Kategori: Damlandslaget
Nilla Fischer ska kunna spela redan nästa match.

Lätt skada för Nilla Fischer

När Damlandslaget förlorade med 0-1 mot Kanada i Trelleborg under torsdagen utgick Nilla Fischer med en skada i andra halvlek. Men det ska inte vara någon fara med mittbacken berättar damlandslagets läkare Sverker Nilsson.

Kategori: Damlandslaget
Kanada var vassare den sista tredjedelen av planen och vann med 1-0.

Damlandslaget förlorade mot Kanada

Kanada besegrade Sverige med 1-0 i Trelleborg. Det efter att landslagen ägde en varsin halvlek - men Sverige lyckades inte skapa tillräckligt farliga målchanser efter underläget från den första halvleken som kunde ha genererat i en kvittering.
- Det ska naturligtvis inte ta 45 minuter innan vi blir bra. Det krävs att vi pratar om det och hittar sätt att bli bättre även om det blir det i andra halvlek, säger lagkaptenen Caroline Seger till TV12.

Kategori: Damlandslaget

Dahlkvist inför matchen mot Kanada

18.00 i kväll torsdag möter Damlandslaget OS-trean Kanada på Vångavallen i Trelleborg. En prestigefull landskamp mot ett mycket vasst motstånd. Hör vad Lisa Dahlkvist har att säga om matchen, sin roll i landslaget och hur hon trivs i klubblaget i klippet ovan.

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage och Nilla Fischer i Trelleborg

Pia laddar för upploppet som förbundskapten

Pia Sundhage laddar för det sista stora slaget som förbundskapten för Sverige. Sommarens EM-slutspel i Holland.
Men inför dagens möte med Kanada på Vångavallen är hon helt osentimental. Istället lika entusiastisk och med samma orubbliga tro på sitt lags kompetens och möjligheter som någonsin sedan tillträdet som svensk landslagsbas i september 2012.
– Den här våren och sommaren blir den sista tiden med det här gänget innan andra tar vid. När man ser slutet vill man gärna göra lite extra, säger Pia Sundhage.

Kategori: F19/98

F19-landslaget vände 0-2 till 2-2

En match med två ansikten. Så kan man utan tvekan beskriva F19/98-landslagets första match av Elite Round mot hemmanationen Norge. Sverige var utspelat i den första halvleken, låg under med 0-2 och såg uträknat ut - men vände helt på steken i den andra halvleken och tvåmålsskytten Loreta Kullashi kvitterade i den andra övertidsminuten.
- Det är en mental seger, det vore ju sämre att ha motsatsen. Nu visar vi attityden, vi gick verkligen för det, konstaterar förbundskaptenen Calle Barrling.

Kategori: Damlandslaget

Startelvan i Trelleborg

Lina Hurtig börjar på topp från start tillsammans med Olivia Schough

Klockan 18 torsdag kväll är det avspark mellan OS-tvåan Sverige och OS-trean Kanada i Trelleborg. Pia Sundhage har presenterat den svenska elvan som inleder på Vångavallen.

Kategori: F17/00

Sen kvittering mot Spanien


F17/00-landslaget avslutade EM-kvalets Elite Round med oavgjort 1-1 mot redan EM-klara Spanien. Kvitteringen kom efter ett fint svenskt anfall i den fjärde tilläggsminuten, men där det var en spansk spelare som var sist på bollen.
– Vi har lite flyt med resultatet idag och det är kanske lite symptomatiskt för den här turneringen att vi får hjälp med att få in bollen, kommenterar förbundskapten Ulf Kristiansson.

Kategori: F17/00

Mållöst i EM-kvalet mot Portugal


F17/00-landslaget spelade oavgjort 0-0 mot Portugal i den andra matchen i EM-kvalets Elite Round. Sverige dominerade matchen och gjorde det mesta rätt spelet, men lyckades inte få bollen i mål.
– Även om vi totalt sett har färre avslut än i förra matchen skapar vi tillräckligt många klara lägen för att vinna. Det är lätt att få det att låta som en klyscha, men vi måste trycka dit bollen. Synd på en i övrigt bra match, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

Kategori: Herrlandslaget

Biljettrusning till Frankrike-matchen

I lördags förmiddag släpptes biljetterna till herrlandslagets VM-kvalmatch mot Frankrike på Friends Arena den 9 juni.
Efter några timmar hade 20.000 biljetter sålts, dagen därpå passerades 30.000 och på onsdagen var noteringen över 41.000 biljetter.

Säkra din biljett till VM-kvalet nu medan chansen fortfarande finns!

Kategori: P19/98

P19-EM lottas 13 april

Sveriges P19-landslag lyckades som en av sju gruppsegrare kvalificera sig till sommarens EM i Georgien. Slutspelslottningen kommer att ske 13 april i Tbilisi.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter