Kategori: Futsal
Svenska mästarna IFK Uddevalla möter lag från Tyskland, Andorra och San Marino i kvalomgången till UEFA Futsal Cup.

Uddevallas lottning i UEFA Futsal Cup

Svenska mästarna IFK Uddevalla - som för första gången någonsin spelar turneringen - arrangerar kvalet till UEFA Futsal Cup 22-27 augusti. Under torsdagen blev det också klart vilka motståndare Uddevalla ställs mot.

Kategori: Futsallandslaget
Lars Ternström

Nya kaptensduons första trupp

20 spelare, varav elva utan tidigare landslagserfarenhet, är kallade när nya förbundskaptensparet Matija Dulvat och Lars Ternström samlar sin första trupp för ett sommarläger i Uddevalla 13-16 juli.
- Det här känns oerhört inspirerande, säger Ternström som redan hunnit ha många kontakter med spelare och klubbar i sin nya roll.

Kategori: Futsal

Uddevalla värd för UEFA-cupspel

Svenska mästarna IFK Uddevalla har fått äran att stå som värd för en av grupperna i preliminäromgången av UEFA Futsal Cup 23-26 augusti.
- Det är oerhört glädjande och stort för både oss och Uddevalla att vi får stå värd för en internationell turnering av den här digniteten, säger klubbchefen Dennis Fredriksson på IFK:s facebooksida.

Kategori: Futsal

Inbjudan till regionala futsalligan damer

Lindahl-Göteborg i årets SM-final

Till säsongen 2017/18 införs ett helt nytt tävlingsformat på damsidan - regionala futsalligan som kvalificerar för SM-slutspelet till våren. Den "gamla" vägen till SM, via DM, finns inte längre. Vill man vara med och slåss om SM-titeln ska man se till att anmäla sig till regionala futsalligan - senast 15 augusti.

Kategori: Futsallandslaget
Matija Dulvat. Foto: Privat

Matija Dulvat ny förbundskapten för futsallandslaget

Efter fem år med landslagsfutsal rustar Svenska Fotbollförbundet nu för nästa utvecklingssteg genom att rekrytera en ny förbundskapten utifrån. 41-årige Matija Dulvat, som enligt utsago "lever och andas futsal" har en diger meritlista både som spelare och tränare. Kroaten, för övrigt SvFF:s första utländska förbundskapten, kommer att assisteras av Lars Ternström som bland annat coachat IFK Göteborg till SM-guld och ansvarat för det svenska F17-landslaget.

Kategori: Futsal

SM-slutspelen i ny tappning

Den nationella futsalen fortsätter att utvecklas i snabb takt. Till den kommande säsongen blir det nya slutspelsformat och på damsidan är det premiär för den regionala futsalligan som kvalificerar för SM-slutspelet.

Kategori: Futsal

Säsongen sammanfattas i Match

En intensiv futsalsäsong har nått sitt slut. I tidningen Matchs futsalbilaga sammanfattas allt med extra fokus på SM-slutspelet och SFL-säsongen. Dessutom en blick framåt på namnkunniga lag som tar klivet upp till nästa år. Läs allt som e-magasin.

Kategori: Futsal
2019 kommer dam-EM att spelas i futsal.

En rad förändringar inom futsal

UEFA satsar på futsal. Bland annat utökas antalet landslag i EM till 16 nationer och dessutom tillkommer mästerskap för damer samt U19 pojkar.
- Att UEFA nu tar klivet mot att utöka med EM-slutspel för damer och ungdomar är ett bevis på att sporten växer i Europa och att UEFA nu kraftsamlar för att utveckla sporten vidare, säger Per Broberg, utvecklingsansvarig för futsal på SvFF.

Kategori: Futsal

Ungdomslagen som vann futsal-SM

Under söndagen livesände SvFF finalspelet i ungdomsklasserna i futsal-SM. Vinnarna i U17 flickor blev Jitex Mölndal BK och i U15 flickor AIK FF. På pojksidan stod Sunnanå SK som segrare i U17 och Västerås SK ungdomsfotbollsklubb i U15-klassen.

Kategori: Futsal
Robert Bagger gjorde hattrtick för IFK Uddevalla när de besegrade Borås AIK i SM-finalen.

Äntligen guld för IFK Uddevalla

IFK Uddevalla är svenska mästare i futsal på herrsidan efter att ha besegrat Borås med 6-4 i finalen i Helsingborg Arena. Tredje gången gillt för Uddevalla som tog silver både 2015 och 2016.
– Som vi verkligen har krigat för detta. Känslan den är på topp, men jag kan inte beskriva det mer än så. Det går inte alltså, sade Uddevallas lagkapten Granit Berisha i C Mores sändning kort efter att han lyft SM-pokalen inför de tillresta supportrarna.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter