Kategori: Damlandslaget

Lina Hurtig trivs i landslaget

Lina Hurtig gjorde mål mot Kroatien och har fått en bra start under nya förbundskaptenen Peter Gerhardsson. Den offensiva spelaren har missat mästerskap med skador senaste åren men trivs nu med att åter spela i landslaget.

- Det känns jättekul att vara tillbaka med landslaget igen. Jag har haft en bra säsong i Linköping och fått träna på, spela mycket matcher, så det känns mycket bra, säger Lina Hurtig.

Kategori: P16/01

Sverige vidare efter 1-1 mot Polen

Rasmus Wikström kvitterade på tilläggstid mot Polen.

P16/01-landslaget har säkrat avancemang till vårens Elite Round i EM-kvalet. Den avslutande matchen mot Polen slutade 1-1 efter att Rasmus Wikström kvitterat på frispark med matchens sista spark på tilläggstid i den andra halvleken.

Kategori: F16/01

7-0 i gruppfinalen mot Ryssland


F16/01-landslaget svarade för ytterligare en helgjuten insats när man avslutade EM-kvalet med seger 7-0 i gruppfinalen mot Ryssland. Sverige därmed vidare som gruppsegrare med maximala nio poäng och 19-0 i målskillnad.
Beata Olsson gjorde tre av Sveriges mål, övriga fullträffar av Johanna Lindell, Wilma Ljung Klingwall, Sara Lilja Vidlund och Tilde Lindwall.

- Vi avslutar med flaggan i topp totalt gör vi tre bra matcher i kvalet mot olika typer av motstånd. Faktiskt gör vi sex bra halvlekar, det har vi inte gjort tidigare. En stor eloge till tjejerna som har fått ihop helheten. Det vi har tränat på och lagt mycket tid på sitter, summerar förbundskapten Katarina Dunder Olsson.

Kategori: Damlandslaget

Damlandslaget på plats i Borås

Damlandslaget har anlänt Borås inför matchen mot Ungern på tisdag. En av alla spelsugna är mittbacken Magdalena Eriksson som nu åter är med i landslaget för första gången under Peter Gerhardssons ledning.

- Det känns väldigt kul. Det känns som en nystart med nya ledare och ett nytt sätt att tänka, nytt sätt att spela fotboll. Så det känns väldigt roligt, säger Magdalena Eriksson.

Kategori: Damlandslaget
Jessica Samuelsson skriver autografer på en tidigare öppen träning.

Öppen träning i Borås på söndag

Under lördagen förflyttade sig Damlandslaget från Göteborg till Borås inför den kommande VM-kvalmatchen mot Ungern på tisdag. Inför matchen kommer landslaget ha en öppen träning i Borås. Se landslaget träna och passa på att ta foton och autografer efter träningen i morgon söndag. Landslaget tränar mellan 11.30-13.00 på Borås Arena och skriver autografer efter.

Kategori: F18/99

2-0 för tålmodigt Sverige

Loreta Kullashis inhopp spelade avgörande roll för Sverige

Efter 7-0 i EM-kvalöppningen mot Bulgarien i veckan blev det betydligt vanskligare för F18-landslaget mot Vitryssland. Det tog dryga 70 minuter för blågult att få hål på det disciplinerade motståndarförsvaret.
- Vi vinner solklart men så länge det står 0-0 är det tufft, säger förbundskapten Calle Barrling som är full av lovord både till det egna laget och motståndarna.

Kategori: Landslag

SvFF:s generalsekreterare om en hektisk vecka

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand om den hektiska veckan som har varit. Sjöstrand pratar om hur VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark ställdes in, lottning och biljettförsäljning till playoff-matchen mot Italien och hur förhandlingarna går med de svenska damlandslagsspelarna.

Kategori: Damlandslaget

Autografskrivning på Gamla Ullevi

Damlandslaget öppnade upp för autografskrivning på Gamla Ullevi under fredagskvällen. När matchen mot Danmark blev inställd ville spelarna ge tillbaka något till alla fans och tog foton och skrev autografer till upp mot 600 besökare. Tack Göteborg - nu laddar landslaget om för matchen mot Ungern i Borås på tisdag.

Kategori: P16/01

Storseger mot San Marino

P16/01-landslaget följde upp 1-1 mot Cypern med en 9-0-seger mot San Marino i EM-kval 1. För Sverige, som var ineffektiva i den inledande matchen, släppte det fullständigt och Roger Franzéns landslag ledde med 6-0 redan i paus.
- Idag tog vi tillvara på chanserna och var effektiva - till skillnad från mötet med Cypern, säger förbundskaptenen.

Kategori: F16/01

Tvåsiffrigt mot Kroatien i EM-kvalet


F16/01-landslaget hade målfest i EM-kvalet mot Kroatien på Skarsjövallen i Ljungskile. Sverige vann med hela 11-0 (6-0). Målskyttar Sara Lilja Vidlund 3, Emma Paulsson 3, Beata Olsson 2 samt Kajsa Lang, Julia Walentowicz och Ebba Sjögren.

– En jättebra insats. Vi leder med 6-0 i halvtid och trummar ändå på i andra. Vi lyckades också göra mål när de packade ihop i lägre försvarsspel, vilket vi inte lyckades med mot Israel, kommenterar förbundskapten Katarina Dunder Olsson efter matchen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter