Kategori: P16/01
Startelvan för future team P16-landslaget mot Tjeckien.

Ett storvuxet Tjeckien blev för tuffa

Tjeckien var numret för stora - i flera bemärkelser - för Sverige i den avslutande matchen i future team-turneringen i samma land. Motståndarna vägde betydligt mer och det satte prägeln på matchen som Tjeckien vann med 7-1.

- Dom sprang ifrån oss, tacklade bort oss - vi vann inte en närkamp på hela matchen och det är för att dom är större, säger den tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow.

Kategori: P16/01

Danmark besegrades med 2-0

P16 Future Team återhämtade sig snabbt från gårdagens förlust och kunde under onsdagseftermiddagen besegra Danmark med 2-0. Det var en jämn tillställning där Sverige var något starkare.
- I dag är det en jämn match mellan två future-lag där vi är lite, lite, bättre i några avgörande situationer. Det gör att vi vinner i dag, kommenterar förbundskapten Hans Wildow.

Kategori: P16/01

Trupp till fyrnationsturnering i Portugal

Magnus Wikman har tagit ut truppen.

Mellan den 4 och 9 maj befinner sig P16-landslaget på UEFA Development-turnering i Portugal. Sverige kommer den 5, 7 och 9 maj matchas mot värdnationen Portugal, Ryssland samt Turkiet. Förbundskapten Magnus Wikman har tagit ut truppen.

Kategori: P16/01

1-6 mot Belgien i fyrnations

P16/01 Future Team förlorade med hela 1-6 mot Belgien i den första matchen i fyrnationsturneringen i Tjeckien.
Sverige var bra med i första halvlek, som slutade 1-2 med Jesper Dickman som svensk målskytt, men i andra halvlek var belgarna numret större, i rent bokstavlig bemärkelse.

– Första halvlek är jämn med bra spel från båda lagen och ungefär lika många målchanser. 1-6 är för stora siffror, men de är fysiskt starkare, helt enkelt större än oss, och vi har svårt att stå emot i andra halvlek, kommenterar förbundskapten Hans Wildow.

Kategori: Damlandslaget
Sverige-Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö.

Nu finns biljetter till Sverige-Skottland

EM-kvalificerade Skottland kommer till Myresjöhus Arena i Växjö den 13 juni. Klockan 18.00 spelar Damlandslaget den sista matchen innan förbundskapten Pia Sundhage presenterar truppen till sommarens EM-slutspel. En bra värdemätare mot en annan EM-nation och ett sista tillfälle för spelarna att visa upp sig inför trupputtagningen. Nu har biljetterna släppts till matchen.

Kategori: Damlandslaget
Sofia Jakobsson i tidigare möte med Danmark.

Så lottades VM-kvalet

Danmark, Ukraina, Ungern och Kroatien - det är Sveriges motståndare i kvalet till VM i Frankrike 2019. De inledande matcherna i kvalet, med start i september, kommer bli de första tävlingsmatcherna för tillträdande förbundskaptenen Peter Gerhardsson.
- Det blir ett nordiskt derby som naturligtvis kommer bli intressant, både publik- och mediamässigt, säger Peter Gerhardsson från lottningen i Schweiz.

Kategori: Damlandslaget
Att ta Sverige till VM-slutspelet i Frankrike blir 2019 Peter Gerhardssons första uppgift som förbundskapten.

VM-kvallottning i Nyon tisdag

Tisdag klockan 13.30 lottas nästa VM-kval för damlandslaget, som tillhör den toppseedade gruppen lag tillsammans med Tyskland, England, Norge, Spanien, Schweiz och Italien.
Kvalet till VM-slutspelet i Frankrike 2019 blir de första tävlingsmatcherna för tillträdande förbundskaptenen Peter Gerhardsson, som också närvarar vid lottningen i Nyon.

Kategori: F16/01

F16-truppen till Portugal

F16-landslaget åker till Portugal mellan 10 och 16 maj för att spela mot Portugal, Ryssland och Turkiet. Förbundskapten Katarina Dunder Olsson har tagit ut 20 spelare i truppen som ska till sydligare breddgrader.

Kategori: P19/98
Foto: UEFA.

P19-EM: Sverige mot Georgien, Tjeckien och Portugal

Sverige lottades in i grupp A med värdnationen Georgien, Tjeckien och Portugal när P19-EM (spelas i juli) lottades idag vid lunchtid i Tbilisi.
Förbundskapten Claes Eriksson var tämligen nöjd med utfallet och menar att det finns goda förutsättningar att avancera från gruppen.

Kategori: Damlandslaget

Lyckad genomkörare mot fotbollsgymnasium

Lotta Schelin - målskytt i dagens sparring mot Söderslättsgymnasiet.

Damlandslaget matchade under tisdagen två gånger 45 minuter mot Söderslättsgymnasiets NIU-elever. Sverige tog också ledningen efter dryga kvarten då Caroline Seger med en lång, svepande passning hittade Lotta Schelin som efter nedtagning med vänsterfoten förvaltade chansen med högern.
Därefter vände matchen och slutade 2-1 till NIU-elevernas favör.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter