Kategori: Herrlandslaget
Erik Hamrén

Hamrén lämnar efter EM

Erik Hamrén meddelar idag sitt beslut att han kommer att lämna uppdraget som förbundskapten i samband med att hans kontrakt löper ut efter EM i Frankrike.
Därmed inleder generalsekreteraren - i samarbete med förbundsstyrelsen och landslagschefen - arbetet med att söka en efterträdare.
- Nu är mitt fokus enbart på EM i Frankrike i sommar. Ingenting annat, säger Erik Hamrén.

Kategori: Herrlandslaget
De svenska fansen får ytterligare drygt 6 000 biljetter till gruppspelsmatcherna i EM.

Fler EM-biljetter till fansen

Ett glädjebesked från UEFA till de svenska fansen. Vi har tilldelats fler biljetter till gruppspelsmatcherna i EM.
- Det är jättekul att vi får fler svenska supportrar in på arenorna i Frankrike. Den gula väggen växer och kommer att skapa en otrolig stämning på läktarna, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Kategori: Damlandslaget
Sveriges genrep inför OS-kvalet mot Skottland slutade med en 6-0-seger.

Storseger mot Skottland

Sex gyllene minuter. Det var det som behövdes för Damlandslaget att enkelt besegra Skottland i den första matchen på den slutsålda inomhusarenan Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Matchen slutade till slut 6-0 med fem olika svenska målskyttar.
- Väldigt roligt med sex mål. Roligt och viktigt för vårt självförtroende inför vårt OS-kval, sa Pia Sundhage i TV12 efter matchen.

Kategori: Damlandslaget

Folkesson siktar mot OS

SvFF:s och SOK:s projekt 11+ lever och frodas. Målet med projektet? Att vi ska få fram fler världsstjärnor på damsidan. Hanna Folkesson, som närmar sig en comeback efter sin svåra skada, är en av dom aktiva som är med i projektet.

Publicerat av Svenska Fotbollslandslagen den 26 januari 2016

I går samlades spelarna i 11+ i Göteborg. Hanna Folkesson är en av de aktiva som är med i projektet.
– Jag hoppas att Sverige tar sig vidare från OS-kvalet, i så fall kan jag ha OS som mål, säger Folkesson, som kämpar för att ta sig tillbaka efter korsbandsskada.

Kategori: Landslag
U21-landslaget kammade hem tre priser på Idrottsgalan som fortfarande pågår.

Tre priser till U21-landslaget

U21-landslaget utsågs till årets lag vid Idrottsgalan och förbundskapten Håkan Ericson tilldelades som årets ledare, som delas ut tillsammans med TT Nyhetsbyrån. Dessutom menade Idrottsakademin att U21-landslaget, i hård konkurrens med bl a Sara Sjöström, stått för årets prestation
– En stor lycka. Jag är väldigt, väldig glad, säger Håkan Ericson.

Kategori: Damlandslaget
Vi har intervjuat Nilla Fischer inför tisdagens möte med Skottland.

Fischer känner sig stark

Damlandslaget möter Skottland på tisdag kväll. Laget har varit samlat sedan i måndags och vi har tagit pulsen på Nilla Fischer. Hör vad hon har att säga om den gånga veckans förberedelser och den egna formen inför motet med skotskorna.

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage

Viktig samling för Sverige

Samlingen inför landskampen mot Skottland är den sista inför OS-kvalet i Holland för damlandslaget.
– Den här samlingen ger oss tid att repetera saker och ting och att sedan få avsluta med en landskamp mot ett bra motstånd är underbart, säger Pia Sundhage glad över att se sina spelare på plan i januari.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter