Kategori: Elitettan

Hammarby klart för Damallsvenskan

Hammarby är tillbaka i Damallsvenskan efter en säsong i Elitettan. Laget grejade andraplatsen efter seger borta mot Sundsvall med 2-1. Samtidigt som enda hotet, Växjö, tappade poäng borta mot Kungsbacka.

Kategori: Elitettan
Mia Perssons Limhamn Bunkeflo har säkrat avancemang till Damallsvenskan.

Limhamn Bunkeflo klart för Damallsvenskan

Redan från början kopplade Limhamn Bunkeflo ett klart greppom första platsen i elitettan. På söndagen blev det också definitivt klart attlaget spelar i damallsvenskan nästa år
Limhamn Bunkeflo vann med 3-0 borta mot Östersund och toppar tabellen på 59poäng, hela åtta pinnar före Hammarby. Hammarby har i sin tur tre poäng nertill Växjö i jakten på den andra allsvenskan platsen när tre omgångar återstår.


Kategori: Elitettan
Anna Anvegård toppar skytteligan i Elitettan. Här i aktion mot Holmalund. Fotograf: Johan Christensen/Smålandsposten.

Nykomlingen Växjö årets överraskning

Efter åtta omgångar av Elitettan låg Växjö på den undre halvan. Nykomlingen hade tagit sju poäng och släppt in 22 mål. Tio matcher senare har Växjö avancerat till tredjeplats på 35 poäng. De jagar serietvåan Hammarby på 39 poäng i kampen om en allsvensk plats.
Utan tvekan årets överraskning i Elitettan.

– Tempot var högt för en nykomling i början och det tog tid att vänja sig. Vi ändrade till 5-3-2 och dessutom fick vi tillbaka några spelare efter skador. Man kan säga att det vände när vi slog Älta (5-2) och Kalmar (2-1) i juni, förklarar Pierre Persson.

Kategori: Elitettan

Ny plattform för videoanalys

Flera tränare utbildades i den nya plattformen.

Landslagens arbete med videoanalys och nätverket runt spelarna är två framgångsfaktorer som sticker ut i olika utvärderingsarbeten som gjorts i svensk fotboll. Nu satsar SvFF och EFD för att utveckla spelarna ännu mer.

Kategori: Elitettan
IF Limhamn Bunkeflo har gjort starka värvningar den här säsongen, bland annat Malin Gunnarsson från Rosengård.

Unga LB07 siktar uppåt

I fjol var IF Limhamn Bunkeflo med och fajtades i toppen av Elitettan. Men efter en sämre höst lyckades man inte haka på Kvarnsveden och Djurgården i toppen. Det blev till slut en fjärde plats för Skånelaget.
I år siktar Limhamn Bunkeflo högre.
- De två främsta går upp i damallsvenskan och där vill vi gärna spela. Men prio ett i klubben är vår ungdomsverksamhet som vi är väldigt stolta över, säger tränaren Sven Sjunnesson.

Ny fair play-ranking för Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan och Elitettan.

Ny fair play-ranking 2016

SvFF har under hösten 2015 diskuterat en förändring av den nationella fair play-rankingen, detta med anledning av att UEFA genomfört en förändring av sin fair play-ranking. UEFA:s förändring innebär att det inte finns något bindande krav på att behålla nuvarande nationella ranking som till stor del bestått av subjektiva bedömningsmoment.

Kategori: Elitettan
Efter tre säsonger i Elitettan är Djurgården tillbaka i Damallsvenskan.

Djurgården tillbaka i Allsvenskan

Efter tre säsonger i Elitettan är Djurgården tillbaka i högsta serien. I lördags blev det seger med 3-1 borta mot Östersund efter mål av Alexandra Höglund, Therese Persson samt ett självmål.

Kategori: Elitettan

Chawinga avgjorde igen för Kvarnsveden

Tabita Chawinga har gjort hela 33 mål i Elitettan så här långt. Och då återstår fortfarande sex omgångar att spela.

Kvarnsveden stärkte sina aktier till en plats i Damallsvenskan på lördagen. Borlängelaget vann den svåra bortamatchen mot Hovås Billdal med 2-0 och toppar Elitettan på 53 poäng.
Sju poäng före Djurgården och hela elva pinnar före Limhamn Bunkeflo som har en match mindre spelad.
– Vi smyger med i toppen, säger tränaren Jonas Björkgren och skrattar.

Kategori: Elitettan

Chawinga skjuter Kvarnsveden till toppen

Tabitha Chawinga, Kvarnsveden

Kvarnsveden är utan tvekan säsongens överraskning i Elitettan. Efter nio omgångar toppar laget tabellen på 22 poäng och 15 plusmål.
Förklaringen är en ny tränare. En mindre spelartrupp. En forward som gör mål på minsta möjliga chans. Och ett försvar som hållit nollan i sju av nio macher.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter