Kategori: Herrlandslaget
Seger 1-0 mot Danmark. Jordan Larsson rammade ribban och Gustaf Nilsson slog in returen.

Nilsson avgjorde med sista sparken

Herrlandslaget avslutade lägret i Abu Dhabi med seger 1-0 mot Danmark. Gustaf Nilsson avgjorde då han i slutsekunderna av tilläggstiden slog in returen efter ett kanonskott i ribban av Jordan Larsson.
Över 90 minuter hade Sverige de flesta och bästa målchanserna, men Danmark totalt sett mera initiativ och bollinnehav.

Kategori: Damlandslaget

Emma Berglund korsbandsskadad

Emma Berglund har skadat sig och blir borta på obestämd tid.

Damlandslagets och Paris Saint-Germains back Emma Berglund har skadat korsbandet och blir borta på obestämd tid. Anna Oscarsson kallas in till den trupp som reser till Sydafrika på söndag.
- MRT visar en isolerad korsbandsskada som kommer hålla henne borta från fotboll en längre period, säger landslagets läkare Houman Ebrahimi.

Kategori: Herrlandslaget
Emil Forsberg mot Danmark 2015.

VM-planeringen börjar falla på plats

Nu börjar flera bitar i den pågående VM-planeringen att falla på plats. Bland annat är det nu helt klart att förbundskapten Janne Andersson kommer att presentera truppen den 15 maj. Och att Sverige dessutom kommer att möta Danmark vid landslagets näst sista match innan avresan till Ryssland.

Kategori: Herrlandslaget

Startelvan mot Danmark


Elva nya startspelare jämfört med matchen mot Estland. När Sverige möter Danmark imorgon torsdag kommer en helt ny startelva matchas - precis som förbundskapten Janne Andersson berättade redan inför den första matchen. Matchen mot Danmark har avspark 17.45 imorgon och sänds i TV12 och CMore.

Kategori: Herrlandslaget

Jonas Thern pausar scoutuppdraget

Jonas Thern pausar sitt uppdrag som scout för herrlandslaget.

Jonas Thern väljer att pausa sitt uppdrag som scout för herrlandslaget.
- I takt med utökade arbetsuppgifter på hemmafronten och att landslaget kvalificerade sig till VM blir arbetsbördan helt enkelt för stor. Jag hinner just nu inte med, säger Jonas Thern.

Kategori: Herrlandslaget
Kalle Holmberg jublar efter 1-1

1-1 mot Estland

Inhoppande Kalle Holmberg var het. Sverige vann inte årets första landskamp men Holmbergs mål gav 1-1 mot Estland i Abu Dhabi.
- Hade det varit en tävlingsmatch hade jag inte varit glad för ett X. Men det är fantastiskt roligt med den andra halvleken vi gör, säger förbundskapten Janne Andersson som rosade arbetsinsatsen.

Kategori: Herrlandslaget

Dahlberg i mål mot Estland

Målvakten Peter Abrahamsson tvingas avstå kvällens match mot Estland i Abu Dhabi. Vid gårdagens träning fick han en känning i ryggslutet som i och för sig upplevs mycket bättre idag, men landslagets medicinska team väljer ändå att vila honom. Istället kommer IFK Göteborgs Pontus Dahlberg att ingå i den startelva som kliver in på Zayed Sport City Stadium klockan 18.15 ikväll.

Kategori: Herrlandslaget

Fyra debutanter från start mot Estland

Sverige mönstrar en startelva med fyra debutanter i årets första landskamp - den mot Estland kl 18.15 söndag svensk tid.
- Vi har resonerat som så att det är en elva nu på söndag och en helt ny till torsdagens match mot Danmark - om inget oförutsett händer, säger förbundskapten Janne Andersson när han presenterar spelarvalet för den första matchen.
Matcherna i Abu Dhabi sänds på TV12/CMore.

Kategori: Herrlandslaget
Jordan Larsson ersätter Carlos Strandberg  under landslagslägret i Abu Dhabi

Jordan Larsson ersätter Strandberg

Carlos Strandberg kommer inte att resa med herrlandslaget till Abu Dhabi och matcherna mot Estland och Danmark. Han är ännu inte fullt återställd efter den lårskada han ådrog sig i det allsvenska mötet med Sirius den 29 oktober.
In i Strandbergs ställe kommer Jordan Larsson, som just blivit klar för IFK Norrköping och därmed också tillgänglig för spel under januariturnén.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter