Kategori: F18/99

Seger i genrepet inför EM-kvalet

Två segrar och en oavgjord. F18-landslaget gjorde bra resultat i 4-nationsturneringen på plats i Schweiz. Under måndagen avslutade Calle Barrlings och Anneli Anderséns landslag med en 2-0-seger mot hemmanationen vilket kan betyda turneringsseger. Ett mycket bra genrep inför EM-kval 1 i Bulgarien som inleds om en månad.
- Vi är väldigt nöjda med dom här tre matcherna. Länge sen vi har fått en sån här bra start på ett nytt lagbygge. Det var väldigt, väldigt bra det här, säger Barrling.

Kategori: Herrlandslaget
Svenska supportrar på Friends Arena.

Sjöstrand hoppas på publikrekord

Den gula väggen tycks bli gulare än någonsin när Sverige möter Luxemburg på Friends Arena i oktober. Det är redan nästan 44 000 biljetter sålda - och mycket talar för att Nationalarenan får uppleva ett historiskt publikrekord.
– Det är ett bevis på att det svenska landslaget kanske är mer populärt än på mycket länge, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: Damlandslaget

Banusic: "Måste bevisa att jag ska vara kvar"

Marija Banusic har haft en stark säsong i Linköpings FC i Damallsvenskan och befinner sig nu med landslaget i Kroatien. När Peter Gerhardsson presenterade truppen i slutet av augusti beskrev han Marija som en av allra främsta målskyttarna.

- Det är klart att det är kul att få höra sådant. Samtidigt vet jag att jag måste fortsätta jobba på och bevisa att jag ska vara kvar här, säger Marija Banusic.

Kategori: F18/99

Grannmötet slutade oavgjort

Norge och Sverige vann sina premiärmatcher i Schweiz 4-nationsturnering. När grannländerna möttes under fredagen fick de dela poängen 1-1 efter riktigt bra fotbollsmatch i Brunnen.
- Vi kom inte loss i anfallet mot Holland men i den här matchen fick vi till vårt omställningsspel och vår metodik i anfallsspelet. Vi kunde lika gärna ha vunnit den här matchen, säger förbundskaptenen Anneli Andersén.

Kategori: Damlandslaget

Rytting Kaneryd om första samlingen


Johanna Rytting Kaneryd är med i landslaget för första gången. I Kroatien har den offensiva Djurgårdenspelaren gjort bra ifrån sig och reflekterar över skillnaderna jämfört med ungdomslandslagen.

- Det är stor skillnad, det går egentligen inte jämföra. Framförallt tempot och att kravnivån, både från spelare och ledare, är betydligt högre, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Kategori: P16/01
Jack Lahne jublar efter 1-0-målet

Ny svensk seger mot Slovakien

Sverige följde upp tisdagens 4-1-seger i Boden med att åter besegra Slovakien. Torsdagsmatchen i Piteå slutade 2-0 efter mål av Jack Lahne och Sylvin Kayembe.
- Vi har tagit steg med vår spelidé, säger förbundskapten Roger Franzén nöjt efter de två segrarna.

Kategori: Damlandslaget
Sverige möter Ungern i Borås

Biljetter till Ungernmatch i Borås

Tisdag den 24 oktober spelar Damlandslaget VM-kvalmatch mot Ungern i Borås. Det blir den första matchen i staden på 24 år. Matchen har avspark 18:45 och viktiga poäng står på spel i kvalet. Nu är biljetterna till oktobersamlingens andra hemmamatch släppta – köp din biljett från 80 kronor (ungdom), 70 kr (föreningspris) och 180 kr (vuxen) och heja fram landslaget till seger på Borås Arena.

Kategori: Damlandslaget

Fridolina Rolfö känner sig i form

Fridolina Rolfö befinner sig med Damlandslaget i Kroatien. Rolfö kommer till samlingen med två spelade ligamatcher med Bayern München i bagaget. Nu har tre träningspass passerat och Fridolina Rolfö känner sig bra i form.

- Det känns bra. Jag hade lite ledigt efter matchen vi spelade i Bayern München. Känner att jag kommer hit med mycket energi och hoppas få en bra träningsvecka innan matchen. Jag känner mig fullt förberedd för den, säger Rolfö.

Kategori: F18/99
Nellie Lilja avgjorde första matchen i 4-nationsturneringen mot Holland på straff i den 88:e minuten.

Sen seger i premiärmatchen för F18-landslaget

F18-landslaget fick den starten de hade hoppats på som nykomponerat landslag mot Holland i 4-nationsturneringen på schweizisk mark. Trots tufft motstånd kunde Nellie Lilja avgöra matchen med bara två minuter kvar på straff.
- En lovande start på det här året, men det hade lika gärna kunnat sluta 0-0, säger förbundskaptenen Calle Barrling.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter