Kategori: Damlandslaget

Lotta Schelin om EM-konkurrensen

I årets EM-slutspel finns många slagkraftiga lag och för första gången spelas mästerskapet med 16 nationer. Fler lag tar plats och har möjlighet att utmana om segern.
- EM känns ju väldigt prestigefyllt, framförallt för att det är så otroligt många bra lag som börjat komma upp, säger Lotta Schelin om konkurrensen i mästerskapet.

Kategori: Damlandslaget
Lotta Schelin hårt uppvaktad.

Dag två i bilder

Ny dag, ny träning. Denan gång i klart bättre väder där spelarna fick ett tuffare pass i benen. Se fler bilder från dagens träning nedan.

Kategori: Damlandslaget

Linda Sembrant om första dygnet

Damlandslaget har befunnit sig i Holland under ett dygn. Laget har börjat bo in sig och genomfört det första passet på träningsplanen. Hör Linda Sembrant om första dygnet, samt om vad fokus ligger på fram mot premiären mot Tyskland på måndag.

Kategori: Damlandslaget
Lilie Persson instruerar spelartruppen.

Första träningen i Holland

Damlandslaget har genomfört den första träningen på plats i Holland. I regnrusk fick laget, efter tre träningsfria dagar, åter snöra på sig skorna och fortsätta uppladningen. Senare under dagen genomfördes mediamingel på hotellet. Se bilder från lagets första dag i Holland.

Kategori: Damlandslaget

Damerna på plats i Holland

Under tisdagen reste Damlandslaget till Holland för att fortsätta uppladdningen inför EM. Laget har checkat in på spelarhotellet och gör sig redo för den första träningen under onsdagen.

Kategori: P19/98
Foto: UEFA.

Gyökeres i skytteligatoppen

Med tre mål på lika många matcher toppar Viktor Gyökeres nu skytteligan i U19-EM. Tyvärr räckte inte hans mål till ett gruppavancemang.
- Det var kul att få göra de målen, men tråkigt att vi inte kom någonstans. Att de inte hjälpte laget på något sätt mer än en poäng här mot Portugal vilket inte tillförde så mycket, säger Viktor Gyökeres.

Kategori: P19/98
Foto: UEFA/Sportsfile.

Jajic om sista matchen

En era är över. P98-landslaget har spelat sin sista landskamp. Årskullen har skrivit historia då de för första gången någonsin tog Sverige till ett U19-EM. Igår blev det 2-2 i sista matchen för gänget.
– Alla tar hand om varandra på ett speciellt sätt och vi har varit med länge. Det är bara en jättefin grupp, säger lagkaptenen Dusan Jajic.

Kategori: Damlandslaget
Jublande svenskt lag.

Seger i EM-genrepet

Damlandslaget avslutar med en seger inför EM. Utan att imponera fullt ut håller Sverige åter nollan och vinner med 1-0 mot Mexiko efter mål inprickat av Linda Sembrant.
- Det är bra att vinna, bra att inte släppa in mål. Jag är glad att vi har friska spelare. Vi har kört ganska tufft och det märktes, vi kom inte riktigt in i press och slog bort en hel del bollar, kommenterade Pia Sundhage efter matchen.

Kategori: P19/98

2-2 mot Portugal

Sverige hade en 2-0-ledning, men tappade till 2-2 mot Portugal nere i Georgien. Därmed bärgades en historisk första poäng i U19-EM för debutanterna Sverige. De blågula målen prickades in av Viktor Gyökeres och Jesper Karlsson.

Kategori: P19/98
Från fredagens träning. Foto: Johan Velagic

Inför Sverige-Portugal

P19-landslaget avslutar i dag sitt EM-äventyr i Georgien. I den tredje och sista gruppspelsmatch ställs Sverige mot den redan klara gruppettan Portugal. Avspark på Gori Stadium i Gori kl. 18.00 svensk tid.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter