Kategori: U21 herr

U21-EM-premiär mot England


Efter läger i Helsingborg och ytterligare träningsdagar i Lublin har U21-landslaget omgrupperat till Kielce där man under torsdagen höll öppen träning i närvaro av svenska supportrar och polska ungdomar.
Många och långa förberedelser är avklarade för Håkan Ericsons manskap och nu väntar, äntligen, EM-premiären mot England. Avspark klockan 18.00.

– Det är en fest att komma till ett mästerskap och spela det så det är härligt. Lite trött är man i ögonen och jag har jobbat väldigt mycket men vi ser fram emot i morgon väldigt mycket, det gör vi, säger Håkan Ericson kvällen före premiären.

Kategori: U21 herr

Besök av delar av den gula väggen

I morgon börjar allvaret - Sverige kliver in i U21-EM mot England 18.00. Inför matchen hade landslaget öppen träning under dagen i Kielce, där delar av den gula väggen fanns på plats för att peppa laget.

Kategori: Herrlandslaget
Fans från Sverige-Frankrike.

Stort intresse för Luxemburgmatchen

Efter den sensationella segern över Frankrike har biljettförsäljningen inför höstens viktiga VM-kval mot Luxemburg tagit fart ordentligt.
17 000 biljetter är sålda till matchen som kan vara avgörande i jakten på en VM-plats i Ryssland.
- Att vi redan sålt så många biljetter visar att det finns ett stort intresse för att se landslaget på Friends Arena, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet.

Kategori: Landslag
Roger Franzén, senast i Gif Sundsvall, blir ny förbundskapten för P16-landslaget.

Två nya förbundskaptener för pojklandslagen

Roger Franzén och Christofer Augustsson. Det är namnen på två nya förbundskaptener för våra pojklandslag. Franzén kommer att vara förbundskapten för P16-landslaget medan Augustsson kommer att ansvara för P15-landslaget.
- Det känns jätteroligt. Det är otroligt inspirerande att få jobba med unga talanger, som man gör inom det här jobbet, så jag är jätteglad över att ha fått den här möjligheten, säger Franzén.

Kategori: U21 herr

Fransson inför EM

U21-EM närmar sig med stormsteg. Alexander Fransson berättar om formen, om motståndarna England på fredag och vad de svenska supportrarna betyder för honom och för det svenska U21-landslaget.

Kategori: F16/01

Trupp till Nordisk flickturnering

F16-landslaget gick obesegrat genom UEFA-turneringen i Portugal i mitten av maj. I slutet av juni inleds nästa utmaning för landslaget - Nordisk flickturnering i Finland. Förbundskapten Katarina Olsson har kallat 20 spelare till matcherna mot Frankrike, 30 juni, Finland, 2 juli, samt Island, 4 juli.

Kategori: Damlandslaget
Det dröjde till den 84:e minuten innan Sverige spräckte nollan och skrev slutsiffrorna till 1-0 mot Skottland.

Offrande skotskor orkade inte stå emot

Det var spel mot ett mål under 90 minuter när damlandslaget tog emot Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö. Pia Sundhages landslag radade upp målchanser men skotskorna offrade sig gång på gång – tills Caroline Seger äntligen nickade in segermålet i den 84:e minuten.
- Det var hon värd, det var vi värda, säger Sundhage till TV12.

Kategori: Herrlandslaget
Samuel Armenteros jublar.

Armenteros räddade 1-1 i debuten

Länge såg det ut att sluta med norsk seger efter målet i slutminuten av första halvlek. Sverige kom inte upp i nivå efter den sensationella segermatchen mot Frankrike men repade sig och kom tillbaka under slutet av andra halvlek. Samuel Armenteros fick göra landslagsdebut och ordnade 1-1 med en nick på hörna.

Kategori: U23 dam

1-2-förlust mot USA i Sunne

Sveriges U23-damer förlorade den tredje landskampen i turneringen i Värmland. USA vann med 2-1 i en tät och jämn match.
- Tyvärr räckte vi inte riktigt till, USA är ett väldigt skickligt och starkt lag, kommenterar Sveriges förbundskapten Anneli Andersén.
England tog hem fyrnationsturneringen tack vare bättre målskillnad än USA. Sverige kom på tredjeplats efter vinsten mot Norge med 1-0.
- Vi har haft en väldigt fin vecka med bra utbildning och tre tuffa matcher. Nu får tjejerna åka hem till sina klubblag och fortsätta driva sin utveckling. Vissa av dom har ju match redan på fredag i Damallsvenskan, säger Andersén

Kategori: Herrlandslaget
Victor Nilsson Lindelöf

Nilsson Lindelöf fokuserar på landslaget

Manchester United meddelade igår att klubben är överens med portugisiska Benfica om en övergång för Victor Nilsson Lindelöf. Victor, som för närvarande är samlad med den svenska landslagstruppen, väljer att fokusera på landslaget inför tisdagens match borta mot Norge.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter