Kategori: Damallsvenskan

Kristianstad klarade kontraktet

Kristianstad spelar kvar i Damallsvenskan nästa år. Laget klarade oavgjort, 1-1, i den sista och avgörande matchen hemma mot Umeå. Gästerna behövde vinna för att hålla sig kvar men nu är den allsvenska resan över för ett av världens bästa lag under 2000-talet.
- Det känns otroligt skönt och det är en lättnad. Jag känner även en stolthet över att vi klarade av den här matchen. Det har varit jobbigt och väldigt nervöst. Jag vill verkligen tacka alla som ställt upp kring laget och hjälpt oss. Samtidigt lider jag med Umeå, de har ett bra lag när alla är friska, sade Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir.

Kategori: Damallsvenskan

Bucklan tillbaka till Linköping

Charlotte Rohlin med pokalen senast det begav sig för LFC.

Kronprinsessan Victorias pokal har, så när som på en ettårig utflykt till Tyresö befunnit sig i Malmö sedan 2010. Dit kom den från Linköping (svenska mästarinnor 2009) och på lördag återvänder den. LFC kommer få hissa bucklan mot skyn efter serieepilogen mot Eskilstuna hemma på Linköping Arena.

Kategori: Damallsvenskan

Dramatik i bottenstriden

Guldstriden i damallsvenskan avgjordes förra omgången när Linköping blev klar mästare. Men den jämna bottenstriden fortsätter i allra högsta grad mellan Kristianstad, Mallbacken och Umeå.
Kristianstad klarade en poäng borta mot Kvarnsveden i näst sista omgången efter att ha kvitterat till 2-2 i den femte tilläggsminuten. Umeå dominerade helt hemma mot Göteborg och missade bland annat en straff. Men man fick bara 0-0 hemma på Gammliavallen.

Kategori: Damallsvenskan
Hårt och långsiktigt arbete ligger bakom Linköpings SM-guld.

Långsiktigt arbete gav Linköping SM-guld

Några timmar har gått sedan SM-guldet blev klart. Tränaren Martin Sjögren sitter i spelarbussen hem till Linköping. Där väntar fortsatt guldfirande tillsammans med samtliga inblandade; spelare, ledare, styrelse och andra som hjälpt laget att bli bäst i Sverige.
– Det är ett väldigt hårt och långsiktigt arbete som ligger bakom det här guldet. Och det känns förstås enormt skönt att lyckas, säger Martin Sjögren.


Kategori: Damallsvenskan
Umeå ligger illa till inför avslutningen i Damallsvenskan.

Mallbacken förbi Umeå

Mallbacken greppade sista chansen till nytt kontrakt i Damallsvenskan på lördagen. Sunnelaget vann den superviktiga bottenmatchen mot Umeå IK med 1-0. Matchhjälte var inhopparen Antonia Göransson som slog in segermålet i 75:e minuten.

Kategori: Damallsvenskan
Linköping vann seriemötet mot Rosengård med 1-0 - och leder därmed Damallsvenskan med fem poäng med tre omgångar kvar.

Linköping har kopplat guldgreppet

Linköping vann söndagens seriefinal hemma mot Rosengård och kopplade ett bastant grepp om Kronprinsessan Victorias pokal. Matchhjälte blev Kristine Minde som nickade in matchens enda mål i 81:e minuten.
1-0-segern innebär att Linköping toppar damallsvenskan på 53 poäng, hela fem poäng före Rosengård, när tre omgångar återstår.
- Ingenting är klart ännu, vi har tre svåra matcher kvar att spela, sade Kristine Minde bestämt.

Kategori: Elitettan
Mia Perssons Limhamn Bunkeflo har säkrat avancemang till Damallsvenskan.

Limhamn Bunkeflo klart för Damallsvenskan

Redan från början kopplade Limhamn Bunkeflo ett klart greppom första platsen i elitettan. På söndagen blev det också definitivt klart attlaget spelar i damallsvenskan nästa år
Limhamn Bunkeflo vann med 3-0 borta mot Östersund och toppar tabellen på 59poäng, hela åtta pinnar före Hammarby. Hammarby har i sin tur tre poäng nertill Växjö i jakten på den andra allsvenskan platsen när tre omgångar återstår.


Kategori: Damallsvenskan

Hammarlund tillbaka som målskytt

Pauline Hammarlunds två mål avgjorde för Göteborg mot Örebro.

Kopparbergs/Göteborg tog en imponerande 3-1-seger borta mot Örebro i den 19:e omgången. Pauline Hammarlund var tillbaka i fin form och avgjorde matchen när hon satte 2-1 och 3-1 inom sju minuter i andra halvlek.
– Jag är väldigt nöjd med resultat och hur vi genomförde matchen. Nu vågade vi satsa offensivt och tjejerna visade bra mental styrka, sade tränaren Stefan Rehn.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter