Kategori: U23 dam

U23-truppen mot Norge

Linköpings Magdalena Ericsson får spela landskamp på hemmaplan mot Norge den 29 oktober.

Förbundskapten Anneli Andersén har tagit ut truppen till U23-landslagets match mot Norge i Linköping den 29 oktober.
Två A-landslagsmeriterade spelare finns med, Rosengårds Amanda Ilestedt och Linköpings Magdalena Ericsson.

Kategori: Damlandslaget
Linköpings Fridolina Rolfö får chansen i Pia Sundhages trupp till mötet med Tyskland 29 oktober.

Rolfö med i Sundhages Tysklandstrupp

I torsdags gjorde Fridolina Rolfö tre mål i Champions League. Dagen efter presenterades Linköpingsspelaren i den svenska landslagstruppen som möter Tyskland den 29 oktober i Örebro.
– Jättekul att komma med, det är ju landslaget man siktar på, säger en glad Fridolina Rolfö.

Kategori: U21 herr

Sverige till U21-EM

U21-landslaget besegrade Frankrike med 4-1 på Örjans Vall, och är därmed klara för U21-EM i Tjeckien nästa år. Isaac Kiese Thelin och Oscar Lewicki stod för två mål var, och hela laget stod för ännu en bragdinsats.

Kategori: U21 herr
Melker Hallberg, från start på Örjans Vall

Flera nya namn i startelvan mot Frankrike

Det är flera förändringar i U21-landslagets startelva till kvällens möte med Frankrike, jämfört med bortamötet i fredags. Förbundskapten Håkan Ericson tvingas till förändringar i backlinjen, men väljer också att göra förändringar på mittfältet.

Kategori: F16/98

F16/98: Förlust i gruppfinalen

Det blev förlust för det svenska F16-landslaget i den sista matchen i EM-kval 1. Skottland, som likt Sverige hade två vinster med sig i bagaget, blev numret för stort och vann matchen med 3-1. Sverige placerar sig därmed på en andraplats i gruppen bakom obesegrade Skottland.

Kategori: U21 herr
Fullbredd, Kristoffer i avslutande EM-kvalmatchen mot Turkiet

U21-profilen: Kristoffer Olsson

Kristoffer Olsson är en synnerligen ödmjuk person. Och mogen. Han får det att låta som hans (första!) sejour i världslaget Arsenal var ungefär som debuten i Sleipners pojklag innan han börjat skolan.

Kategori: U21 herr
Sista träningen avklarad inför playoffavgörandet. Håkan Ericson ger taktiska direktiv till Kristoffer Olsson med Emil Krafth, Isaac Kiese Thelin m fl som närmaste åhörare.

U21 går balansgång mot Frankrike

Tisdag kväll möter U21-landslaget Frankrike i avgörande playoffmatch på Örjans vall i Halmstad. Förbundskapten Håkan Ericsons mannar ska försöka vända 0-2-underläget från bortamötet i Le Mans i fredags. Lyckas man väntar en plats i EM-slutspelet i Tjeckien nästa sommar.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter