Djurgården besegrade Eskilstuna

Djurgården jublar.

Årets damallsvenska ser ut att bli jämnare än någonsin. På onsdagskvällen förlorade serieledande Eskilstuna något överraskande borta mot bottenlaget Djurgården med 0-1. Det var lagets första förlust för säsongen.

Tempest-Marie Norlin nickade in segermålet i 67:e minuten efter en perfekt frispark från vänster av Hallbera Gisladottir.

- Det var skönt att få visa vår egentliga kapacitet. Vi behövde verkligen den här segern. Hela laget arbetade hårt och nu är det bara att fortsätta så här, sade Norlin.

Djurgården har haft en tuff vecka med förlust i serien borta mot Víttsjö (1-4). I söndags förlorade Dif semifinalen i Svenska Cupen mot Linköping (0-2).

- Det ska bli skönt med lite vila nu efter tufft matchande, sade Norlin som jobbade oerhört i samtliga 92 minuter..

Djurgården satte hög och bra press på Eskilstuna under den första halvtimmen av första halvlek. Laget hade också ett avslut i stolpen genom Hanna Lundqvist. Bollen rullade längst med mållinjen och i händerna på målvakten Emelie Lundberg.

Men hemmalagets krafter tog slut en aning och Eskilstuna tog över spelet på Stockholms stadion. Mimmi Larsson hade den klart bästa målchansen i 42:a minuten då hon fick en fin djupledsboll. Landslagsanfallaren rundade en tvekande Gudbjörg Gunnarsdottir i Dif:s mål och skulle bara rulla in bollen i öppet mål, men Petronella Ekroth tog hemjobbet och lyckades få undan bollen. Även Fiona Brown hade en bra målmöjlighet men sköt utanför i fritt läge.

Eskilstuna började bra i den andra halvleken men hade svårt att leverera bollar upp till först och främst Mimmi Larsson i anfallet. Hemmalaget stängde igen, jobbade hårt och vann många dueller över hela planen.

Nu är det drygt två veckors uppehåll i serien. I nästa omgång, den 18 juni, spelar Djurgården ett viktigt Stockholmsderby borta mot Hammarby. Eskilstuna tar emot Piteå på Tunavallen.

Senaste nytt: Damallsvenskan


Upplagt av: Stig Lindmark