Göteborgsderbyt sänds i Eurosport

Futsalderby i Scandinavium och Eurosport på söndag.

På söndag klockan 13 är det stor derbyfest när IFK Göteborg och GAIS möts i en match som ska bli den största futsalmatchen i Sverige någonsin. Scandinavium är bokat och nu är det klart att Eurosport sänder SFL-derbyt.

Det tidigare publikrekordet för en futsalmatch i Sverige ligger på 1.754 åskådare men ska ryka all världens väg på söndag. Scandinavium står redo att ta emot 5.800 personer vilket borgar för en härlig fotbollsfest mellan rivalerna IFK Göteborg och GAIS.

Eurosport 1 och Eurosport Player kommer att sända futsalfesten kl 13.00 på söndag och kommentatorer är Niklas Jarelind och Anders Svensson.

– Intresset för futsal växer hela tiden och det är otroligt kul att kunna visa derbyfesten. I vårt framtida samarbete med Svensk Elitfotboll (SEF) kommer futsal vara en viktig del, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Eurosport och Discovery Networks Sweden.

– Jag är övertygad om att matchen blir en familjefest, precis som när lagen möts i fotbollen, säger Stefan Lundin, sportdirektör på Svensk Elitfotboll.

Upplagt av: Svensk Elitfotboll