Kategori: Elitettan

Chawinga skjuter Kvarnsveden till toppen

Tabitha Chawinga, Kvarnsveden

Kvarnsveden är utan tvekan säsongens överraskning i Elitettan. Efter nio omgångar toppar laget tabellen på 22 poäng och 15 plusmål.
Förklaringen är en ny tränare. En mindre spelartrupp. En forward som gör mål på minsta möjliga chans. Och ett försvar som hållit nollan i sju av nio macher.

Spelprogram för 2015

Superettans speldatum och klockslag för omgång 1-15 publicerades den 3/2 (omgångarna för 2015 publicerades den 22/1).
Speldatum och klockslag för omgång 1-13 i Allsvenskan fastställdes tisdagen den 27/1 (med några undantag) - omgångarna publicerades 21/1.
Spelprogram för division 1 Södra publicerades 23/1. Spelordningsmöte är planerat till 29/1.

Mallbacken tog hem Elitettan

Sedan tidigare är det klart att Mallbacken och Hammarby tar klivet upp från Elitettan till Damallsvenskan. I lördagens sista omgång säkrade också Mallbacken seriesegern efter seger hemma mot Bollstanäs.

Kategori: Elitettan

Mallbacken och Hammarby klara för Damallsvenskan

Mallbacken och Hammarby spelar i Damallsvenskan kommande säsong. Det blev klart sedan Kvarnsveden förlorat borta mot Djurgården med 0-4. Därmed har Borlängelaget åtta poäng upp till Hammarby och nio till Mallbacken när två omgångar återstår av Elitettan

Kategori: Elitettan
Petra Larsson (nr 6) firar Kvarnsvedens 2-0-seger mot Brommapojkarna tillsammans med Jennifer Jonasson.

Kvarnsveden - en uppstickare som satsar långsiktigt

Det snackades mest om Djurgården, Hammarby, Mallbacken och Sunnanå inför starten av Elitettan. Men bland dessa kända damlag har Kvarnsveden nästlat sig in i toppstriden. Klubben från Borlänge ligger på tredjeplats och har en viktig vecka framför sig. Först Sunnanå hemma på lördag och veckan efter tar man emot Hammarby hemma på idrottsplatsen.
– Härliga matcher att spela och det är nu det avgörs, säger Petra Larsson, som spelat åtta säsonger i allsvenska toppklubben Linköping.


Kategori: Elitettan
Mimmi Larssons Mallbacken är obesegrade i Elitettan efter nio omgångar.

Mallbacken och Larsson i topp – men inte nöjda

9 9-0-0 23-6 27
Den imponerande tabellraden tillhör Mallbacken IF Sunne. Fortfarande obesegrat i Elitettan och på god väg mot Damallsvenskan igen.
Men tro inte att Värmlandsklubben är nöjt med säsongen.
– Vi har en hel del kvar att jobba med, vi behöver bli bättre i duellspelet, ha ett större lugn ute på plan, säger tränaren David Kjellin.

Kategori: Elitettan
Alexandra Nilsson - längst t.v. i främre raden - är numera assisterande tränare i Sunnanå.

Nya förutsättningar för Nilsson i Elitettan

I höstas valde Alexandra Nilsson att sluta med toppfotbollen. Efter 160 allsvenska matcher och 65 landskamper i olika landslag var en framgångsrik karriär över. Hon lämnade Umeå IK efter tre säsonger och flyttade hem till Skellefteå.

I helgen inleds Elitettan med Alexandra Nilsson som assisterande tränare i Sunnanå SK.
– Jag fick en förfrågan från klubben, det kändes väldigt inspirerande och lockande och jag tackade ja, förklarar hon.

Kategori: Damlandslaget

Överläggningar om svensk damfotboll

Representanter för EFD och Svenska Fotbollförbundet har under fredagen haft ett möte kring utvecklingen av svensk damfotboll, både kort- och långsiktigt. På agendan stod allt från landslagssamlingar till spelarutbildning. Diskussionerna fördes i en positiv anda.
På mötet bestämdes att landslagsverksamheten 2014 kommer att genomföras som planerat och att man gemensamt ska verka för att få en så bra och balanserad planering för landslagens och föreningarnas match- och träningsprogram som möjligt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter