Kategori: Futsal

Mathias slutade - och kom tillbaka

Efter skadehelvetet är Mathias Etéus tillbaka som spelande sportchef för IFK Göteborg Futsal. 27-åringen pratar målsättningar, landslaget och utvecklingen inom svensk futsal.
– Jag har lärt mig mer om futsal under de två-tre senaste månaderna än vad jag har gjort i hela mitt liv, säger Mathias Etéus.

Kategori: Futsal
All fakta inför SFL 2017/18

Läs om alla lagen inför SFL-starten!

Dags för ny säsong! Svenska Futsalligan är hetare än någonsin och de stora nykomlingarna Djurgården, Hammarby och GAIS sätter extra färg på ligan. I MATCH Futsalguiden hittar du intervjuer med profilerna och fakta över alla spelare i de 16 SFL-lagen!

Kategori: Futsal
Patrik Persson, GAIS. Foto: Johan Velagic.

Nykomlingarna GAIS öppnar SFL-säsongen

Lördag 28 oktober drar den fjärde upplagan av Svenska Futsalligan igång. I seriepremiären ställs nykomlingarna GAIS Futsal mot Skoftebyns IF.
– Jag känner att vi har bra material och kommer att anta utmaningen med glädje. Vi kommer alltid tävla för att vinna, säger GAIS Futsals tränare Patrik Persson.

Kategori: Futsallandslaget

Här är truppen till Ungern-matcherna

Efter dubbelmöte med Wales i september steppar futsallandslaget upp. Ungern väntar i två matcher, 11 november i Norrköping och den 12:e i Eskilstuna.
- Jättebra matcher för oss. Ungern är en futsalnation som kommit långt, säger assisterande förbundskapten Lars Ternström. Se Lars hela truppresentation i videoinslaget ovan!

Kategori: Futsallandslaget
Det blev en förlust och en oavgjord för futsallandslaget i helgens möten med Wales. FOTO: SvFF.

2-2 i match två mot Wales

Det blev oavgjort 2-2 för futsallandslaget i helgens andramöte med Wales i Visby.
Svensk dominans och ett fall framåt rent spelmässigt jämfört med gårdagen, men manlyckades inte förvalta tillräckligt många av de målchanser som skapades.
Målvakten Felix Nordenfors, 20, gjorde en fin landslagsdebut när han löste av Christopher Solberg efter pausvilan.

Kategori: Futsallandslaget
Det blev tyvärr förlust med 3-2 mot Wales för futsallandslaget i säsongens första landskamp.

Knapp förlust mot Wales

Den första matchen i dubbelmötet mot Wales slutade tyvärr med 2-3-förlust för Sverige mot Wales. Sverige tog igen ett 0-2-underläge till 2-2 i den andra halvleken men Wales drog det längsta strået och vann.
- Nej, jag tycker inte att det var rättvist. Vi har bra kontroll på dom så siffrorna speglar inte matchen, säger Robert Bagger, som dock stod för matchens mål, till TV4 Sport.

Kategori: Futsal

Futsal världens snabbast växande sport

Svensk futsal tar steg varje år. Det finns 155 000 registrerade futsalspelare i landet, landskamperna tv-sänds och SvFF har lanserat ett nytt varumärke för sporten. Läs om det samt en intervju med den nya förbundskaptenen och allt inför SFL-starten i magasinet Match.

Kategori: Futsal

Svensk Elitfotboll i samarbete med SFL

Vid Svensk Elitfotbolls medlemsmöte togs ett principbeslut att verka för att integrera klubbarna i Svenska Futsalligan i en egen futsalsektion i SEF.
– Det här är ett stort steg för oss, säger Johan Ivhall, ordförande i ÖSK Futsal, i ett pressmeddelande från SEF.

Kategori: Futsallandslaget
Matija Dulvat

Svensk futsal är redo att ta nästa steg, och nästa

Matija Dulvat är en internationellt erkänd spelare med mängder av rutin och ett gigantiskt kontaktnät. Nu ska han se till att svensk futsal utvecklas – både på landslags- och klubbnivå.
– En stor del av mitt jobb kommer att handla om att få klubbar och landslag att dra åt samma håll för att utveckla och bygga sporten. Det finns en enorm utvecklingspotential i landet och det är en stor ära för mig att få vara inblandad i svensk futsals framtid, säger 41-åringen som tillträdde som förbundskapten den andra juni.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter