Kategori: Futsallandslaget
Det blev en förlust och en oavgjord för futsallandslaget i helgens möten med Wales. FOTO: SvFF.

2-2 i match två mot Wales

Det blev oavgjort 2-2 för futsallandslaget i helgens andramöte med Wales i Visby.
Svensk dominans och ett fall framåt rent spelmässigt jämfört med gårdagen, men manlyckades inte förvalta tillräckligt många av de målchanser som skapades.
Målvakten Felix Nordenfors, 20, gjorde en fin landslagsdebut när han löste av Christopher Solberg efter pausvilan.

Kategori: Futsallandslaget
Det blev tyvärr förlust med 3-2 mot Wales för futsallandslaget i säsongens första landskamp.

Knapp förlust mot Wales

Den första matchen i dubbelmötet mot Wales slutade tyvärr med 2-3-förlust för Sverige mot Wales. Sverige tog igen ett 0-2-underläge till 2-2 i den andra halvleken men Wales drog det längsta strået och vann.
- Nej, jag tycker inte att det var rättvist. Vi har bra kontroll på dom så siffrorna speglar inte matchen, säger Robert Bagger, som dock stod för matchens mål, till TV4 Sport.

Kategori: Futsal

Futsal: Världens snabbaste växande sport

Svensk futsal tar steg varje år. Det finns 155 000 registrerade futsalspelare i landet, landskamperna tv-sänds och SvFF har lanserat ett nytt varumärke för sporten. Läs om det samt en intervju med den nya förbundskaptenen och allt inför SFL-starten i magasinet Match.

Kategori: Futsal

Svensk Elitfotboll i samarbete med SFL

Vid Svensk Elitfotbolls medlemsmöte togs ett principbeslut att verka för att integrera klubbarna i Svenska Futsalligan i en egen futsalsektion i SEF.
– Det här är ett stort steg för oss, säger Johan Ivhall, ordförande i ÖSK Futsal, i ett pressmeddelande från SEF.

Kategori: Futsallandslaget
Matija Dulvat

Svensk futsal är redo att ta nästa steg, och nästa

Matija Dulvat är en internationellt erkänd spelare med mängder av rutin och ett gigantiskt kontaktnät. Nu ska han se till att svensk futsal utvecklas – både på landslags- och klubbnivå.
– En stor del av mitt jobb kommer att handla om att få klubbar och landslag att dra åt samma håll för att utveckla och bygga sporten. Det finns en enorm utvecklingspotential i landet och det är en stor ära för mig att få vara inblandad i svensk futsals framtid, säger 41-åringen som tillträdde som förbundskapten den andra juni.

Kategori: Futsal
Uddevalla jublar.

IFK Uddevalla redo för UEFA Futsal Cup

När IFK Uddevalla Futsal säkrade sitt SM-guld i Helsingborg efter 6-4-segern mot Borås tilldelades de även en plats i det europeiska futsalspelet, Uefa Futsal Cup. Den svenska mästaren kommer att gå in i Preliminary Round, och efter ett besök från delegaten stod det klart att Uddevalla skulle få arrangera det hemma i Agnebergshallen 23-26 augusti. Alla matcher sänds på Football TV.

Kategori: Futsal
Svenska mästarna IFK Uddevalla möter lag från Tyskland, Andorra och San Marino i kvalomgången till UEFA Futsal Cup.

Uddevallas lottning i UEFA Futsal Cup

Svenska mästarna IFK Uddevalla - som för första gången någonsin spelar turneringen - arrangerar kvalet till UEFA Futsal Cup 22-27 augusti. Under torsdagen blev det också klart vilka motståndare Uddevalla ställs mot.

Kategori: Futsallandslaget
Lars Ternström

Nya kaptensduons första trupp

20 spelare, varav elva utan tidigare landslagserfarenhet, är kallade när nya förbundskaptensparet Matija Dulvat och Lars Ternström samlar sin första trupp för ett sommarläger i Uddevalla 13-16 juli.
- Det här känns oerhört inspirerande, säger Ternström som redan hunnit ha många kontakter med spelare och klubbar i sin nya roll.

Kategori: Futsal

Uddevalla värd för UEFA-cupspel

Svenska mästarna IFK Uddevalla har fått äran att stå som värd för en av grupperna i preliminäromgången av UEFA Futsal Cup 23-26 augusti.
- Det är oerhört glädjande och stort för både oss och Uddevalla att vi får stå värd för en internationell turnering av den här digniteten, säger klubbchefen Dennis Fredriksson på IFK:s facebooksida.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter