Kategori: Futsallandslaget

Ny förlust för Futsallandslaget

Fredagens avslutande match i Nordic Cup slutade i ny förlust för Futsallandslaget. Sverige matchades mot hemmanationen Norge i den fjärde matchen på fyra dagar. Det tuffa spelschemat tog ut sin rätt i den andra halvleken och Norge kunde vinna med 3-1.

Kategori: Futsallandslaget
Sverige tog en välförtjänt seger mot Grönland i Trondheim. 5-3 slutade matchen.

Första segern i Nordic Cup

Efter förluster mot Finland och Danmark tog Sverige revansch mot Grönland under torsdagen. Sverige var det bättre laget men det dröjde till slutet av matchen innan man kunde dra ifrån från 3-3 till slutsiffrorna 5-3.
- Det behövde både vi och spelarna. Man blir väldigt påverkad av resultatet. Det var inte katastrof i går och inte fantaastiskt idag. Men jäkligt roligt att vinna, säger den assisterande förbundskaptenen Lasse Ternström.

Kategori: Futsallandslaget
Simon Chekroun och hans Sverige förlorade med 3-4 mot Danmark.

Knapp förlust mot Danmark

Efter storförlusten mot Finland spelade Sverige upp sig betydligt under onsdagens match mot Danmark i Nordic Cup. Men tyvärr räckte - främst efter en mycket fin första halvlek - inte till och Sverige förlorade därmed med 3-4 i Trondheim.
- Vi gör en bättre prestation idag men det är fortfarande småsaker som gör att matchen blir som den blir. Vi har lite för dålig fysik för såna här matcher, säger den assisterande förbundskaptenen Lasse Ternström.

Kategori: Futsallandslaget
Målvakt Christopher Solberg fick sträcka ut och gjorde flera räddningar trots resultatet.

Finland sänkte Sverige i andra halvlek

Så var det dags för 2017 års upplaga av Nordic Cup i Futsal. Turneringen spelas i år i Norge och Sverige fick inleda matchandet mot regerande mästarna från Finland. Futsallandslaget höll 1-1 i paus men Finland gjorde en bättre andra halvlek och vann till slut med klara 6-1.

- Vi hade ganska klart för oss att det skulle bli tufft. Finland är väldigt duktiga. De har kört på med samma trupp i många år, säger assisterande förbundskapten Lars Ternström.

Kategori: Futsallandslaget
Mellan 5 och 9 december spelas Nordic Cup i futsal. Det spelas i Trondheim, Norge.

Truppen till Nordic Cup

Efter två meriterande landskamper och en ännu mer meriterande seger mot Ungern ska Futsallandslaget spela Nordic Cup i norska Trondheim. Förbundskaptenen Matija Dulvat har tagit ut sex spelare i 20-mannatruppen som inte har spelat någon landskamp tidigare.

Kategori: Futsal
39:13. Fredrik Rumin frälser GAIS-fansen med den sena kvitteringen.

Göteborgsderbyt gav nytt publikrekord

Dagens göteborgsderby i Scandinavium mellan IFK och GAIS lockade 2.457 åskådare, ett prydligt nytt publikrekord för svensk futsal. Matchen? Den slutade 5-5 sedan GAIS kommit tillbaka från 1-4-underläge.

Kategori: Futsal

Göteborgsderbyt sänds i Eurosport

Futsalderby i Scandinavium och Eurosport på söndag.

På söndag klockan 13 är det stor derbyfest när IFK Göteborg och GAIS möts i en match som ska bli den största futsalmatchen i Sverige någonsin. Scandinavium är bokat och nu är det klart att Eurosport sänder SFL-derbyt.

Kategori: Futsallandslaget
Det blev onödigt jämnt mellan Sverige och Ungern. Sverige var det bättre laget med siffermässigt slutade det 5-4.

Sverige tog revansch mot Ungern

En rättvis seger mot 13:e rankade Ungern på hemmaplan. Hur låter det? Jo bra, och det var också så det blev för 27:e rankade Sverige. Sverige var det bättre laget och vann - lite väl jämnt siffermässigt - med 5-4 i Eskilstuna.
- Självklart fantastiskt skönt att vinna den här matchen. Jag tycker vi förtjänar det, säger målskytten Emilio Rossi till TV4 Sport.

Kategori: Futsallandslaget

Förlust mot Ungern i Norrköping

Debuterande Irfan Delimedjac tröstmålade när Sverige föll mot Ungern i Himmelstalundshallen med 1-3. Efter en knackig inledning jämnade Sverige ut spelet i den andra halvleken som bådar gott inför returmatchen i Eskilstuna 16.45 på söndag. Den, liksom dagens match, kan ses på TV4 Sport/CMore.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter