Kategori: U21 herr

Ssewankambo och Affane lämnar U21-truppen

Amin Affane (bilden) och Isak Ssewankambo lämnar U21-truppen p.g.a. skador. FOTO: SvFF.

Isak Ssewankambo, som skadade låret i fredagens match mot Serbien, och Amin Affane, som har problem med en överbelastad vad, lämnar U21-landslagets läger i Marbella under söndagen.
Efter samråd med spelarnas respektive klubbar har man beslutat att spelarna reser hem för fortsatt behandling.

Kategori: Herrlandslaget

Säker seger mot Vitryssland

Sverige hade inga problem med att utmanövrera ett oorganiserat Vitryssland. 4-0 - Sverige har aldrig förlorat en tävlingsmatch i mars - gav en bra start på årets VM-kval. Senare på kvällen förlorade Holland tungt i Bulgarien och Sveriges läge i gruppen ljusnade ytterligare.
Biljetterna har idag släppts till nästa match, Frankrike 9 juni på Friends, och rusningen var massiv.

Kategori: Landslag

Med Sverige på bröstet

När landslaget tågar in på Friends Arena pryds spelarnas bröst av en ny sköld. Från och med VM-kvalmatchen mot Vitryssland spelar landslaget för Sverige.
- Det är ett led i att stärka varumärket för våra landslag som nu istället spelar med "Sverige" på bröstet, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: P17/00

EM-drömmen släckt

Filston Mawana gjorde Sveriges mål mot Österrike.

P17-landslaget föll även i sin andra match i Elite Round-kvalet nere i Österrike. Hemmanationen segrade med 3-1 efter en mållös första halvlek.
– Jättebesviket förstås. Killarna gör en bra arbetsinsats och genomför det taktiska på ett bra sätt, men nu kan vi inte göra annat än att ta den sista matchen mot Frankrike på allvar och visa att vi är ett bra lag, säger förbundskapten Roland Nilsson.

Kategori: P19/98
Alexander Isak hoppade in i matchen och gjorde ett av Sveriges tre mål i 3-0-segern mot Irland.

Viktig 3-0-seger för P19-landslaget

P19-landslaget var piskat att vinna mot Irland för att ha en chans att ta sig till EM-slutspelet i Georgien. Då visade Claes Erikssons landslag sig från sin bästa sida och vann med 3-0. En viktig seger, särskilt med tanke på målskillnaden som kan bli viktig i slutändan när gruppen summeras.

Kategori: U21 herr
Serbien, som vann U20-VM 2015, vann rättvist med 2-0 mot U21-landslaget i Marbella.

Första förlusten sedan 2015 för U21-landslaget

21 juni 2015. Det var senast U21-landslaget förlorade en fotbollsmatch - tills idag 19 månader senare. Serbien vann välförtjänt med 2-0 på Marbella efter att ha ägt den första halvleken.
- Det har varit en skön ovana att inte vara bekant med det. Men det ska väl komma någon gång kanske och det var väl bra att det kom nu innan EM, säger förbundskaptenen Håkan Ericson angående den brutna sviten.

Kategori: U21 herr

Comeback i U21 för Ssewankambo


Isak Ssewankambo, som förföljts av skador i olika perioder, är tillbaka på allvar i klubblaget Molde och nu också tillbaka i U21-landslaget. I fredagens landskamp mot Serbien i Marbella startar han till höger i backlinjen som i övrigt består av Linus Wahlqvist, Jacob Une Larsson och Pa Konate.
Avspark klockan 20.45, matchen sänds i Eurosport 2.

Kategori: Herrlandslaget
Victor Nilsson Lindelöf stukade foten under torsdagens träning.

Nilsson Lindelöf skadad inför VM-kvalet

Efter cirka en timme lämnade Victor Nilsson Lindelöf gårdagens träning på Friends Arena.
Anledningen: en stukad fot.
- Vi vet ännu inte hur allvarligt det är, men vi ska testa honom vid dagens träning, säger landslagets läkare Anders Valentin.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter