Kategori: Futsal

USM futsal: Borgeby starkast i F17-finalen

Borgeby FK vann USM-guldet i futsal F17. FOTO: SvFF.

Skånska Borgeby FK vann SM-guldet i USM futsal F17. Efter en mållös första halvlek tog Borgeby greppet om finalen med två snabba mål av Johanna Lindblom och Myra Malmborg i den andra halvleken. Det var inte många sekunder mellan målen.
Stockholm United tog en time-out, men när Louise Hayden direkt därpå ökade på till 3-0 var det hela definitivt avgjort. Slutresultatet skrevs 4-0 efter mål av Louise Persson mål i slutsekunderna.

Kategori: Futsal

USM futsal: P15-guldet till Västerås

Västerås SK FK - svenska mästare USM futsal P15. FOTO: SvFF.

Västerås SK FK besegrade Skoftebyns IF från Trollhättan i USM-finalen futsal P15.
VSK ryckte ifrån till en 2-0-ledning som Skoftebyn så småningom kvitterade, men VSK kunde ta ledningen på nytt i den andra halvleken och till slut sätta matchavgörande 4-2 på en fast situation.

Kategori: Futsal

USM futsal: Lerum F15-mästarinnor

Lerum är svenska mästarinnor i futsal F15. FOTO: SvFF.

Lerum är svenska F15-mästarinnor i futsal. Detta efter att ha besegrat Hammarby med 3-1 efter förlängning i finalen. Efter ordinarie tid var ställningen 1-1.
I semifinalerna besegrade Hammarby Sollebrunn med 4-3 samtidigt som Lerum besegrade Älvängen med 4-2.

Kategori: Futsal
Bild från finalerna förra året, Foto: bildburken.se

Ungdoms-SM avgörs i Helsingborg

Precis som förra året kommer slutspel och finaler av 2018 års ungdoms-SM i futsal avgöras i Helsingborg. Under helgen blir Helsingborg Arena spelplats för ungdoms-SM där 32 lag gör upp om titlarna i 15- och 17-årsklasserna på både flick- och pojksidan. De första matcherna har avspark 17.00 på fredag.

Kategori: Futsal
Lindahl FF och IFK Göteborg Futsal, finalister 2017, återfinns i årets slutspel.

Slutspelsklart i RFL

På söndag spelas kvartsfinalerna i RFL. De regionala seriegrupperna är avgjorda och åtta lag återstår nu när slutspelet i futsal-SM inleds i helgen. Slutspelet spelas under de kommande tre helgerna och den 24 februari spelas finalen där svenska mästare koras.

Kategori: fogis.se

Karl-Erik bloggar om hallfrågan

Karl-Erik bloggar om hallfrågan Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson är bekymrad över den styvmoderliga behandling som futsalen, en av landets största hallsporter, ges i vissa av landets kommuner och han vädjar om bättring när höstens tider ska fördelas.
Kategori: Futsal
Tätt i rekordderbyt i november

Slutspelsklart i SFL

Fjärde upplagan av Svenska Futsalligan är avslutad och nu väntar ett rafflande slutspel, och kval inför nästa säsong när ligan går över till en serie med 14 lag. Futsalmagasinets David Gerd sammanfattar årets säsong så här långt!

Kategori: Futsallandslaget dam
Mufad Bajraktervic har utsetts till förbundskapten för för futsallandslaget dam som startar sin verksamhet inom kort.

Premiär för damlandslag i futsal

I februari 2019 arrangerar Uefa det allra första EM-slutspelet i futsal för damer. Svenska Fotbollförbundet har under en längre tid diskuterat tidpunkten och formerna för att starta ett damlandslag och nu är det klart.
Förbundskapten för det nya landslaget blir Mufad Bajraktarevic, för dagen tränare för Norrköping FK:s herrlag i futsalligan. Premiärlandskampen kommer att spelas mot Tjeckien på hemmaplan i början av april.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter