Kategori: F19/96
Calle Barrling

Barrling försiktigt optimistisk

F19-landslaget får öppna EM i Israel mot värdnationen på Ramlas stadion den 15 juli. Det blev utfallet av kvällens lottning där Frankrike och Danmark utgör de två andra lagen i Sveriges grupp A. Förbundskapten Calle Barrling är försiktigt optimistisk:
- Det är okej, vi har en bra chans.

Kategori: U23 dam
Hanna Glas är en tre Piteåspelare i U23-truppen till fyrnationsturneringen i Norge.

U23-trupp till turnering i Norge

U23-landslaget spelar fyrnationsturnering i Norge i slutet av månaden där matcher mot i tur och ordning USA, England och Norge väntar.
Förbundskapten Calle Barrling har tagit en trupp bestående av 18 spelare.

Kategori: Damlandslaget
Olivia Schough och Elin Rubensson finns med i Pia Sundhages VM-trupp. Både Oliva och Elin känner att de redo för uppgiften.

Schough och Rubensson är redo

Med mindre än en månad kvar till VM i Kanada tog förbundskapten Pia Sundhage ut sin 23-mannatrupp till mästerskapet. När truppen släpptes var bland annat Sveriges mest meriterade spelare Therese Sjögran på plats – men också VM-debutanterna Olivia Schough och Elin Rubensson.
– Jag är rutinerad, säger 24-åriga Schough och skrattar.

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage har funderat klart. Nu är truppen till sommarens VM-slutspel i Kanada spikad.

Sundhages VM-trupp spikad

Den 8 juni spelar damlandslaget VM-premiär mot Nigeria. På måndagen presenterade förbundskapten Pia Sundhage, efter viss vånda, den trupp som ska göra jobbet borta i Kanada.
– Det har varit svårt, väldigt svårt vill jag säga, när man inte bara har kunnat gå på de idrottsliga prestationerna, utan också måste göra medicinska bedömningar. Men nu är det bestämt och det känns väldigt bra, säger Sundhage.

Kategori: P16/99

Sverige slutar tvåa i turneringen

Joel Asoro (t.h.) gjorde Sveriges mål i matchen mot Vitryssland.

Det svenska P16-landslaget slutar tvåa i fyrnationsturneringen i Minsk. I den avgörande matchen mot Vitryssland spelade lagen oavgjort 1-1. Turneringen är en så kallad Uefa Development Tournament där oavgjorda matcher går till straffläggning och vinnaren får en extra poäng. I straffläggningen, som således blev avgörande för gruppsegern i turneringen, drog Vitryssland det längsta strået och vann med 5-4.

Kategori: Damlandslaget
Therese Sjögran har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan efter sommarens VM-slutspel.

Sjögran slutar efter VM

Therese Sjögran har bestämt sig för att avsluta fotbollskarriären efter VM i Kanada i sommar. Sveriges mesta landslagsspelare blir då sportchef i sin klubb FC Rosengård.

Kategori: P16/99
Teddy Bergqvist gjorde att av målen när P16-landslaget besegrade Estland med 2-0.

Ny svensk seger

Det svenska P16-landslaget besegrade dagens motståndare Estland med 2-0. Landslaget fortsätter imponera i Vitryssland och tog under tisdagen sin andra raka seger under fyrnationsturneringen i Minsk. Efter en mållös första halvlek stängde Sverige matchen med två mål inom tio minuter i mitten av den andra halvleken.

Kategori: P16/99

Inledande vinst mot Litauen

Det svenska P16-landslaget inledde under måndagsförmiddagen fyrnationsturneringen i Minsk på bästa tänkbara sätt. Litauen stod för motståndet och det svenska landslaget inkasserade sin första vinst i turneringen. Laget stod för en bra insats och vann matchen med klara 3-0.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter