Ny fair play-ranking för Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan och Elitettan.

Ny fair play-ranking 2016

SvFF har under hösten 2015 diskuterat en förändring av den nationella fair play-rankingen, detta med anledning av att UEFA genomfört en förändring av sin fair play-ranking. UEFA:s förändring innebär att det inte finns något bindande krav på att behålla nuvarande nationella ranking som till stor del bestått av subjektiva bedömningsmoment.

Kategori: Elitettan
Efter tre säsonger i Elitettan är Djurgården tillbaka i Damallsvenskan.

Djurgården tillbaka i Allsvenskan

Efter tre säsonger i Elitettan är Djurgården tillbaka i högsta serien. I lördags blev det seger med 3-1 borta mot Östersund efter mål av Alexandra Höglund, Therese Persson samt ett självmål.

Kategori: Elitettan

Chawinga avgjorde igen för Kvarnsveden

Tabita Chawinga har gjort hela 33 mål i Elitettan så här långt. Och då återstår fortfarande sex omgångar att spela.

Kvarnsveden stärkte sina aktier till en plats i Damallsvenskan på lördagen. Borlängelaget vann den svåra bortamatchen mot Hovås Billdal med 2-0 och toppar Elitettan på 53 poäng.
Sju poäng före Djurgården och hela elva pinnar före Limhamn Bunkeflo som har en match mindre spelad.
– Vi smyger med i toppen, säger tränaren Jonas Björkgren och skrattar.

Kategori: Elitettan

Chawinga skjuter Kvarnsveden till toppen

Tabitha Chawinga, Kvarnsveden

Kvarnsveden är utan tvekan säsongens överraskning i Elitettan. Efter nio omgångar toppar laget tabellen på 22 poäng och 15 plusmål.
Förklaringen är en ny tränare. En mindre spelartrupp. En forward som gör mål på minsta möjliga chans. Och ett försvar som hållit nollan i sju av nio macher.

Spelprogram för 2015

Superettans speldatum och klockslag för omgång 1-15 publicerades den 3/2 (omgångarna för 2015 publicerades den 22/1).
Speldatum och klockslag för omgång 1-13 i Allsvenskan fastställdes tisdagen den 27/1 (med några undantag) - omgångarna publicerades 21/1.
Spelprogram för division 1 Södra publicerades 23/1. Spelordningsmöte är planerat till 29/1.

Mallbacken tog hem Elitettan

Sedan tidigare är det klart att Mallbacken och Hammarby tar klivet upp från Elitettan till Damallsvenskan. I lördagens sista omgång säkrade också Mallbacken seriesegern efter seger hemma mot Bollstanäs.

Kategori: Elitettan

Mallbacken och Hammarby klara för Damallsvenskan

Mallbacken och Hammarby spelar i Damallsvenskan kommande säsong. Det blev klart sedan Kvarnsveden förlorat borta mot Djurgården med 0-4. Därmed har Borlängelaget åtta poäng upp till Hammarby och nio till Mallbacken när två omgångar återstår av Elitettan

Kategori: Elitettan
Petra Larsson (nr 6) firar Kvarnsvedens 2-0-seger mot Brommapojkarna tillsammans med Jennifer Jonasson.

Kvarnsveden - en uppstickare som satsar långsiktigt

Det snackades mest om Djurgården, Hammarby, Mallbacken och Sunnanå inför starten av Elitettan. Men bland dessa kända damlag har Kvarnsveden nästlat sig in i toppstriden. Klubben från Borlänge ligger på tredjeplats och har en viktig vecka framför sig. Först Sunnanå hemma på lördag och veckan efter tar man emot Hammarby hemma på idrottsplatsen.
– Härliga matcher att spela och det är nu det avgörs, säger Petra Larsson, som spelat åtta säsonger i allsvenska toppklubben Linköping.


Kategori: Elitettan
Mimmi Larssons Mallbacken är obesegrade i Elitettan efter nio omgångar.

Mallbacken och Larsson i topp – men inte nöjda

9 9-0-0 23-6 27
Den imponerande tabellraden tillhör Mallbacken IF Sunne. Fortfarande obesegrat i Elitettan och på god väg mot Damallsvenskan igen.
Men tro inte att Värmlandsklubben är nöjt med säsongen.
– Vi har en hel del kvar att jobba med, vi behöver bli bättre i duellspelet, ha ett större lugn ute på plan, säger tränaren David Kjellin.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter