Kategori: P19/98
Claes Eriksson pratar om P19-EM.

”Har så pass bra lag att vi ska kunna ta oss vidare från gruppen”

På söndag inleder P19-landslaget EM-slutspelet i Georgien mot Tjeckien. Efter ett starkt kval gör Sverige sitt allra första U19-EM. Väl i mästerskapet är siktet inställt. Debutanterna Sverige vill ta sig vidare från gruppen.
– Vi kan säga att det är ett uttalat mål att ta oss vidare från gruppen. Det tycker alla i truppen att vi ska klara av, säger förbundskapten Claes Eriksson.

Kategori: Futsallandslaget
Lars Ternström

Nya kaptensduons första trupp

20 spelare, varav elva utan tidigare landslagserfarenhet, är kallade när nya förbundskaptensparet Matija Dulvat och Lars Ternström samlar sin första trupp för ett sommarläger i Uddevalla 13-16 juli.
- Det här känns oerhört inspirerande, säger Ternström som redan hunnit ha många kontakter med spelare och klubbar i sin nya roll.

Kategori: U21 herr

Slovakien vann välförtjänt

Det gällde allt, för alla lagen i gruppen. Och i Lublin var Slovakien bäst när man slog tillbaka Sverige med 3-0 (2-0). EM tog slut här för ett tappert svenskt lag och en heroisk gul vägg som stöttade in i det sista!
- Det känns oerhört tungt men vi föll mot ett väldigt bra lag, sa lagkapten Kristoffer Olsson storsint efteråt.

Kategori: U21 herr

Startelvan mot Slovakien


Det är bara seger som gäller 20.45 för Sverige mot Slovakien. Franz Brorsson och Egzon Binaku kommer in i backlinjen och Kerim Mrabti axlar skadade Simon Tibblings roll på mittfältets högerkant - där har ni förändringarna från start jämfört med senast.

Kategori: U21 herr

Seger krävs mot Slovakien


Klockan 20.45 är det avspark i U21-landslagets avgörande gruppspelsmatch mot Slovakien. Seger är ett måste för avancemang, dessutom behöver man hjälp av Polen som samtidigt möter England.

Kategori: Damlandslaget

Truppen till EM i Holland

Självförtroendet är gott efter OS-silvret och optimismen stor inför EM i Holland. Den avgående förbundskaptenen Pia Sundhage har nominerat sin sista svenska trupp.
- Det har varit svårt men härligt. De sista spelarna diskuterar man alltid lite längre, säger Pia.

Kategori: P17/00

Stor P17-trupp till läger på Bosön

P17-landslaget, födda 2000, samlas på Bosön för landslagsläger mellan 9 och 14 juli. Tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow har tagit ut 68 spelare för träning, föreläsningar och internmatcher.

Kategori: U21 herr
Carlos Strandberg stod för ett mål mot Polen men tyvärr räckte det inte till seger. 2-2 slutade matchen.

Sverige straffades på övertid mot Polen

Så nära och så bittert. Tyvärr kunde inte Sverige hålla 2-1-ledningen mot Polen. I den första övertidsminuten slog Polen Dawid Kownacki in en straff som ger Sverige ett prekärt utgångsläge inför den avgörande gruppspelsmatchen mot Slovakien på torsdag.
- Den är ju väldigt svårt men det är ju ändå inte kört. Det är klart att vi ska göra allt för att gripa det sista halmstråt, säger den svenske förbundskaptenen Håkan Ericson till Kanal 5.

Kategori: U21 herr

Dagerstål utstrålar lugn och självförtroende


Måndag kväll klockan 20.45 spelar U21 igen, den här gången mot värdnationen Polen. Norrköpings Filip Dagerstål gjorde en gedigen insats mot England och ser fram emot att laget nu ska ta sig an Polen.
– Det ska bli jättehäftigt, framför allt med publiken och allting också. Först matchen var ju helt magisk och jag tror att det kommer bli lika bra nu igen.

Kategori: U21 herr

0-0 mot England i EM-öppningen

En svensk straffmiss och en ribbträff vardera. Närmre ett avgörande kom vare sig Sverige eller England i EM-öppningen nere i Kielce. 0-0 avspeglar händelserna rätt väl i en tillknäppt match där England öppnade halvlekarna bäst men Sverige tog sig tillbaka, i synnerhet i den andra halvleken där Sverige på slutet pressade hårt för ett segermål.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter