Kategori: F19/99

Seger men respass i sista matchen

Sverige slog Slovenien i den avslutande matchen i Elite Round. Tyvärr räckte det inte hela vägen till EM dit istället Nederländerna kvalificerar sig. Därmed är F99-kullens sista match tillsammans spelad.
- Det är svårt att vara missnöjd efter våra resultat. Sen kan man vara missnöjd med att vi inte går till EM, det är jäkligt surt. Jag tror att vi hade kunnat göra det riktigt bra där, säger förbundskapten Anders Johansson.

Kategori: F19/99
Loreta Kullashi

Loreta tror på EM-chansen

I januari gjorde hon drömdebut i A-landslaget med ett inhopp och två mål. Sedan fick hon följa med till Portugal för Algarve Cup. När det nu vankades Elite Round var Loreta Kullashi tillbaka i F19-landslaget.
- Det är lika kul att vara tillbaka och spela i F19-landslaget för EM-kvalet. Jag vill vara här och försöka hjälpa till att ta oss till EM, säger Loreta Kullashi inför avslutande matchen mot Slovenien idag klockan 16.

Kategori: U23 dam

Storseger mot Kina

U23-damerna tog sig an det tredje och sista testet nere i La Manga på bästa sätt. Kina besegrades med hela 6-0 (1-0).
- Vi hade bra sekvenser mot USA och spelade bra i 80 mot Frankrike. Men vi sa till oss idag att vi måste kunna spela bra i 90 minuter. Det var härligt att se inställningen, berömmer assisterande förbundskapten Pär Lagerström.

Kategori: F19/99

Sen kvittering av Nederländerna


Loreta Kullashis straffmål i slutet av den första halvleken såg ut att ge F19/99-landslaget tre oerhört viktiga poäng mot Nederländerna i Elite Round. Men nyinbytte Fenna Kalma ville annat och kvitterade i den 88:e minuten. Matchen slutade 1-1 och nu avgörs allt i den sista omgången där Sverige möter Slovenien.
– Det är jäkligt surt måste jag säga. Det var inte många minuter kvar. Samtidigt är det en heroisk insats av tjejerna, säger förbundskapten Anders Johansson.

Kategori: U23 dam

Sena mål avgjorde för Frankrike

U23-landslaget åkte på ytterligare en 1-4-förlust i La Manga. Sverige tog ett steg framåt i jämförelse med matchen mot USA men tre sena mål av Frankrike ledde till en ny siffermässig förlust.
- Vi tog ett ganska stort steg framåt i åttio minuter, nu vill ta ett extra steg mot ett spelskickligt Kina, säger assisterande förbundskaptenen Pär Lagerström.

Kategori: F19/99

Alexandra visar vägen

Alexandra Jonasson

Inför Elite Round lämnade F19-landslagets kapten Nellie Lilja återbud på grund av skada. Bindeln gick då över till Växjös Alexandra Jonasson som gjorde sin första match som kapten i vinsten mot Ungern i onsdags.
– Det var väldigt ärofyllt att få gå in med bindeln på plan med landslaget, säger Alexandra Jonasson.

Kategori: U23 dam

Stark svensk avslutning mot USA

USA:s lag till U20-VM utgjorde första motståndet av tre för Sveriges U23-damer nere i spanska La Manga. Att det skulle bli en tuff nöt att knäcka kom inte oväntat. Efter halvtidsunderläge 0-2 och nytt baklängesmål direkt efter avspark i andra jobbade sig Sverige tillbaka och slutresultatet skrevs till 1-4.
- Det glädjande är att vi spelar bättre och bättre allt eftersom och vi avslutar matchen som det bättre laget, säger assisterande förbundskapten Pär Lagerström.

Kategori: Damlandslaget
Caroline Seger inledde det svenska målskyttet i 4-1-seger mot Ungern i VM-kvalet.

Fjärde raka segern i VM-kvalet

Sverige gjorde det som krävdes på bortaplan Ungern och tog tre poäng i VM-kvalet. Sverige vann matchen med 4-1 och fortsätter därmed VM-kvalet på bästa sätt med idel segrar.
- Vi får göra två mål på slutet och vinna med 4-1. Det var också bra så att vi får mål på tre spelare där framme. Sofia, Stina och Mimmi som får göra mål. Snygga spelmål allihopa tycker jag, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Kategori: P17/01
Foto: SvFF

U17-EM: spelprogrammet klart

Slovenien, Norge och Portugal. Där har vi Sveriges grupp i U17-EM i England 4-20 maj. Det stod klart efter dagens lottning som hölls i St George´s Park i England.
– Det gäller att vi får till vårt spel veckorna under EM. Då har vi bra möjligheter att ta oss vidare. Vi har ett bra självförtroende och go i laget. På pappret är det en jämn grupp där alla lagen kan ta sig vidare, säger förbundskapten Roger Franzén.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter