Djurgården tillbaka i Allsvenskan

Efter tre säsonger i Elitettan är Djurgården tillbaka i Damallsvenskan.

Efter tre säsonger i Elitettan är Djurgården tillbaka i högsta serien. I lördags blev det seger med 3-1 borta mot Östersund efter mål av Alexandra Höglund, Therese Persson samt ett självmål.

Djurgården kom i underläge i slutet av första halvlek men kvitterade snabbt och dominerade sedan den andra delen av matchen.
- Det här laget har verkligen jobbat hårt för att ta steget upp i år, helt enligt vår målsättning. Djurgården förtjänat att ha ett lag i Damallsvenskan, skriver sportchefen Kristian Kinnunen på klubbens hemsida.

Sedan länge är Kvarnsveden klar seriesegrare. Trots att Borlänge-laget inte har något att spela för ångar man på i topp. I lördags blev det seger med 5-0 borta mot Jitex.
- Jag är väldigt imponerad av spelarna som har sånt fokus match efter match. Nu höll vi nollan för 16:e gången den här säsongen och har 10-0 sedan vi blev klar seriesegrare, säger tränaren Jonas Björkgren som redan inlett arbetet om att stärka truppen inför klubbens första säsong i Damallsvenskan.

Skyttedrottningen Tabita Chawinga gick för en gång skulle mållös av planen. Hon har hittills gjort 43 mål i Elitettan. Närmast i skytteligan följer Dif-spelarna Mia Jalkerud (25 mål) och Madeleine Stegius (16 mål).

Upplagt av: Stig Lindmark