Kategori: Futsallandslaget herr
Målvakt Christopher Solberg fick sträcka ut och gjorde flera räddningar trots resultatet.

Finland sänkte Sverige i andra halvlek

Så var det dags för 2017 års upplaga av Nordic Cup i Futsal. Turneringen spelas i år i Norge och Sverige fick inleda matchandet mot regerande mästarna från Finland. Futsallandslaget höll 1-1 i paus men Finland gjorde en bättre andra halvlek och vann till slut med klara 6-1.

- Vi hade ganska klart för oss att det skulle bli tufft. Finland är väldigt duktiga. De har kört på med samma trupp i många år, säger assisterande förbundskapten Lars Ternström.

Kategori: Futsallandslaget herr
Mellan 5 och 9 december spelas Nordic Cup i futsal. Det spelas i Trondheim, Norge.

Truppen till Nordic Cup

Efter två meriterande landskamper och en ännu mer meriterande seger mot Ungern ska Futsallandslaget spela Nordic Cup i norska Trondheim. Förbundskaptenen Matija Dulvat har tagit ut sex spelare i 20-mannatruppen som inte har spelat någon landskamp tidigare.

Kategori: Futsallandslaget herr
Det blev onödigt jämnt mellan Sverige och Ungern. Sverige var det bättre laget med siffermässigt slutade det 5-4.

Sverige tog revansch mot Ungern

En rättvis seger mot 13:e rankade Ungern på hemmaplan. Hur låter det? Jo bra, och det var också så det blev för 27:e rankade Sverige. Sverige var det bättre laget och vann - lite väl jämnt siffermässigt - med 5-4 i Eskilstuna.
- Självklart fantastiskt skönt att vinna den här matchen. Jag tycker vi förtjänar det, säger målskytten Emilio Rossi till TV4 Sport.

Kategori: Futsallandslaget herr

Förlust mot Ungern i Norrköping

Debuterande Irfan Delimedjac tröstmålade när Sverige föll mot Ungern i Himmelstalundshallen med 1-3. Efter en knackig inledning jämnade Sverige ut spelet i den andra halvleken som bådar gott inför returmatchen i Eskilstuna 16.45 på söndag. Den, liksom dagens match, kan ses på TV4 Sport/CMore.

Kategori: Futsallandslaget herr

Här är truppen till Ungern-matcherna

Efter dubbelmöte med Wales i september steppar futsallandslaget upp. Ungern väntar i två matcher, 11 november i Norrköping och den 12:e i Eskilstuna.
- Jättebra matcher för oss. Ungern är en futsalnation som kommit långt, säger assisterande förbundskapten Lars Ternström. Se Lars hela truppresentation i videoinslaget ovan!

Kategori: Futsallandslaget herr
Det blev en förlust och en oavgjord för futsallandslaget i helgens möten med Wales. FOTO: SvFF.

2-2 i match två mot Wales

Det blev oavgjort 2-2 för futsallandslaget i helgens andramöte med Wales i Visby.
Svensk dominans och ett fall framåt rent spelmässigt jämfört med gårdagen, men manlyckades inte förvalta tillräckligt många av de målchanser som skapades.
Målvakten Felix Nordenfors, 20, gjorde en fin landslagsdebut när han löste av Christopher Solberg efter pausvilan.

Kategori: Futsallandslaget herr
Det blev tyvärr förlust med 3-2 mot Wales för futsallandslaget i säsongens första landskamp.

Knapp förlust mot Wales

Den första matchen i dubbelmötet mot Wales slutade tyvärr med 2-3-förlust för Sverige mot Wales. Sverige tog igen ett 0-2-underläge till 2-2 i den andra halvleken men Wales drog det längsta strået och vann.
- Nej, jag tycker inte att det var rättvist. Vi har bra kontroll på dom så siffrorna speglar inte matchen, säger Robert Bagger, som dock stod för matchens mål, till TV4 Sport.

Kategori: Futsal

Futsal världens snabbast växande sport

Svensk futsal tar steg varje år. Det finns 155 000 registrerade futsalspelare i landet, landskamperna tv-sänds och SvFF har lanserat ett nytt varumärke för sporten. Läs om det samt en intervju med den nya förbundskaptenen och allt inför SFL-starten i magasinet Match.

Kategori: Futsallandslaget herr
Matija Dulvat

Svensk futsal är redo att ta nästa steg, och nästa

Matija Dulvat är en internationellt erkänd spelare med mängder av rutin och ett gigantiskt kontaktnät. Nu ska han se till att svensk futsal utvecklas – både på landslags- och klubbnivå.
– En stor del av mitt jobb kommer att handla om att få klubbar och landslag att dra åt samma håll för att utveckla och bygga sporten. Det finns en enorm utvecklingspotential i landet och det är en stor ära för mig att få vara inblandad i svensk futsals framtid, säger 41-åringen som tillträdde som förbundskapten den andra juni.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter