Rosengård tappade viktiga poäng

Linda Sällström sätter 2-2 för Vittsjö på Malmö IP.

Nästa helg är det stor seriefinal mellan Rosengård och Linköping. Men malmölaget kommer till matchen med två tappade poäng på söndagen. Det blev "bara" 2-2 hemma mot Vittsjö sedan man haft ledning med 2-0 i halvtid. Därmed skiljer det fyra poäng mellan de båda topplagen.

Rosengårdsspelarna var väldigt irriterade efter slutsignalen. De menade att Caroline Segers nick i slutet av matchen var inne i mål, men domaren Sara Persson vinkade avvärjande.

Allt såg klart ut efter en halv timme sedan Hanna Folkesson nickat in 1-0. Och Alexandra Riley slagit en höjdboll mot mål som vittsjömålvakten Shannon Lynn missbedömde helt.

Men Vittsjö gav inte upp. Emmi Alanen reduerade till 1-2 i 57:e minuten. Skottet från amerikanskan Genessee Daughetee tog på en hemmaspelare och ändrade riktning och finländskan fick öppet mål.

Landslagskompisen Linda Sällström fixade kvitteringen på straff i 75:e minuten. Hon blev nersprungen av Caroline Seger och Anita Asante, satte sedan straffen säkert som var elfte målet för säsongen och en andraplats i skytteligan.

En viktig poäng för Vittsjö som ligger sjua i tabellen på 16 poäng.

För Rosengård försämrades guldchansen markant. Nu krävs det seger hemma mot Linköping på söndag.

Eskilstuna-Limhamn Bunkeflo 4-0

Eskilstuna gjorde det mesta rätt i hemmamatchen mot Limhamn Bunkeflo. Seger med 4-0 var faktiskt siffror i underkant. Därmed har United kvar ett litet hopp om andraplatsen. Efter 14 omgångar har laget sex pinnar upp till Rosengård.

Olivia Schough placerade in 1-0 redan i den andra minuten. Passet kom från debutanten Loreta Kullashi.

I 51:a minuten kom första målet för Kullashi i nya klubben Eskilstuna när hon från nära håll slog in 2-0. Mimmi Larsson, som inte gjort mål på sex matcher, placerade in 3-0. Innan Kullashi chippade in 4-0 sedan Larsson gjort förarbetet.

Larsson & Kullashi funkade bra på Tunavallen, även om LB 07 gjorde en blek insats.

Piteå-Kristianstad 2-1

Bortalaget Kristianstad såg ut att gå mot tre poäng borta mot Piteå. Laget ledde med 1-0 (Rita Chikwelu) till den 75:e minuten och hade bra koll på matchen. Men under den sista kvarten lyckades Piteå vända och vinna med 2-1

Josefin Johansson satte kvitteringen när hon rätt ostört fick skjuta från vid straffområdeslinjen.

Sju minuter senare satte Madelen Janogy 2-1 med ett välriktat skott. En jämn match där Piteå hade dom klassiska marginalerna på sin sida.

Örebro-Kvarnsveden 3-3

Det viktiga bottenmötet på Behrn Arena slutade oavgjort, 3-3, i en synnerligen svängig match.

Kvarnsveden gick till halvtidsvila med 1-0 sedan Lova Lundin avslutat snyggt. Hon frispelades av Elizabeth Addo som kom att spela huvudrollen i andra halvlek.

Örebro vände 0-1 till 2-1 på tolv minuter. Hanna Terry och Jenny Hjolman målskyttar. Terry hann dessutom med att missa en straff vid ställningen 1-1.

Förra landslagsanfallaren Hjohlman lobbade snyggt in tvåan och gjorde säsongens första seriemål.

Elizabeth Addo kvitterade till 2-2 i 83:e minuten genom att bra skott vid Carola Söberg högra stolpe.

På första minuten av tilläggstiden nickade Terry in 3-2 efter en perfekt frispark av Marina Pettersson Engström. Hemmalagets jubel var enormt.

Men två minuter senare fälldes Michaela Hermansson och fick straff. Addo rullade in kvitteringsmålet och räddade en poäng till Borlängelaget.

Addo gjorde en enorm match med tanke på omständigheterna. Hon har varit hemma i Ghana i sommar sedan hennes far dog. Hon kom tillbaka till Borlänge i torsdags, tränade med laget på fredagen och var bäst på plan mot Örebro.

-Jag tänkte på min bortgångne far när jag gjorde mina mål. Jag var inte ett dugg nervös inför straffen, jag kände mig helt lugn och säker på att sätta den, sade Addo.

Örebro hade sannerligen behövt segern och tre poäng. Enligt Örebrotidningen NA är det även viss turbulens i laget.

Djurgården-Hammarby 1-0

Den 14:e omgången inleddes redan i onsdags med Stockholmsderbyt på Stadion. Djurgården vann rättvist med 1-0 inför drygt två tusen åskådare. Inhopparen Hanna Lundqvist avslutade ett snyggt anfall med att rulla in segermålet i 70:e minuten.

Kopparbergs/Göteborg-Linköping 0-2

I torsdags tog Linköping tre poäng borta mot Göteborg. 2-0 är rätt så klara segersiffror men hemmalaget saknade inte måltillfällen.

Kristine Minde satte ledningsmålet efter en kvart sedan Linköping snyggt rullat upp Göteborgsförsvaret. Lina Hurtig kunde själv ha avslutat men passade en helt fri Minde som hade öppet mål.

Stefan Rehn gjorde tre byten i andra halvlek, allt för att få in ny energi för en kvittering. Men Linköpings målvakt Cajsa Andersson lyckades hålla nollan med god hjälp av sitt försvar.

På tilläggstid sköt Lina Hurtig 2-0 som fick bra träff strax innanför straffområdet.

Linköpings viktiga mittfältare Claudia Neto tvingades utgå på grund av en knäskada i första halvlek. Portugisiskan hade rejält ont och första rapporterna talar om ett skadat ledband. Det är tveksamt om hon kan vara med i seriefinalen borta mot Rosengård 10 september.

Kosovare Asllani tog över Netos position på det centrala mittfältet och gjorde det riktigt bra.

Upplagt av: Stig Lindmark