Kategori: U21 herr
Se Kristoffer Olsson, Samuel Gustafson och de andra U21 träna i Malmö på fredag.

Se U21-landslaget träna i Malmö

U21-landslaget är på fredag åter tillbaka i Malmö efter bortamatchen mot Kroatien på torsdag. Då öppnar landslaget upp sin träning på kvällen och ger supportrar möjligheten att se laget träna. 17.00 börjar träningen på fredagskvällen 2 september och sker på plan 7, direkt söder om Swedbank Stadion.

Kategori: P16/00

Första matchen mot Makedonien

Jakob Tånnander vaktar målet inledningsvis mot Makedonien.

Om en månad väntar premiär i EM-kvalet för det svenska P16-landslaget. Men först väntar dubbla landskamper mot Makedonien på hemmaplan. I kväll, 18.00, tar landslaget emot Makedonien i Ytterhogdal i den första matchen. Förbundskapten Roland Nilsson har tagit ut dagens startelva.

Kategori: Herrlandslaget
Albin Ekdal lämnar landslagssamlingen på grund av skadad fot.

Ekdal stoppas av fotskada

En fotskada på Albin Ekdal har oroat förbundskapten Janne Andersson som nu drabbas av negativt besked. Läkarteamet har gjort bedömningen att skadan – en kraftigare stukning – inte kommer att hinna läka till matchen mot Holland nästa tisdag. Ekdal kommer således lämna samlingen och resa hem till Hamburg.

Kategori: Herrlandslaget

Herrlandslaget är samlat

Under måndagen samlades Herrlandslaget för första gången sedan EM - och det med stora delar en ny landslagsledning samt ett gäng nya spelare. Den nye förbundskaptenen Janne Andersson är laddad för samlingen och slutligen också VM-kvalpremiären mot Holland den 6 september klockan 20.45 på Nationalarenan Friends Arena.

Kategori: U21 herr

U21 samlas utan Tibbling och Engvall

Simon Tibbling och Gustav Engvall är osäkra kort inför veckans EM-kvalmatcher.

Simon Tibbling och Gustav Engvall saknas när U21-landslaget idag samlas i Malmö och under kvällen genomför det första träningspasset inför EM-kvalmatcherna mot Kroatien och Spanien.
Engvall, som har problem med ett knä, kommer att ansluta under tisdagen medan det är mera osäkert med Simon Tibbling, som varit febersjuk de senaste dagarna. Han kommer inte att medverka i torsdagens match mot Kroatien, men kan i bästa fall ansluta när truppen väl är tillbaka i Malmö på fredag.

Kategori: Herrlandslaget
Robin Quaison kallades in till VM-kvaltruppen men skadade sig kort därefter och ersätts nu av Viktor Claesson.

Claesson in i stället för Quaison

Tidigare idag kallade förbundskapten Janne Andersson Robin Quaison till herrlandslagets VM-kvaltrupp då Albin Ekdal dras med en fotskada och är ett osäkert kort för dagen.
Tyvärr ådrog sig Quaison en lårskada i söndagskvällens match med Palermo. Han tvingades utgå i början av andra halvlek och tvingas därför lämna återbud till landslagssamlingen. In kallas nu i stället Elfsborgs Viktor Claesson.

Kategori: U20/96
Calle Barrling och Anneli Andersén har tagit ut en 25-mannatrupp för ett VM-läger där U20-landslaget möter Tyskland i Uddevalla.

VM-läger för U20-landslaget

I november spelar U20-landslaget VM i Papua Nya Guinea. Som en uppvärmning inför det ska förbundskaptenerna Calle Barrlings och Anneli Anderséns landslag spela mot Tyskland på Rimnersvallen i Uddevalla. Så här ser truppen ut inför matchen den 17 september.
- Det blir så klart spännande att det här gänget ska få ses igen, vi har inte varit samlade sedan guldet i fjol, berättar Andersén.

Kategori: Herrlandslaget

Isaac Kiese Thelin till VM-kvaltruppen

Isaac Kiese Thelin kallas in

Förbundskapten Janne Andersson kallar in Bordeaux-anfallaren Isaac Kiese Thelin till landslagstruppen som samlas på måndag.
- Två spelare kan tvingas avvika från samlingen för att i så fall hinna till sina respektives förlossningar. Därför vill vi säkra upp på anfallssidan, säger Janne Andersson.

Kategori: P15/01

Första segern för P15-landslaget

Efter 1-1 i den första landskampen i tisdags tog P15-landslaget under torsdagen den första segern tillsammans. Veckans andra match mot Finland slutade i klar seger, 4-0, och förbundskapten Magnus Wikman kan summera den första samlingen med laget i en vinst och en oavgjord match.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter