Kategori: Damlandslaget
Med sin 73:e fullträff blev Lotta Schelin landslagets främsta målskytt genom tiderna.

Rekordmatch men förlust mot Tyskland

Det var en ovanlig landskamp på två sätt mellan Sverige och Tyskland. När Lotta Schelin gjorde 1-0 tog hon ensam målrekordet med 73 landslagsmål. När Therese Sjögran presenterades innan matchen hyllades hon för sin 200:e landskamp.Men efter 93 minuters spel var det som vanligt. Tyskland stod som vinnare med uddamålet, 2-1, efter snabba fullträffar inom tre minuter i slutet.

Kategori: U23 dam
Räddning av Hilda Carlén under matchen mellan Sveriges och Norges U23-damer.

Svensk förlust mot Norge

Sveriges U23-landslag förlorade kvällens träningslandskamp mot Norge med 2-1. Norge drog det längst strået i den mycket jämna matchen efter avgörande mål i matchminut 90.
- Det är väldigt tråkigt såklart, säger förbundskapten Anneli Andersén.

Kategori: Damlandslaget
Therese Sjögran finns med i startelvan mot Tyskland och gör därmed sin 200:e landskamp.

Sjögran jubilerar mot Tyskland

200 landskamper, ingen svensk landslagsspelare är i närheten av Therese Sjögran, som finns med i startelvan när damlandslaget onsdag kväll möter Tyskland i Örebro.
– Att få göra det på hemmaplan mot Tyskland, det kan inte bli bättre, säger hon.

Kategori: Damlandslaget
Charlotte Rohlin har liksom LFC-kollegan Magdalena Ericsson kallats in till damlandslagets trupp till onsdagens möte med Tyskland i Örebro.

Rohlin och Ericsson i Tysklandstruppen

Damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage har fått två återbud inför landskampen mot Tyskland i Örebro på onsdag. Sara Thunebro och Hanna Folkesson utgår och in kommer Linköpingsspelarna Charlotte Rohlin och Magdalena Ericsson.

Kategori: Damlandslaget
Landskamp i stan - Örebro 27-29 oktober

Landskamp i stan - Örebro 27-29 oktober

Damlandslaget möter regerande europamästarinnorna Tyskland på Behrn Arena onsdag 29 oktober klockan 18.00.
Redan på måndag finns möjligheten att träffa spelare på ICA Supermarket City och ICA supermarket Parken och träningen på Behrn Arena tisdag förmiddag är öppen för allmänheten.

Kategori: F18/96

Vinst mot Tyskland

Det blev svensk vinst när F18-landslaget på onsdagskvällen rundade av årets säsong med att slå Tyskland i en träningslandskamp i Västerås. Sverige, som är klara för EM-kvalets andra runda, tog med sig självförtroendet från de tre vinsterna i EM-kvalets första runda och vann matchen med 2-1 (2-0).

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter