Kategori: Futsal

Inbjudan till regionala futsalligan damer

Lindahl-Göteborg i årets SM-final

Till säsongen 2017/18 införs ett helt nytt tävlingsformat på damsidan - regionala futsalligan som kvalificerar för SM-slutspelet till våren. Den "gamla" vägen till SM, via DM, finns inte längre. Vill man vara med och slåss om SM-titeln ska man se till att anmäla sig till regionala futsalligan - senast 15 augusti.

Kategori: Futsallandslaget
Matija Dulvat. Foto: Privat

Matija Dulvat ny förbundskapten för futsallandslaget

Efter fem år med landslagsfutsal rustar Svenska Fotbollförbundet nu för nästa utvecklingssteg genom att rekrytera en ny förbundskapten utifrån. 41-årige Matija Dulvat, som enligt utsago "lever och andas futsal" har en diger meritlista både som spelare och tränare. Kroaten, för övrigt SvFF:s första utländska förbundskapten, kommer att assisteras av Lars Ternström som bland annat coachat IFK Göteborg till SM-guld och ansvarat för det svenska F17-landslaget.

Kategori: Futsal

SM-slutspelen i ny tappning

Den nationella futsalen fortsätter att utvecklas i snabb takt. Till den kommande säsongen blir det nya slutspelsformat och på damsidan är det premiär för den regionala futsalligan som kvalificerar för SM-slutspelet.

Kategori: Futsal

Säsongen sammanfattas i Match

En intensiv futsalsäsong har nått sitt slut. I tidningen Matchs futsalbilaga sammanfattas allt med extra fokus på SM-slutspelet och SFL-säsongen. Dessutom en blick framåt på namnkunniga lag som tar klivet upp till nästa år. Läs allt som e-magasin.

Kategori: Futsal
2019 kommer dam-EM att spelas i futsal.

En rad förändringar inom futsal

UEFA satsar på futsal. Bland annat utökas antalet landslag i EM till 16 nationer och dessutom tillkommer mästerskap för damer samt U19 pojkar.
- Att UEFA nu tar klivet mot att utöka med EM-slutspel för damer och ungdomar är ett bevis på att sporten växer i Europa och att UEFA nu kraftsamlar för att utveckla sporten vidare, säger Per Broberg, utvecklingsansvarig för futsal på SvFF.

Kategori: Futsal

Ungdomslagen som vann futsal-SM

Under söndagen livesände SvFF finalspelet i ungdomsklasserna i futsal-SM. Vinnarna i U17 flickor blev Jitex Mölndal BK och i U15 flickor AIK FF. På pojksidan stod Sunnanå SK som segrare i U17 och Västerås SK ungdomsfotbollsklubb i U15-klassen.

Kategori: Futsal
Robert Bagger gjorde hattrtick för IFK Uddevalla när de besegrade Borås AIK i SM-finalen.

Äntligen guld för IFK Uddevalla

IFK Uddevalla är svenska mästare i futsal på herrsidan efter att ha besegrat Borås med 6-4 i finalen i Helsingborg Arena. Tredje gången gillt för Uddevalla som tog silver både 2015 och 2016.
– Som vi verkligen har krigat för detta. Känslan den är på topp, men jag kan inte beskriva det mer än så. Det går inte alltså, sade Uddevallas lagkapten Granit Berisha i C Mores sändning kort efter att han lyft SM-pokalen inför de tillresta supportrarna.

Kategori: Futsal
Lindahl firar ett av två mål från Michelle Rojas Flores (90) i SM-finalen mot Göteborg.

Lindahl FF försvarade SM-guldet

Lindahl FF är för andra året i rad svenska mästarinnor i Futsal. I lördagens final besegrade man IFK Göteborg Futsal med 6-2, efter ledning 3-0 i paus.
Michelle Rojas Flores och Moa Ingebretsen tvåmålsskyttar för Lindahl där övriga mål gjordes av Malin Engdahl och Pernilla Jansson.
Julia Cederberg och Sofia Hagman målskyttar för Göteborg.

Kategori: Futsal
Får Lindahl jubla igen, fr v Mariama Jammeh, Ida Hedstad och Emma Vidström.

Finalhelg i Helsingborg

Publiksuccé, snygga mål och tuffa närkamper. Det, och lite till, innehöll de tajta semifinalmatcherna. Till helgen väntar de avgörande finalerna i Helsingborg Arena, och även direktsänt i Cmore.
Från herrsidan tog sig de båda söderlagen, Borås AIK och IFK Uddevalla, vidare. På damsidan kommer finalen att spelas mellan fjolårsvinnaren Lindahls FF och IFK Göteborg.

Kategori: Futsal

Uddevalla-Borås i SM-final

De hade övertaget efter de inledande semifinalerna och de bestod testet. IFK Uddevalla slog tillbaka Örebro SK med 5-2 hemma i Agnebergshallen inför rekordpublik och Borås AIK är klara för sin första SM-final efter 3-1 hemma mot Örebro FC. På damsidan är regerande mästarinnorna Lindahl finalklara.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter