Abraham ser fram emot Nordic Cup

Charbel Abraham

Futsallandslaget har samlats i Skövde för att spela Nordic Cup. Nya matcher väntar som förberedelse inför EM-kvalet som inleds i januari. Sverige, Norge, Danmark, Finland och Grönland gör under de kommande dagarna upp om att få titulera sig bäst i Norden.

- Bra matcher som förbereder oss inför det viktiga EM-kvalet som spelas i slutet av januari, säger futsallandslagets förbundskapten Charbel Abraham.

Futsallandslaget är åter samlat för att förbereda sig inför det viktiga EM-kvalet. För en månad sedan spelade landslaget säsongens två första matcher mot Tjeckien, rankat tia i Europa, vilket resulterade i dubbla förluster. Nu väntar Nordic Cup med matcher i Skövde och Jönköping.

- Matcherna mot Tjeckien är svåra att analysera så här i efterhand. Det var tidigt på säsongen och många i laget hade inte kommit igång med futsaltänket riktigt. Det märktes. Men trots detta fanns det mycket bra saker och vi var inte utspelade trots att motståndet var ett bra Tjeckien, säger Charbel Abraham.

Nu tittar dock förbundskapten Charbel Abraham framåt och tror på en bra samling. Förutsättningarna är annorlunda, Svensk Futsalligan har rullat igång sedan en månad tillbaka och spelarna i den svenska truppen har hunnit få fyra-fem seriematcher i benen. Slagläge inför prestigeturneringen mot grannländerna i Norden.

- Alla är i gång så spelarna bör ha hittat mer rätt i spelet. Truppen består av spelare som varit med i landslagssammanhang tidigare, så de ska nog snabbt anpassa sig till vårt sätt att spela, säger Charbel Abraham och fortsätter med att analysera det kommande motståndet:

- Vi har mött alla lag bortsett från Grönland som är helt nya i dessa sammanhang. Finland vet vi är väldigt bra, något längre fram i utvecklingen jämfört med vad vi övriga nationer är. Danmark har vi alltid spelat jämnt och tufft med, likaså Norge. Men Norge har nyligen tagit in en italiensk tränare så det ska bli spännande och se vilken prägel han satt på laget.

Landslaget samlades runt lunchtid och redan i morgon, onsdag 17.30, inleder landslaget turneringen med match mot Danmark. Till dess finns två träningspass inplanerade.

- Vi måste få ihop det till denna turnering på kort tid, men det är även ett utmärkt tillfälle att träna ihop oss inför kvalet. Vi prioriterar taktiska bitar och börjar med försvarsspelet under eftermiddagen. Det är väldigt viktigt att vi sätter defensiven, spelar vi bra försvarsspel spelar vi oftast bra även offensivt.

Futsallandslaget tar kliv hela tiden, precis som sporten tar kliv i Sverige. Futsal växer deltagandemässigt, både vad det gäller spelare och lag, och Charbel Abraham ser Nordic Cup som ett utmärkt tillfälle att visa att sporten är på väg framåt:

- Det blir mer publik och fler utövare. Våra landslagsmatcher börjar TV-sändas (alla svenska matcher i Nordic Cup sänds i TV4 Sport) vilket bevisar att intresset finns. Det är viktigt att vi fortsätter bidra med bra saker som gör att intresset blir större. Att vi får spela denna turnering, med vad jag tror kommer bli jämna och bra matcher, på hemmaplan i Sverige är ett bra tillfälle att visa upp sporten till en bredare publik.

Sveriges matcher i Nordic Cup
Alla matcher sänds i TV4 Sport

Danmark-Sverige, 30 november 17.30, Arena Skövde
Sverige-Finland, 2 december 17.30, Jönköpings idrottshus
Sverige-Norge, 3 december 15.30, Arena Skövde
Sverige-Grönland, 4 december 16.30, Arena Skövde

Senaste nytt: Futsallandslaget