SFL

Svenska Futsalligan (SFL) - Herrar

SFL avgörs i två seriegrupper (Norra och Södra) och därefter genom slutspel. Lag 1-4 i respektive seriegrupp kvalificerar sig till slutspel i SFL. Slutspelet består av kvartsfinaler, semifinaler och final. Segrande förening i finalen utses till Svenska Mästare i futsal gör herrar och kvalificerar sig för deltagande i UEFA Futsal Cup.

Spelprogram för slutspelet finner ni under fliken Slutspel i menyn till vänster.

Förkval

Kvalet till SFL kommer att genomföras i två steg med ett förkval och ett kval mot segrarna i div. 1. Förkvalet avgörs genom att Lag 6 i den norra seriegruppen möter Lag 7 i den södra seriegruppen och Lag 6 i den södra seriegruppen möter lag 7 i den norra seriegruppen. Förkvalet avgörs genom dubbelmöten hemma/borta. Högst rankat lag i respektive kvalmatch är hemmalag i den andra kvalmatchen.

Resultat för förkvalet finner ni under fliken Förkval i menyn till vänster.

Kval till SFL

De sex lag 1 från div. 1 och vinnare i förkvalet spelar kval parvis om fyra platser till SFL. Kvalet genomförs via dubbelmöte hemma-borta, med geografisk spelordning. Om antalet poäng och målskillnad, dvs. skillnaden mellan antalet gjorda mål och insläppta mål, är lika efter andra kvalmatchen ska speltiden utsträckas med en förlängning om 2 x 5 minuter. Har matchen ändå inte avgjorts sker avgörande genom straffsparkstävling enligt Spelregler för futsal. De fyra segrande kvallagen är kvalificerade till SFL.

Spelprogram för kvalet finner ni under fliken Kval till SFL i menyn till vänster.