Eskilstuna nollade Tyresö

Gaelle Enganamouit har gjort 1-0 för Eskilstuna och firar med Kim Arodin och Elena Sadiku.

FC Rosengård inledde Damallsvenskan med 4-0 borta mot AIK och 7-1 hemma mot Vittsjö. I den tredje matchen fick man jobba betydligt hårdare för att besegra Kif Örebro med 1-0.
I kvällens andra match vann nykomlingen Eskilstuna United överraskande borta mot Tyresö med 2-0. Fjolårets mästarlag vilade 6-7 spelare jämfört med Champions League-matchen mot Birmingham i lördags.

Tyresös tränare Tony Gustavsson vilade sina stjärnor mot Eskilstuna. Caroline Seger, Christen Press, Veronica Boquete, Marta, Carola Söberg och Line Röddik Hansen började på bänken. Allt med tanke på returen i Champions League på söndag hemma mot Birmingham.
Eskilstuna gjorde dock en bra match och har nu sex poäng samt 4-0 i målskillnad medan Tyresö står på noll poäng och 0-4.
– Vi fick matchen dit vi ville. Tyresö började lyfta långa bollar mot vårt försvar och där är vi starka. Visserligen hade de en boll i ribban men vi hade också ett par bra lägen. Vi hade bra omställningar och vi jobbade otroligt hårt. En härlig känsla förstås att slå Tyresö borta, sade Eskilstunas tränare Viktor Eriksson.

Nyförvärvet från Kamerun, Gaelle Enganamouit, gjorde 1-0 i 52 minuten sedan Tyresöförsvaret missat en undanrensning.
Tyresö bytte in Press, Boquete och Seger i under de sista 23 minuterna men kvitteringen uteblev. I stället kunde Kim Arodin punktera matchen med sitt 2-0-mål i 90:e minuten. Mål för Arodin i båda matcherna så här långt.

Tredje raka för Rosengård

Anja Mittag gjorde Rosengårds mål mot Örebro.Rosengård inledde starkt hemma på Malmö IP mot Örebro och gjorde 1-0 redan efter tio minuter. Alexandra Riley, vänsterback som för dagen spelade till höger på mittfältet, kom runt på sin kant och spelade in till Anja Mittag. Skyttedrottningen satte foten till och Stephanie Labbé var utan chans i Örebromålet.
– Vi inledde väldigt bra, kom runt på kanterna och fick utdelning. Sedan har vi flera bra lägen men lyckades inte sätta dit den. Och när vi inte gör mål på våra chanser kommer Örebro in i matchen och vi får vara väldigt nöjda med tre poäng i kväll, sade Therese Sjögran.

Sjögran var en av planens bästa spelare tillsammans med Anja Mittag och Sara Björk Gunnarsdóttir. Isländskan vann i stort sett varje nickduell och jobbade hårt hela matchen.

Örebro inledde svagt men spelade upp sig och var nära en kvittering i andra halvlek. Elin Magnusson hade bland annat en nick i ribban.
– Vi ger bort för mycket i början, vet inte vad det berodde på. Sedan har vi ett par chanser och det känns surt att vi inte fick med oss en poäng, sade Örebros tränare Rikard Nilsson.

Däremot många glada miner i hemmalaget och Lisa Ek var ett enda stort leende. Ek fick hoppa in i andra halvlek och spelade säkert. Det var första damallsvenska matchen sedan september 2012 för mittfältaren som dragits med svåra knäskador.
– Det känns väldigt, väldigt bra. En sköns känsla liksom... att få vara med igen på plan och vinna matcher, sade Ek.

Upplagt av: Stig Lindmark