan man besegrat Eskilstuna hemma med 2-0. Första medaljen i klubbens historia och en plats i Champions League nästa år. Glädjen var enorm på Behrn Arena. Spelarna sprang runt som tokiga, tvillingarna Lucie och Irena Martinkova kramade alla i sin närhet.

Kategori: Damallsvenskan
Örebros starka försvar: Susanna Lehtinen, Marina Pettersson Engström, Marie-Eve Nault och Elin Magnusson och målvakten Stéphanie Labbé .

Försvaret bakom Örebros framgång

Det sägs ibland att anfall är bästa försvar. I Kif Örebro är det tvärtom. Där är försvarsarbetet nyckeln till mål och poäng.
Klubben har redan säkrat sin första medalj någonsin. Om de tar en poäng hemma mot Eskilstuna på söndag blir det silver – och spel i Champions League nästa år.

Kategori: Damallsvenskan

Fördel Örebro i kampen om silvermedaljen

Det svänger sannerligen i kampen om silvermedaljen i Damallsvenskan. Kif Örebro var i princip uträknat efter 0-1 hemma Kopparbergs/Göteborg 4 oktober. Men så förlorade Göteborg överraskande borta mot Kristianstad med 2-3 på söndagen och i lördags vann Örebro med 2-1 borta mot Jitex.
Det innebär att Örebro behöver en poäng hemma mot Eskilstuna United i sista omgången på söndag för att knipa andraplatsen. Samt en plats i Champions League kommande säsong.

Kategori: Damallsvenskan

Linköping missade chansen

Kopparbergs/Göteborg har nu ett jätteläge att ta den eftertraktade andraplatsen i damallsvenskan. I lördags tog laget tre mycket viktiga poäng efter 1-0 borta mot Kif Örebro.
På söndagen lyckades inte Linköping göra mål på Eskilstuna trots ett kraftigt spelövertag. 0-0 slutade matchen och stor besvikelse i hemmalaget som brände flera bra målchanser.

Kategori: Elitettan

Mallbacken och Hammarby klara för Damallsvenskan

Mallbacken och Hammarby spelar i Damallsvenskan kommande säsong. Det blev klart sedan Kvarnsveden förlorat borta mot Djurgården med 0-4. Därmed har Borlängelaget åtta poäng upp till Hammarby och nio till Mallbacken när två omgångar återstår av Elitettan

Kategori: Damallsvenskan

Ny nolla av Kristianstad

Therese Andersson, Kristianstad

Kristianstad var framme i final i Svenska Cupen där man förlorade mot Linköping. I serien är laget på väg mot en femteplats, vilket skulle tangera bästa placeringen i Damallsvenskan från 2012. På söndagen vann Skånelaget hemma mot Jitex med klara 3-0. Det var femte nollan på Vilans IP av landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter