Kategori: Futsallandslaget
Det blev tyvärr förlust med 3-2 mot Wales för futsallandslaget i säsongens första landskamp.

Knapp förlust mot Wales

Den första matchen i dubbelmötet mot Wales slutade tyvärr med 2-3-förlust för Sverige mot Wales. Sverige tog igen ett 0-2-underläge till 2-2 i den andra halvleken men Wales drog det längsta strået och vann.
- Nej, jag tycker inte att det var rättvist. Vi har bra kontroll på dom så siffrorna speglar inte matchen, säger Robert Bagger, som dock stod för matchens mål, till TV4 Sport.

Kategori: Herrlandslaget

Så spelas UEFA Nations League

UEFA Nations League - från 2018

I september 2018 är det premiär för UEFA Nations League. Det nya tävlingskonceptet kommer i princip att ersätta herrlandslagens träningslandskamper, istället blir det tävlingsmatcher mot nationer rankade på samma nivå i ett ligasystem med upp- och nedflyttningar och bonuschans att ta sig till EM-slutspel.

Kategori: P15/02

P15/02-landslaget tog revansch

Efter att ha förlorat första mötet med 2-3 tog Sveriges P15/02-landslag en rejäl revansch mot Norge under torsdagen. Christofer Augustssons landslag övertygade och vann med 4-0 i Moelv.
- Det är klart roligare att vinna fotbollsmatcher, konstaterar förbundskaptenen.

Kategori: Landslag

Friends Arena kan bli EM-arena 2020

Friends Arena

I samband med UEFA-kongressen i Genève på onsdagen bekräftade UEFA att det är tveksamt om Belgien klarar av att bygga och få klar en ny nationalarena till EM 2020, som ska spelas på 13 olika orter/länder. Sverige, England eller Wales nämns som tänkbara ersättande arrangörer.

Kategori: Damlandslaget
Lina Hurtig gjorde det förlösande 1-0-målet mot Kroatien.

Tre poäng i Gerhardssons premiärmatch

I hällande regn, på en svårbemästrad plan, bärgade damlandslaget tre poäng i Peter Gerhardssons debut som svensk förbundskapten. Det blev 2-0-seger i bortamötet med Kroatien efter stor svensk dominans, men aningen trevande anfallsspel.
Svenska målskyttar Lina Hurtig och Kosovare Asllani.

Kategori: P15/02
P15:s startelva i Moelv 19/9. Foto: SvFF

Norge vann första P15-kampen

P15-landslaget föll i den första av två landskamper i Moelv mot Norge. Tisdagsmatchen slutade 3-2 (2-1) till hemmalaget efter tidig hemmaledning och sen svensk reducering.
- Norge är väl lite bättre än oss idag. Det finns bra saker men också sånt som vi kan göra bättre, konstaterar förbundskapten Christofer Augustsson efter 02:ornas tredje landskamp.

Kategori: Damlandslaget

Frankrike väntar i november

Damlandslaget kommer möta världsfyran Frankrike i en träningslandskamp på bortaplan den 27 november. Mellan 20-29 november är det internationella speldagar men landslaget har inga VM-kvalmatcher på schemat. I stället kommer Damlandslaget resa till Frankrike för landskamp mot världsfyran.

Kategori: Damlandslaget

Gerhardsson inför premiären

Det är matchdag och vid 18.00 inleder Damlandslaget VM-kvalet mot Kroatien. Truppen har varit samlad i en dryg vecka och svetsats samman inför dagens match. Förbundskapten Peter Gerhardsson är nöjd med hur det har sett ut.

- När vi spelade stort spel i fredags så gjorde spelarna det väldigt bra taktiskt och strukturmässigt. De här sista delarna har varit lite mer anpassat efter Kroatiens sätt att spela och det har också sett bra ut. Så nu är det bara ut och bevisa här idag, när vi möter motståndaren på riktigt.

Kategori: Damlandslaget

Mia Karlsson efter sista träningspasset

Landslaget bytte kroatisk stad under söndagen och genomförde under måndagsförmiddagen det sista träningspasset inför Kroatienmatchen i morgon. Truppen tränade på matcharenan och Mia Karlsson var nöjd med träningen:

- Passet kändes jättebra. Det var en effektiv timme med mycket spel, lite teknik och fasta också. Planen verkar bra, den är mjuk men släpper inte så mycket. Så det kändes bra, säger Mia Karlsson ett par timmar efter träningen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter