Kategori: F16/02
F16/02-landslaget spelar turnering i Bohuslän 12-16 maj

Trupp till UEFA-turnering i Bohuslän

F16-landslaget spelar en UEFA-turnering i Bohuslän 12-16 maj. Matcherna spelas i Smögen, Munkedal och Stenungsund och Sveriges direktsänds även här på svenskfotboll.se. Förbundskapten Pär Lagerström har kallat en trupp om 20 spelare, varav sju är landslagsdebutanter.

Kategori: Herrlandslaget

Ibrahimovics nej till landslaget står fast

Zlatan Ibrahimovic har sedan tidigare tackat nej till spel i landslaget – och han har inte ändrat sig.

- Jag pratade med Zlatan i tisdags. Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel – det är nej som gäller, säger landslagschefen Lars Richt.

Kategori: Landslag
Sveriges 58-lag kolorerad bild i Rekord-Magasinet

60 år sedan VM-58

Den 8 juni 1958 spelades första matchen i VM i Sverige med avspark kl 14.00. Sverige besegrade Mexiko på Råsunda med 3-0 och alla vet hur VM slutade. Brasilien med 17-årige Pelé i laget vann VM-finalen mot Sverige med 5-2…och resten är historia.

Kategori: Herrlandslaget
Peter Wettergren

”Jag vill inte dö nyfiken”

Alltid nummer två, men han ser det inte så. Möt Peter Wettergren i ett samtal om Janne Andersson, om varför fotbollsjournalister borde utbildas, om valet att undvika offentligheten och varför han ändå kommer att kliva fram i rampljuset som nummer ett.

Kategori: P16/02

0-5 mot Tjeckien

P16 Future Team-landslaget föll mot Tjeckien. FOTO: SvFF.

Det blev en förlust även i den tredje och avslutande matchen i fyrnationsturneringen i Danmark P16 Future Team-landslaget. Ett välvuxet Tjeckien vann matchen med 0-5 där samtliga målen föll i första halvlek.
– I dag spelar vi två matcher. Ett där vårat Future Team möter, jag vet inte vad, men det är inte ett Future Team i alla fall. Och en i andra halvlek där vi spelar mot något som i alla fall liknar de övriga lagen här nere, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

Kategori: P16/02

Aimar Sher om debuten

P16 Future Team-landslaget har i veckan gjort sina allra första landskamper. En av debutanterna är Aimar Sher som i senaste matchen även blev målskytt.

– Det är helt sjukt att jag ens är här. Jag tror inte riktigt på det. Allt händer så snabbt. Det känns som i går jag var liten och drömde om att en dag få ta på mig den svenska landslagströjan, säger Aimar Sher.

Kategori: P16/02

Knapp förlust mot Danmark

Det blev en knapp uddamålsförlust för P16-landslagets Future Team mot värdnationen Danmark. Efter en mållös första halvlek kunde Danmark till slut vinna med 2-1. Sveriges mål prickades in av Aimar Sher.
– Totalt sett var det en jämn match där det var fördel Danmark i första halvlek och fördel Sverige i andra halvlek, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

Kategori: P16/02

Futureelvan mot Danmark

Efter en inledande 0-3-förlust igår mot Tjeckien matchar Sverige igen idag i Future Team-turneringen i Danmark. Värdnationen står för motståndet i Vejen klockan 18.

Kategori: P16/02
Startelvan för P16/02 (Future Team) mot Belgien.

Tung start fällde Sverige mot Belgien

P16-landslagets Future Team föll i sin allra första landskamp mot Belgien. Efter en tuff start på matchen hade belgarna en 0-2-ledning i halvtid. Till slut vann Belgien matchen med 0-3.
– Vi kommer att gå igenom den här matchen och ge återkoppling till killarna för att försöka dra så mycket lärdom som möjligt, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter