Kategori: P16/99

Sverige slutar tvåa i turneringen

Joel Asoro (t.h.) gjorde Sveriges mål i matchen mot Vitryssland.

Det svenska P16-landslaget slutar tvåa i fyrnationsturneringen i Minsk. I den avgörande matchen mot Vitryssland spelade lagen oavgjort 1-1. Turneringen är en så kallad Uefa Development Tournament där oavgjorda matcher går till straffläggning och vinnaren får en extra poäng. I straffläggningen, som således blev avgörande för gruppsegern i turneringen, drog Vitryssland det längsta strået och vann med 5-4.

Kategori: Damlandslaget
Therese Sjögran har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan efter sommarens VM-slutspel.

Sjögran slutar efter VM

Therese Sjögran har bestämt sig för att avsluta fotbollskarriären efter VM i Kanada i sommar. Sveriges mesta landslagsspelare blir då sportchef i sin klubb FC Rosengård.

Kategori: P16/99
Teddy Bergqvist gjorde att av målen när P16-landslaget besegrade Estland med 2-0.

Ny svensk seger

Det svenska P16-landslaget besegrade dagens motståndare Estland med 2-0. Landslaget fortsätter imponera i Vitryssland och tog under tisdagen sin andra raka seger under fyrnationsturneringen i Minsk. Efter en mållös första halvlek stängde Sverige matchen med två mål inom tio minuter i mitten av den andra halvleken.

Kategori: P16/99

Inledande vinst mot Litauen

Det svenska P16-landslaget inledde under måndagsförmiddagen fyrnationsturneringen i Minsk på bästa tänkbara sätt. Litauen stod för motståndet och det svenska landslaget inkasserade sin första vinst i turneringen. Laget stod för en bra insats och vann matchen med klara 3-0.

Kategori: Damlandslaget
Nilla Fischer steget före Anja Mittag i Sveriges senaste EM-match, semifinalen i hemma-EM 2013.

Danmark och Polen väntar i EM-kvalet

Damlandslaget inleder kvalet till EM 2017 till hösten. När lottningen genomfördes i Nyon på måndagen drogs Sverige in i samma grupp som Danmark, Polen, Slovakien och Moldavien. De sistnämnda blir första motståndare på bortaplan den 17 september.

Kategori: F17/98

Tapper insats mot Norge

F17-landslaget spelade under torsdagskvällen oavgjort, 1-1, mot Norge. Laget gjorde en tapper insats men Norge stod emot och klarade oavgjort. Därmed missar F17-landslaget sommarens EM då vinst var ett krav för att vinna gruppen och kvalificera sig för mästerskapet.
- Otroligt surt såklart, säger förbundskapten Yvonne Ekroth.

Kategori: Damlandslaget
Christen Press är en av flera f.d. damallsvenska spelare i USA:s VM-trupp.

USA:s VM-trupp presenterad

USA:s förbundskapten Jill Ellis har presenterat sin trupp till sommarens VM-slutspel i Kanada.
En av VM:s skickligaste och mest erfarna trupper, så beskriver Sveriges förbundskapten Pia Sundhage USA.

Kategori: P16/99

P16-trupp till turnering i Vitryssland

BP:s Joseph Colley är en av spelarna i P16-truppen som ska spela turnering i Vitryssland.

Förbundskapten Magnus Wikman har tagit en trupp på 20 spelare till fyrnationsturneringen i Minsk med matcher 27:e, 28:e och 30 april.
Förutom värdarna Vitryssland blir det också matcher mot Estland och Litauen.

Kategori: F17/98

Vinst efter sent avgörande

Drömmen om sommarens EM-slutspel lever för det svenska F17-landslaget. Under måndagskvällen besegrades Österrike med 1-0. Matchen såg länge ut att sluta oavgjort, 0-0, men med två minuter kvar av ordinarie tid kom segermålet när Amanda Persson prickade en hörna direkt i mål. Nu väntar en helt avgörande match om EM-biljetten mot Norge på torsdag.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter