Kategori: Damlandslaget

Möte med Kanada i Trelleborg

Sverige-Kanada 6 april

Ytterligare ett led i damlandslagets förberedelser inför sommarens EM-slutspel i Holland har fallit på plats. Den 6 april kommer världsfyran Kanada till Trelleborg för landskamp på Vångavallen.

Kategori: F17/00

F17-läger på Bosön

Mellan den 22 till 26 februari ska F17/00-landslaget ha läger på Bosön. Nedan hittar du vilka spelare som är uttagna till lägret av förbundskapten Ulf Kristiansson samt vilka tider som gäller under dagarna. Lägret är en kick-off inför Elite Round som börjar i slutet av mars.

Kategori: Damlandslaget
Sofia Jakobsson är korsbandsskdadad och blir borta en längre tid.

Sofia Jakobsson korsbandsskadad

Damlandslagets anfallare Sofia Jakobsson är korsbandsskada och blir borta från spel en längre tid.
– Jag har tagit del av MRT-bilder på Sofias knäskada och kan bekräfta att det är en främre korsbandsskada på vänster knä. Hon har även ådragit sig en lindrig skada på inre ledbandet i samma knä, säger damlandslagets läkare Houman Ebrahimi.

Kategori: Herrlandslaget
Lars Lagerbäck tillträder som norsk förbundskapten från och med 1 februari.

Lagerbäck till Norge

Lars Lagerbäck blir ny förbundskapten för Norge.
Därmed lämnar han också uppdraget som rådgivare till Janne Andersson och det svenska landslaget
- Det är tråkigt för oss, men jag har full respekt och förståelse för att han hoppar på det jobbet, säger förbundskapten Janne Andersson.

Kategori: Futsallandslaget
Zhubi och Sverige föll tungt

EM-kvaldrömmen sprack

Drömmen om avancemang till Main Round sprack tidigt för Sverige. Montenegro gick via 4-1 i paus fram till seger 11-4 till slut och därmed saknar Sveriges möte med Gibraltar på måndagen betydelse för utgången i gruppen.

Kategori: U21 herr

U21-kval mot bl a Belgien och Turkiet

Sveriges U21:or ställs åter mot Turkiet i EM-kval. Här Isak Ssewankambo, född -96 och aktuell för kommande kval, i aktion i avgörande gruppmatchen i kvalet till U21-EM 2015.

U21-landslaget med spelare födda 1996 och senare inleder i höst kvalet till U21-EM 2019. Kvalet lottades torsdag morgon och Sverige, ett av de toppseedade lagen, lottades in i grupp 6 tillsammans med Belgien, Turkiet, Ungern, Cypern och Malta.

Kategori: U21 herr
Gustav Engvall är en av flera rutinerade U21-spelare som har möjlighet att delta även i nästa EM-kval.

Kvallottning för nästa U21-kull

Torsdag morgon klockan 09.00 lottas kvalet till U21-EM 2019, som kommer att avgöras med slutspel i Italien. Det är ett svenskt landslag med spelare födda 1996 och senare som ska gå in i kvalet, sannolikt i september.
Sverige finns inför lottningen med i skålen bland de toppseedade lagen.

Kategori: Damlandslaget

Mållöst mot England

Sverige fick nöja sig med 0-0 i årets andra landskamp. Med ett mål bortdömt för offside i den första halvleken och en missad straff i den andra var det Sverige som låg närmast en seger.
- Överlag så var det en bra fotbollsmatch. Jag tycker vi skulle ha vunnit men då måste man ju sätta sina målchanser. Och vi hade ju verkligen chansen precis i slutet. Men spelet värmer, sa Pia Sundhage som tyckte det var ett steg framåt jämfört med matchen mot Norge.

Kategori: F17-landslaget futsal

F17-samling i Örebro

Foto: UEFA.

Förbundskapten Lars Ternström har kallat till säsongens första samling med F17-landslaget i futsal. I samband med lägret spelas också en träningsmatch mot Örebro SK Söder som livesänds på webben.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter