Tack alla volontärer!

Volntär - rygg

Rekordens EM är slut, den bästa fotbollen har spelats och #den12espelaren har under EM fyllt arenor och fan zones. Den 4 oktober 2010 beslutade UEFA att Dam-EM 2013 skulle avgöras i Sverige. 31 månader senare är turneringen över och mästerskapet har gjort ett rejält avtryck i europeisk damfotboll.

På EM-finalen satt cirka 1000 av våra 1400 volontärer och njöt i sina vita tröjor med texten "Jag var med och gjorde det möjligt" tryckt på ryggen. Dessa volontärer, som frivilligt ställt upp, är grunden till att mästerskapet blev det bästa mästerskapet för damer som UEFA någonsin arrangerat.

Därför vill UEFA Dam-EM 2013-organisationen tacka er alla för de fantastiska insatser ni gjort under juli månad! Utan er hade EM aldrig gått att genomföra. Det är ni som gjort UEFA Dam-EM 2013 till det bästa dammästerskapet någonsin!

Återigen; TACK!

Ett par andra noteringar:

  • 261 000 personer besökte de sju värdstädernas fan zones – Fan Zones har aldrig tidigare arrangerats i samband med ett Dam-EM, men inslaget blev en ordentlig succé!
  • 216 888 åskådare totalt, 86 000 mer än 2009, 41 103 på finalen, 19 000 mer än tidigare finalrekord.
  • 1,3 miljoner tv-tittare i snitt på Sveriges matcher.

EM-slutspelet i fotboll är det största enskilda kvinnliga mästerskapet alla kategorier i Europa och mycket prestigefullt. Sverige har inte möjligheten att på egen hand arrangera ett större mästerskap i fotboll, så årets EM kanske blir det sista stora mästerskapet som vi på egen hand kan arrangera runt om i landet. Vi hoppas därför att våra fantastiska volontärer fått ett minne för livet!

Sommaren 2013 och UEFA Dam-EM 2013 blir en historisk milstolpe för svensk fotboll – och återigen – något som aldrig kunnat genomföras utan det ideella engagemanget från våra 1400 volontärer!

Det var NI gjorde det möjligt!