Falcao FC svenska mästare

Jublande spelare i Falcao FC.
Jublande spelare i Falcao FC.

Det blev en dramatisk final i futsal-SM. Regerande mästarna Lindahl FF och Falcao FC följdes åt resultatmässigt, turades om att göra mål, och efter full tid var det oavgjort 6-6. Väl i förlängningen var Falcao starkast och klev ifrån och vann med 10-6. Stor matchhjälte – Daniella Chamoun som prickade in sex av tio mål för Falcao.

Nämnda Daniella Chamoun öppnade målskyttet och satte Falcao i ledning efter drygt fyra minuter. Falcao ledde även med 2-0 innan Lindahl kom tillbaka och vände till 3-2.

Det var spelglada lag som bjöd publiken i Eriksdalshallen, Stockholm, på en dramatisk tillställning. Falcao kom tillbaka igen, 3-3, innan Lindahl åter gick upp i ledning. När domaren blåste av efter 40 spelminuter hade lagen fortsatt följas åt resultatmässigt och matchtavlan visade 6-6.

Det krävdes alltså förlängning för att separera Lindahl och Falcao. Båda lagen tog sig till final via förlängning i semifinalerna, för Falcao krävdes det även straffar. Så det var erfarna förlängningslag som gjorde upp i 2x5 minuter.

Väl i förläningen var Falcao vassast. Falcao prickade in 7-6 relativt tidigt i förlängning och sedan rann det iväg. Tämligen omgående blev det 8-6 och i Lindahls jakt på reducering kunde Falcao göra två ytterligare mål.

10-6. Falcao FC är svenska mästare i Futsal 2018.

Mål Lindahl FF: Ellen Gibson 2, Ida Hedstad, Fia Grönborg, Frida Thilén, Katrin Schmidt.

Mål Falcao FC: Daniella Chamoun 6, Nazanin Vaseghpanah, Diala Elia, Elin Sköld, Susan Kiryo.

Senaste nytt: Futsal