Kategori: Futsal

SM-slutspelen i ny tappning

Den nationella futsalen fortsätter att utvecklas i snabb takt. Till den kommande säsongen blir det nya slutspelsformat och på damsidan är det premiär för den regionala futsalligan som kvalificerar för SM-slutspelet.

Kategori: Futsal

Säsongen sammanfattas i Match

En intensiv futsalsäsong har nått sitt slut. I tidningen Matchs futsalbilaga sammanfattas allt med extra fokus på SM-slutspelet och SFL-säsongen. Dessutom en blick framåt på namnkunniga lag som tar klivet upp till nästa år. Läs allt som e-magasin.

Kategori: Futsal
2019 kommer dam-EM att spelas i futsal.

En rad förändringar inom futsal

UEFA satsar på futsal. Bland annat utökas antalet landslag i EM till 16 nationer och dessutom tillkommer mästerskap för damer samt U19 pojkar.
- Att UEFA nu tar klivet mot att utöka med EM-slutspel för damer och ungdomar är ett bevis på att sporten växer i Europa och att UEFA nu kraftsamlar för att utveckla sporten vidare, säger Per Broberg, utvecklingsansvarig för futsal på SvFF.

Kategori: Futsal

Ungdomslagen som vann futsal-SM

Under söndagen livesände SvFF finalspelet i ungdomsklasserna i futsal-SM. Vinnarna i U17 flickor blev Jitex Mölndal BK och i U15 flickor AIK FF. På pojksidan stod Sunnanå SK som segrare i U17 och Västerås SK ungdomsfotbollsklubb i U15-klassen.

Kategori: Futsal
Robert Bagger gjorde hattrtick för IFK Uddevalla när de besegrade Borås AIK i SM-finalen.

Äntligen guld för IFK Uddevalla

IFK Uddevalla är svenska mästare i futsal på herrsidan efter att ha besegrat Borås med 6-4 i finalen i Helsingborg Arena. Tredje gången gillt för Uddevalla som tog silver både 2015 och 2016.
– Som vi verkligen har krigat för detta. Känslan den är på topp, men jag kan inte beskriva det mer än så. Det går inte alltså, sade Uddevallas lagkapten Granit Berisha i C Mores sändning kort efter att han lyft SM-pokalen inför de tillresta supportrarna.

Kategori: Futsal
Lindahl firar ett av två mål från Michelle Rojas Flores (90) i SM-finalen mot Göteborg.

Lindahl FF försvarade SM-guldet

Lindahl FF är för andra året i rad svenska mästarinnor i Futsal. I lördagens final besegrade man IFK Göteborg Futsal med 6-2, efter ledning 3-0 i paus.
Michelle Rojas Flores och Moa Ingebretsen tvåmålsskyttar för Lindahl där övriga mål gjordes av Malin Engdahl och Pernilla Jansson.
Julia Cederberg och Sofia Hagman målskyttar för Göteborg.

Kategori: Futsal
Får Lindahl jubla igen, fr v Mariama Jammeh, Ida Hedstad och Emma Vidström.

Finalhelg i Helsingborg

Publiksuccé, snygga mål och tuffa närkamper. Det, och lite till, innehöll de tajta semifinalmatcherna. Till helgen väntar de avgörande finalerna i Helsingborg Arena, och även direktsänt i Cmore.
Från herrsidan tog sig de båda söderlagen, Borås AIK och IFK Uddevalla, vidare. På damsidan kommer finalen att spelas mellan fjolårsvinnaren Lindahls FF och IFK Göteborg.

Kategori: Futsal

Uddevalla-Borås i SM-final

De hade övertaget efter de inledande semifinalerna och de bestod testet. IFK Uddevalla slog tillbaka Örebro SK med 5-2 hemma i Agnebergshallen inför rekordpublik och Borås AIK är klara för sin första SM-final efter 3-1 hemma mot Örebro FC. På damsidan är regerande mästarinnorna Lindahl finalklara.

Kategori: Futsallandslaget

Nya grepp för landslaget

Efter fem säsonger är svensk landslagsfutsal redo att prova nya grepp för att ta laget vidare till nästa nivå.
- Vi inleder en process nu med sikte på en ännu mer professionell organisation kring landslaget, säger Per Broberg, futsalansvarig på SvFF, om arbetet som bland annat innebär att en ny förbundskapten ska utses till nästa säsong.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter