Kategori: Elitettan

IFK Kalmar klara för Damallsvenskan

IFK Kalmar spelar i Damallsvenskan 2018. Det står klart efter 6-3-seger mot Assi i den avslutande matchen i Elitettan. Därmed är det första gången som IFK Kalmar får testa vingarna i Damallsvenskan nästa år.

Kategori: Elitettan

Assi upp på allsvensk plats

Assi vann den tuffa toppmatchen hemma mot AIK med 2-1. Nykomlingen gick åter upp på andraplats i Elitettan, tre poäng före AIK och IFK Kalmar. Sedan tidigare är Växjö klart för allsvenskt spel men kampen om den andra platsen i den högsta serien fortsätter. Fyra omgångar återstår.

- Förmodligen kommer det att avgöras i sista omgången den 12 november vilket lag som går upp. Jag tror att vi är ett av lagen som är med och gör upp om det, säger Assis tränare Fredrik Söderholm.

Kategori: Elitettan

Oviss tätstrid bakom redan klara Växjö

Bakom Växjö slåss AIK och Assi tillsammans med IFK Kalmar om andraplatsen i Elitettan. FOTO: Assi IF.

I söndags blev Växjö klart för Damallsvenskan nästa säsong. Laget har legat i topp från första omgången och leder nu med hela 15 poäng.
Bakom Växjö är det desto jämnare. Tre lag - AIK, Assi och IFK Kalmar - jagar den andra allsvenska platsen. Det skiljer endast tre poäng när fem omgångar återstår.


Kategori: Elitettan
Assis lagfoto inför säsongen.

Nykomlingen Assi obesegrat - tackar hård fysträning

Fem matcher. Fem segrar. Assi IF, nykomling i Elitettan, har vänt upp och ner på både förhandstips och tabell. Sveriges nordligaste elitlag har besegrat Hovås Billdal, Holmalund, Östersund, Uppsala och Sundsvall. De toppar tabellen tillsammans med favorittippade Växjö.
- Det har börjat fantastiskt bra och det ger en väldigt bra känsla i laget, säger fystränaren och sportchefen Joakim Abrahamsson.

Kategori: Elitettan

Hammarby klart för Damallsvenskan

Hammarby är tillbaka i Damallsvenskan efter en säsong i Elitettan. Laget grejade andraplatsen efter seger borta mot Sundsvall med 2-1. Samtidigt som enda hotet, Växjö, tappade poäng borta mot Kungsbacka.

Kategori: Elitettan
Mia Perssons Limhamn Bunkeflo har säkrat avancemang till Damallsvenskan.

Limhamn Bunkeflo klart för Damallsvenskan

Redan från början kopplade Limhamn Bunkeflo ett klart greppom första platsen i elitettan. På söndagen blev det också definitivt klart attlaget spelar i damallsvenskan nästa år
Limhamn Bunkeflo vann med 3-0 borta mot Östersund och toppar tabellen på 59poäng, hela åtta pinnar före Hammarby. Hammarby har i sin tur tre poäng nertill Växjö i jakten på den andra allsvenskan platsen när tre omgångar återstår.


Kategori: Elitettan
Anna Anvegård toppar skytteligan i Elitettan. Här i aktion mot Holmalund. Fotograf: Johan Christensen/Smålandsposten.

Nykomlingen Växjö årets överraskning

Efter åtta omgångar av Elitettan låg Växjö på den undre halvan. Nykomlingen hade tagit sju poäng och släppt in 22 mål. Tio matcher senare har Växjö avancerat till tredjeplats på 35 poäng. De jagar serietvåan Hammarby på 39 poäng i kampen om en allsvensk plats.
Utan tvekan årets överraskning i Elitettan.

– Tempot var högt för en nykomling i början och det tog tid att vänja sig. Vi ändrade till 5-3-2 och dessutom fick vi tillbaka några spelare efter skador. Man kan säga att det vände när vi slog Älta (5-2) och Kalmar (2-1) i juni, förklarar Pierre Persson.

Kategori: Elitettan

Ny plattform för videoanalys

Flera tränare utbildades i den nya plattformen.

Landslagens arbete med videoanalys och nätverket runt spelarna är två framgångsfaktorer som sticker ut i olika utvärderingsarbeten som gjorts i svensk fotboll. Nu satsar SvFF och EFD för att utveckla spelarna ännu mer.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter