Sargons fantastiska facit

Sargon Abraham

Med 21 mål på 42 A-landskamper är han svensk futsals kanske största affischnamn. Att det är hans farbror som är förbundskapten påverkar inte det omdömet.
Sargon Abrahams skicklighet talar för sig själv. Även när vi talar "vanlig" fotboll, där Sargon var en starkt bidragande orsak till att Skövde AIK i höst gick upp till division 1 2017. Men nu handlar det om Nordic Cup, nordiska mästerskapen, i futsal.

– Formen känns bra, säger Sargon.

Han har just varit med om härlig fotbollshöst, där hans Skövde AIK tog klivet upp till division 1.

– Jag gjorde 22 mål och det bidrog väl en del, säger Sargon utan att låta det minsta stöddig.

Vilket är roligast av futsal och "vanlig" fotboll?

– Båda varianterna är roliga på sitt sätt. Ska jag vara ärlig är det nog vanlig fotboll. Men samtidigt ä-l-s-k-a-r jag futsal och tycker det är jättebra som träning. Det är inte minst ett sätt för mig att hålla igång hela vintern.

Att det är Sargons farbror, Charbel Abraham, som är förbundskapten för det svenska futsallandslaget är ingenting som stör Sargon Abraham. Tvärtom.

– Nej, han är min tränare i den vanliga fotbollen också. Det skulle väl i så fall vara att han skäller på mig mer än han skäller på andra. Men det är något jag kan ta. Utan problem, understryker Sargon.

Som är mycket nöjd med den generation som nu representerar Sverige.

– Vi har ett bra landslag. Då är det inte svårt att prestera, säger Sargon generöst.

Nordic Cup, dina tankar?

– Det ska bli väldigt roligt att komma igång med att visa att vi är det bästa laget i Norden!

Sverige inleder Nordic Cup i Arena Skövde ikväll 17.30 genom att möta Danmark. Nationerna har mötts fem gånger tidigare och det är danskarna som har det statistiska övertaget med tre segrar mot en svensk (5-2 i jannuari i Helsingborg).
Finland och Norge möts, också i Arena Skövde, 15.00. NM fortsätter sedan med matcher i Skövde torsdag, lördag och söndag. På fredag är det Idrottshuset i Jönköping som är spelplats.

Senaste nytt: Futsallandslaget

Upplagt av: Michael Ljungberg