Kategori: P19/96

P19/96: Förlust mot Belgien

Sveriges drömmar om EM-slutspel i Grekland i juli finns inte längre. Sverige förlorade den andra gruppspelsmatchen mot Belgien med 2-0 efter ett svenskt självmål och ett drömmål av Marco Weymans.

Kategori: Herrlandslaget
Svenskt jubel efter 0-1

EM-kvalseger i Chisinau

Tre mycket viktiga svenska poäng i EM-kvalet bärgades efter 2-0 nere i Moldavien. En moldavisk bjudning och en straff ledde fram till resultatet och Zlatan noterades för båda målen.

Kategori: U21 herr
Mikael Ishak springer in matchens enda mål i Novi Sad.

U21 herr: Svensk seger i Novi Sad

U21-landslaget vann rättvist borta mot Serbien, och levererade ett styrkebesked inför sommarens EM-slutspel. Mikael Ishak gjorde matchens enda mål i en stabil svensk laginsats.
- Vi visar bra kampvilja och lagmoral i en tuff bortamatch, på en extremt svårspelad plan. Vi tappar lite initiativ i andra halvlek, men vi tar framförallt med oss att vi skapar chanser och tar hem resultatet i en tuff match, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr
Den svenska startelvan mot Ryssland.

Seger med 4-0 över Ryssland

Nytillträdde Jens Gustafsson fick en perfekt start i sin första match vid rodret med det nya U21-laget. I ett regnigt Turkiet spelades Ryssland bort med klara 4-0. Ett disciplinerat försvarsspel lade grunden för vinsten där segerkreatör var David Moberg Karlsson med två mål.

Kategori: P19/96

Fokus inför nyckelmatch på Kopparvallen

- Vi har väldigt bra stämning i truppen. Och vi vet att vi fortfarande har avgörandet i våra egna händer.
P19-landslagets förbundskapten Claes Eriksson är förhoppningsfull inför fortsättningen av EM-kvalet mot Belgien i Åtvidaberg på lördagen.

Kategori: Herrlandslaget
Erik Johansson (Malmö FF) spelar från start mot Moldavien ikväll.

Herr: Startelvan i Chisinau

Erik Johansson tar plats i mittlåset, och Isaac Kiese Thelin startar på topp bredvid Zlatan Ibrahimovic. Förbundskapten Erik Hamrén har släppt startelvan inför kvällens EM-kval mot Moldavien. Avspark 20.45 svensk tid, Kanal 5 och Radiosporten sänder direkt.

Kategori: U21 herr
Joseph Baffo startar som innerback mot Serbien. Bredvid sig kommer han att ha Sebastian Holmén.

Baffo och Holmén mittlås mot Serbien

Förbundskapten Håkan Ericson har startelvan klar till kvällens möte med Serbien. Och det är långt ifrån samma elva som i senaste matchen i november.
– Det föränderliga U21-landslaget kommer att starta med sex spelare som inte startade mot Frankrike, men vi brukar klara det på ett bra sätt. Jag tycker att vi har en bra bredd i truppen med starka namn som går in i stället för dom som var med sist, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: P19/96

P19/96: 1-1 mot Litauen i EM-kvalet

Sverige fick nöja sig med 1-1 i första gruppspelsmatchen av EM-kvalets Elite Round mot Litauen. Sverige ledde i paus tack vare Valmir Berishas välplacerade vänsterskott, men gästerna kvitterade efter dryga timmen på Nya Parken.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter