USM futsal: Bele Barkarby vann chansrik P17-final

Bele Barkarby vann USM-finalen i futsal P17 mot Älvsjö. FOTO: SvFF.

Bele Barkarby är svenska USM-mästare i futsal P17. I en mål- och chansrik final mot Älvsjö låg man hela tiden steget före och vann till slut med 6-4, efter 3-2 i paus.

Bele Barkarby var först att få utdelning i P17-finalen. Adam Würtz gjorde ett vackert 1-0-mål när han tåade upp bollen i högra krysset efter en omställning med snabbt målvaktsutkast från målvakten Adam Smedberg.

Efter flera försök fick Älvsjö sedan betalt för en inövad hörnvariant när man kvitterade till 1-1 genom Lukas Svensson, men Bele Barkarby tog ledningen omedelbart igen. Det tog bara 13 sekunder innan Petar Peric kunde trycka in en retur till 2-1.

Bele Barkarby fick sedan in 3-1 när en hörna från Peric styrde på ett Älvsjöben och in i mål. Älvsjö reducerade före pausvilan genom Jesper Källman, framspelad av Svensson.

I den andra halvleken fick Älvsjö till en ny kvittering. Efter vinkelskott på en högerhörna kunde Kamil Dudziak styra in 3-3-målet med bröstet.
Bele Barkarby tog sedan återigen ledningen. 4-3 kom efter snabbt utkast från Smedberg och direktpass till Tiago Silva Sanchez, som sköt lågt vid högra stolpen.

Bele Barkarbys 5-3, som stöttes in av Sajad Al-Sarray på passning från Würtz, kom till på samma sätt: utkast, direktpass och skott i mål.
Och när Älvsjö sedan reducerade till 5-4 var det samma metodik. Utkast till Gustav Hävner, som med elegant hittade fram till Jesper Källman som mötte på ett tillslag.

Älvsjö tog timeout och tryckte på för att försöka få till ytterligare en kvittering, men Silva Sanchez satte avgörande 6-4 för Bele Barkarby, som därmed också lade beslag på SM-guldet.

I semifinalerna vann Älvsjö med 4-2 mot Torslanda medan Bele Barkarby besegrade FBK Karlstad med hela 8-2.

SM Futsal pojkar 17 år, finalspel
Arena: Helsingborg Arena A-hall
Domare: Ahmed Abid
4 - 6
Avslutad
Starttid: 2018-02-18 16:00
Halvtidsresultat: 2 - 3

Matchinformation

Helsingborg Arena A-hall

Hitta hit

Förstedomare: Ahmed Abid

Andredomare: Tomislav Cosic

Tredjedomare: Stefan Andrade, Gislaved

Fjärdedomare: Henrik Zetterlund, Kumla

Matchnummer: 000761003