Kategori: Herrlandslaget

Sverige mot stjärnfyllt Chile

Senast Sverige mötte Chile spelade Alexis Sanchez också.

Den 24 mars väntar världstian Chile på Friends Arena för herrlandslaget. Chile missade något oväntat VM men med spelare som bland annat Arturo Vidal och Alexis Sanchez blir den första hemmamatchen i VM-förberedelserna en bra värdemätare för Janne Anderssons landslag. På måndag släpps biljetterna till den viktiga matchen i VM-uppladdningen.

- Chile är ett stjärnfyllt lag på många positioner och det blir en bra match för oss att ta nya kliv i förberedelserna inför VM-slutspelet som väntar i sommar, säger förbundskapten Janne Andersson.

Kategori: Herrlandslaget

Tibbling står över januariturnén

Simon Tibbling.

Simon Tibbling - till vardags i danska Bröndby - lämnar återbud till herrlandslagets vinterturné.
– Jag är fortfarande ganska ny i klubben och känner nu att jag vill vara hemma i Danmark, visa upp mig och konkurrera om platserna i laget, säger han.

Kategori: Landslag
Buda hem VIP-paket från Fotbollslandslagen.

Buda hem VIP-paket från landslagen

Svenska Fotbollförbundet har tillsammans med herr- och damlandslaget startat en auktion till förmån för Musikhjälpen 2017. Buda hem ett VIP-paket med landslagen och bidra i Musikhjälpens arbete för att minska barns utsatthet under temat "Barn är inte till salu".

Kategori: Damlandslaget
Eriksson, Seger, Sembrant, Jakobsson och Ilestedt finns alla med i truppen.

Gerhardssons januaritrupp

Något tidigare än vanligt. Redan en månad före avfärd till Sydafrika presenterade förbundskapten Peter Gerhardsson den trupp som möter Sydafrika borta den 21 januari.
- Många spelare har uppehåll på olika sätt. Vi vill att de ska hinna förberedas på ett bra sätt inför bortaresan. Vilket är viktigt, kommenterar Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget

SvFF överklagar UEFA:s Danmarkbeslut

Svenska Fotbollförbundet har skickat in en formell överklagan gällande de sanktioner UEFA ådömde Danmark efter den inställda VM-kvalmatchen den 20 oktober.
- Vi menar att de utdömda sanktionerna inte står i proportion till brottet mot regelverket, kommenterar generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: Herrlandslaget

Abrahamsson ersätter Linde

Peter Abrahamsson under årets Vinterturné.

Förbundskapten Janne Andersson tvingades under måndagen till en förändring i den trupp som reser till Abu Dhabi på Vinterturné i januari nästa år. Rehabiliteringen efter målvakten Andreas Lindes knäoperation kommer att ta något längre tid än planerat. Därför kallar Janne Andersson in BK Häckens målvakt Peter Abrahamsson.

Kategori: Landslag

London tar över Bryssels EM-matcher

UEFAs exekutiva kommitté konstaterade idag att Bryssel inte kan fullfölja sitt åtagande som arrangör av fyra EM-matcher år 2020. UEFA beslutade därför att matcherna istället kommer att spelas på Wembley i London

Kategori: P16/01

Elite Round i Kroatien för P16/01

Det svenska P16/01-landslaget spelar Elite Round om en EM-plats i början av mars. Roger Franzéns landslag åker till Kroatien för att möta värdlandet samt Belgien och Cypern för att kvalificera sig till EM i England i maj.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter